Μπορεί οι ομιλίες να ήταν περισσότερες από 2.900, αλλά εντοπίστηκαν εκείνες που μπορούν να σε κάνουν πιο δυνατό και πιο δημιουργικό!

Ψάχνεις για έμπνευση για να μπουστάρεις τη δουλειά σου ή να κάνεις τον ελεύθερο σου χρόνο πιο παραγωγικό; Αξίζει να κάνεις ένα… διάλειμμα για να δεις τα πράγματα από μια άλλη οπτική!

1.Simon Sinek – “Εστίασε στο Γιατί”!

Λίγοι άνθρωποι ξέρουν γιατί κάνουν αυτό που κάνουν, σύμφωνα με τον Simon Sinek. Οι άνθρωποι θα σε ακολουθήσουν εφόσον πιστέψουν στο “γιατί” σου, είτε πρόκειται για μια αθλητική ομάδα, για ένα μουσικό συγκρότημα, μια ένα εταιρικό περιβάλλον.

«Δεν αγοράζουν αυτό που κάνεις, αλλά το γιατί το κάνεις». Σε όλους αρέσει να πετυχαίνουν μεγάλα πράγματα, αλλά ξεχνούν το όνειρο που τους οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα. Αυτό το όνειρο είναι ο στόχος στον οποίο θα κατευθύνεσαι και η έμπνευση για τους άλλους να πιστέψουν σε σένα.

2.Billie Jean King – “Προκάλεσε το status quo σου”!

Ο θρύλος του τένις Billie Jean King εξηγεί γιατί η κάθε γενιά έχει μια ευκαιρία να βελτιώσει τα πράγματα. Η οπτική της βασίζεται στην αυτοπεποίθηση και την εσωτερική ενδυνάμωση, χαρακτηριστικά απαραίτητα αν θες να είσαι μέρος ενός εργασιακού ή αθλητικού περιβάλλοντος.

Το μυστικό της είναι ο σεβασμός στον αντίπαλο και να μην τον υποτιμάς ποτέ. Εκείνη σεβόταν τον Bobby Riggs, έτσι μόνο θα μπορούσε να τον νικήσει.

3.Adam Grant – “Απελευθέρωσε την δημιουργικότητά σου”!

Η αμφιβολία, η αναποφασιστικότητα, η αποτυχία… δεν ανήκουν στο λεξιλόγιο ενός επιτυχημένου. Ή μήπως όχι;

Σε 12 λεπτά ο Adam Grant ανατρέπει τη δημοφιλή άποψη ότι αν είσαι πρώτος θα είσαι επιτυχημένος για πάντα. Αντίθετα, ενθαρρύνει την αναποφασιστικότητα, η οποία μπορεί να λειτουργεί εις βάρος της παραγωγικότητας, αλλά είναι αρετή για τη δημιουργικότητα. Αφήνει το μυαλό σου ανοιχτό σε νέες ιδέες – δεν χρειάζεται να είσαι ο πρώτος αρκεί να είσαι διαφορετικός και καλύτερος.

4.Wendy Suzuki – “Το κίνητρο θα σε βοηθήσει να βάλεις την άσκηση στην καθημερινότητά σου”!

Η άσκηση είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις για να μεταμορφώσεις το μυαλό σου, εξηγεί η νευρολόγος, Wendy Suzuki. Η διάθεση, η μνήμη, η προσοχή και η εστίαση θα βελτιωθούν μέσα από την προσκόλληση στην άσκηση και θα προκαλέσουν το σώμα σου, αν το κάνεις τουλάχιστον για 30 λεπτά κάθε μέρα.

5.Minda Dentler – ¨”Μην φοβάσαι την αποτυχία”!

Spoiler alert: η Minda Dentler όχι μόνο τερμάτισε στο Ironman στη Hawaii, αλλά τα κατάφερε όντας αθλήτρια με ειδικές ανάγκες!

«Τα μεγάλα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα μόνο αν είσαι έτοιμος να αποτύχεις», είναι το μότο της. Κατάφερε να εστιάσεις σε ό,τι θα μπορούσε να ελέγξει και αξιοποιούσε κάθε πρόκληση για αυτό κιόλας έγινε η πρώτη γυναίκα με ειδικές ανάγκες που ολοκλήρωσε σε χρόνο 14 ώρες και 39 λεπτά.


Πηγή: gameplan-a.com

Επιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου