Ανεξάρτητα από το πόσο καλά ακολουθούμε το πρόγραμμα προπόνησής μας, αφοσιωθείτε στην προπόνηση ενδυνάμωσης και αφιερώστε χρόνο στην αποκατάσταση. Είτε κάνετε μια σκληρή προπόνηση, είτε long run, είτε απλώς ένα κανονικό εύκολο τρέξιμο, το να έχετε ένα μάντρα τρεξίματος μπορεί συχνά να παρέχει την επιπλέον δύναμη που χρειάζεστε.

Τι είναι ένα Μάντρα;


Τα μάντρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές διαφορετικές καταστάσεις, αλλά σχεδόν ο καθένας βασίζεται σε ένα μάντρα για να παρέχει κάποιο είδος ψυχικής δύναμης ή δημιουργία κίνητρου.

Ο όρος «μάντρα» ορίζεται ως λέξη, δήλωση ή σύνθημα που επαναλαμβάνεται συχνά.

Όσο απλό και αν ακούγεται αυτό, τα μάντρα μπορεί να έχουν απίστευτη δύναμη όταν χρησιμοποιούνται σε ορισμένες περιπτώσεις. Το να βρούμε μια ενθαρρυντική λέξη ή φράση για να επαναλάβουμε σε δύσκολες στιγμές είναι μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται για να παράσχουμε αυτήν την επιπλέον ψυχική ώθηση που χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε.

Η επανάληψη μιας θετικής φράσης στον εαυτό σας είναι ικανή να απομακρύνει το μυαλό σας από αρνητικές σκέψεις.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα μάντρα για τρέξιμο


Δεν είναι μυστικό ότι το τρέξιμο μπορεί να είναι δύσκολο. Οποιαδήποτε σωματική πράξη απαιτεί ενέργεια, δύναμη και προσπάθεια για να ολοκληρωθεί – κάτι με το οποίο οι δρομείς είναι αρκετά εξοικειωμένοι. Χρησιμοποιούμε το τρέξιμο για να προκαλέσουμε τους εαυτούς μας και να κατακτήσουμε νέους στόχους, πράγμα που σημαίνει ότι συχνά βγαίνουμε σε άγνωστη περιοχή.

Είτε προσπαθείτε να τρέχετε πιο σταθερά, είτε να κάνετε μεγαλύτερες αποστάσεις είτε να τρέχετε με ταχύτερους ρυθμούς, αυτές οι σωματικές προκλήσεις συχνά αποκαλύπτουν πολλά ψυχικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσουμε.

Η επανάληψη ενός μάντρα στον εαυτό σας σε δύσκολες στιγμές μπορεί να σας βοηθήσει να διοχετεύσετε την ενέργειά σας και να εστιάσετε σε κάτι θετικό. Ακόμα καλύτερα, το να αρχίσετε να επαναλαμβάνετε ένα μάντρα όταν τα πράγματα πάνε καλά είναι ένας πολύ καλός τρόπος να το μετατρέψετε σε συνήθεια.

Τα μάντρα που τρέχουν είναι ισχυρά.


Αφού επιλέξετε ένα μάντρα με νόημα, αρχίστε να το επαναλαμβάνετε στον εαυτό σας ή να εστιάζετε σε αυτή τη φράση κατά τη διάρκεια κάθε τρεξίματος. Είτε πρόκειται για σκληρή προπόνηση, για μακροχρόνιο τρέξιμο ή για εύκολο τρέξιμο – εστιάστε στο μάντρα σας και στο τι σημαίνει για εσάς.

Η έναρξη αυτής της συνήθειας όταν το τρέξιμο είναι εύκολο θα κάνει την εστίαση στο μάντρα τρεξίματός σας να αισθάνεται φυσικό όταν δυσκολεύεστε.

Μπορείτε να επιλέξετε μια λέξη που καθορίζει μια ιδιότητα με την οποία θα θέλατε να ενσαρκώσετε, μια φράση που σας βοηθά να έχετε έμπνευση και κίνητρο ή μια φράση που σας υπενθυμίζει να παραμένετε δυνατοί όταν αντιμετωπίζετε αντιξοότητες.

Η επιλογή ενός τρεξίματος μάντρα δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη


Η επιλογή ενός ενθαρρυντικού μάντρα τρεξίματος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χτίσετε ψυχική δύναμη και σκληρότητα για να συνεχίσετε όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Τα μάντρα μας βοηθούν να συνεχίσουμε την ημέρα του αγώνα ή κατά τη διάρκεια της προπόνησης όταν το κίνητρό μας μπορεί να είναι χαμηλό.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα τρέξιμο μάντρα για να μας υπενθυμίσει τον σκοπό μας, να διατηρήσουμε τους στόχους μας στην πρώτη γραμμή του μυαλού μας ή να παρέχουμε το κίνητρο που χρειαζόμαστε για να δυναμώσουμε στις δύσκολες στιγμές.

Το να αφιερώσετε χρόνο για να επιλέξετε ένα μάντρα θα σας βοηθήσει να καθορίσετε τον σκοπό σας και να βελτιώσετε το κίνητρό σας. Πριν το καταλάβετε, το μάντρα σας για τρέξιμο θα είναι κάτι που μπορεί να σας κρατήσει να συνεχίσετε ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές.

35 Ενθάρρυνση μάντρας για τρέξιμο


«Μπορώ να κάνω δύσκολα πράγματα»

«Να είσαι τολμηρός»

«Κάνε το»

«Εστιάστε σε αυτό που μπορείτε να ελέγξετε»

«Ο πόνος είναι προσωρινός»

«Έχω αυτό»

“Μπορείς»

«Να είσαι γενναίος»

«Συνέχισε»

«Πήγαινε στα βαθιά»

«Πόσο πολύ το θέλεις αυτό;»

«Αν αυτό ήταν εύκολο θα το έκαναν όλοι»

«Τι κάνεις όταν δεν σε βλέπει κανείς;»

« Εμφανίζομαι»

« Είσαι έτοιμος»

«Πάμε δυνατά»

« Πιστεύω»

«Έχω τον έλεγχο του αποτελέσματος»

«Όσο πιο γρήγορα τρέχω, τόσο πιο γρήγορα τελειώνω»

«Απλά τρέχα»

«Είμαι δυνατός»

«Νιώθω καλά»

«Ο πόνος είναι αδυναμία που φεύγει από το σώμα»

«Οι δυνατοί γίνονται πιο δυνατοί»

«Τρέξε το χιλιόμετρο που βρίσκεται μπροστά σου»

«Ορίζω τον εαυτό μου»

«Σκέψου δυνατά, γίνε δυνατός»

«Δεν φοβάμαι»

«Μπορώ και θα το κάνω»

«Ζήσε έξω από την comfort zone»

«Και αυτό θα περάσει»

«Μπορώ να κάνω τα πάντα για ένα λεπτό»

“Κέρδισέ το»

“Δεν μετανιώνω»

«Είμαι δρομέας»

Φτιάχνοντας το δικό σας μάντρα για το τρέξιμο


Μερικές φορές διαβάζουμε πολλούς τόνους εμπνευσμένων κειμένων, αλλά και πάλι δεν βρίσκουμε το τέλειο για τον εαυτό μας. Θέλουμε κάτι που να ενσωματώνει τέλεια τους στόχους, τις φιλοδοξίες, τις δυνατότητες και τα ήθη μας.

Όταν βρείτε το τέλειο μάντρα τρεξίματος – θα το καταλάβετε.

Η περιήγηση σε παρακινητικά εισαγωγικά τρεξίματος και παραδείγματα μάντρα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε, αλλά αν δεν βρείτε μια φράση ή λέξη που να έχει νόημα, μια άλλη επιλογή είναι να δημιουργήσετε το δικό σας μάντρα τρεξίματος.

Η δημιουργία του δικού σας μάντρα τρεξίματος μπορεί να είναι τόσο απλή όσο να γράψετε τους στόχους σας, να αφιερώσετε χρόνο για να σκεφτείτε τη φιλοσοφία σας για το τρέξιμο και να προσδιορίσετε ποια εμπόδια είναι πιθανό να συναντήσετε στην πορεία.

Η διαδικασία δημιουργίας του δικού σας μάντρα τρεξίματος μπορεί να είναι πολύ ανοιχτή και είναι μια εξαιρετική στρατηγική για κάθε δρομέα που θέλει να κάνει μεγάλα όνειρα. Είτε σκοπεύετε να ενσωματώσετε ένα τρέξιμο μάντρα που αναφέρεται παραπάνω είτε ψάχνετε για κάτι πιο συγκεκριμένο για την κατάστασή σας, ο καταιγισμός ιδεών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να περιορίσετε την εστίασή σας.

Το τρέξιμο είναι απίστευτα αποκαλυπτικό. Έχει έναν μοναδικό τρόπο να μας δείχνει τις αδυναμίες μας, ενώ μας βοηθά επίσης να αποδείξουμε πόσο δυνατοί είμαστε. Και δεν είναι μυστικό: όσο μεγαλύτερα είναι τα όνειρα που κάνουμε, τόσο περισσότερα είναι πιθανό να πετύχουμε.

Βρείτε ένα ενθαρρυντικό μάντρα τρεξίματος για χρήση κατά τη διάρκεια της προπόνησης και χρησιμοποιήστε το όταν τα πράγματα δυσκολεύουν.

Και να θυμάστε – πάνω απ’ όλα, μιλήστε ευγενικά στον εαυτό σας. Γιατί αυτό που λες στο κεφάλι σου έχει σημασία.


Πηγή: runninforsweets.com