Ο καθένας μπορεί να έχει κακές συνήθειες που δεν μπορεί να κόψει. Και ενώ πολλές από αυτές δεν είναι απαραίτητα και τόσο κακές (μερικές κακές συνήθειες μπορεί να έχουν πλάκα, σωστά;) είναι καλό για την υγεία σου να προσπαθήσεις να κόψεις τουλάχιστον κάποιες από αυτές ώστε να ζεις καλύτερα.

Μπορεί να τσεκάρεις συνέχεια τα email σου και εκτός από τις ώρες που δουλεύεις ή να πατάς το snooze στο ξυπνητήρι σου πάρα πολλές φορές κάθε πρωί. Κανένας δεν είναι τέλειος.

Τα καλά νέα είναι ότι μερικές μικρές αλλαγές μπορούν να έχουν αποτέλεσμα. Συνέχισε να διαβάζεις για τις 14 κακές συνήθειες που μπορείς να σταματήσεις άμεσα και που θα σε κάνουν να νιώσεις πολύ καλύτερα.  Έτσι θα ζεις τη ζωή σου με τον καλύτερο τρόπο!

1.Πατάς το snooze στο ξυπνητήρι!

Μερικά πρωινά απλά δεν μπορείς να σηκωθείς και το να πατάς το snooze στο ξυπνητήρι σου είναι αναπόφευκτο. Αλλά το να το κάνεις συνήθεια δεν είναι και τόσο καλή ιδέα. Μπορεί να σε κάνει να νιώθεις περισσότερο κουρασμένος, να αργοπορείς και να σε κάνει να χάνεις κάποια σημαντικά βήματα για σένα, όπως το πρωινό φαγητό.

2. Παραλείπεις το πρωινό σου!

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, δεν πρέπει να παραλείπεις το πρωινό σου γεύμα. Τα οφέλη του να αρχίσεις τη μέρα σου με ένα καλό γεύμα είναι τεράστια. Εφοδιάζει το σώμα σου και του παρέχει την απαραίτητη ενέργεια που θα βοηθήσει να ξεκινήσεις σωστά τη μέρα σου. Όταν παραλείπεις το πρωινό σου, είναι πιθανό να τσιμπολογάς μέσα στη μέρα, ως αποτέλεσμα της χαμηλής ενέργειας, και έτσι να παίρνεις κιλά.

3. Πηγαίνεις στο κρεβάτι αργά!

Ένας καλό ύπνος  το βράδυ είναι απαραίτητος για πολλούς λόγους, και με το να πηγαίνεις για ύπνο αργά δεν είσαι σε θέση να κοιμάσαι 7-8 ώρες. Καθώς παρακολουθείς μια ταινία ή χαζεύεις στα social media είναι καλό να χαλαρώνεις, βεβαιώσου όμως ότι σταματάς να το κάνεις σε μια φυσιολογική ώρα. Ο εαυτός σου το πρωί θα σε ευγνωμονεί.

4. Καπνίζεις!

Δε σου προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη ότι το κάπνισμα είναι κακή συνήθεια που πρέπει να διακόψεις.  Η συνολική σου υγεία, και η υγεία των γύρω σου, εξαρτάται από αυτό.  Όσο γρηγορότερα διακόψεις αυτές τις συνήθειες, τόσο καλύτερα θα νιώσεις.

5. Αφήνεις το φόβο να σε σταματά!

Έχεις ποτέ θελήσει να κάνεις κάτι που συναρπάζει, αλλά αφήνεις το φόβο της αποτυχίας να σε σταματά; Aν συνέχεια περιμένεις τη σωστή στιγμή για να φτάσεις τα όνειρα σου, αυτή η στιγμή είναι τώρα. Σταμάτα να περιμένεις για κάποιο σημάδι. Βγες έξω και κάνε αυτό που σε ευχαριστεί.

6. Λες ναι σε όλα!

Είσαι από εκείνους που λένε σε όλα ναι; Ενώ μπορεί να βρίσκεις δύσκολο να πεις όχι, όπως το να είσαι με φίλους ενώ θα προτιμούσες να είσαι μόνος σου, ή το να αναλαμβάνεις περισσότερη δουλειά, πρέπει να σκεφτείς πρώτα την ευτυχία σου. Όταν το συνειδητοποιήσεις ότι είναι λογικό να λες και όχι, θα ανακαλύψεις ότι έτσι η ζωή είναι λιγότερο φορτωμένη και περισσότερο ικανοποιητική.

7. Γκρινιάζεις!

Είναι εύκολο να διαμαρτύρεσαι όταν τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα επιθυμείς. Αντιμετώπισέ το, είναι καλό να εκτονώνεσαι κάποιες φορές! Αλλά προσπάθησε να μην το κάνεις συνήθεια. Το να έχεις μια πιο θετική στάση απέναντι στη ζωή μπορεί να μεταμορφώσει τη ζωή σου και να βελτιώσει  τη διάθεσή σου άμεσα.

8. Ξοδεύεις πολύ χρόνο στο τηλέφωνο!

Είναι ωραίο να βλέπεις τις τελευταίες περιπέτειες του φίλου σου στο instagram ή να παρακολουθείς αστεία βίντεο, αλλά το να ξοδεύεις όλο σου τον ελεύθερο χρόνο σου στα social media δεν είναι σίγουρα καλή ιδέα.  Αντί να ψάχνεις τις καλύτερες στιγμές των άλλων, άσε το τηλέφωνο σου και κάνε πράγματα για σένα που πραγματικά αξίζουν.  Το να μοιράζεσαι πράγματα στα social media είναι ωραίο, αλλά βεβαιώσου ότι απολαμβάνεις ουσιαστικά πράγματα και  για σένα.

9. Δεν αποταμιεύεις!

Το να αποταμιεύεις χρήματα για τις δύσκολες μέρες είναι σημαντικό. Το να αποταμιεύεις μεγάλα ή μικρά ποσά δε σου εξασφαλίζει απλά το μέλλον, αλλά επίσης είναι τρόπος να αντιμετωπίσεις δύσκολες καταστάσεις της ζωής. Ακόμη κι αν πρόκειται για ένα μικρό ποσό κάθε εβδομάδα, είναι σίγουρα καλό να σου γίνει συνήθεια.

10. Νιώθεις ενοχές!

Η ζωή μπορεί να γίνει αγχωτική και η ενοχή είναι ένα από τα συναισθήματα που μπορούν να τραυματίσουν τον ψυχισμό σου αν το επιτρέψεις.  Ενώ είναι φυσικό να νιώθεις κάποιες ενοχές για καταστάσεις, δε θα πρέπει να νιώθεις έτσι για οτιδήποτε κάνεις ή δεν κάνεις. Βρες μια υγιή ισορροπία στη ζωή και υπενθύμισε στον εαυτό σου ότι έκανες ό,τι καλύτερο μπορούσες!

11. Δεν κρατάς επαφή με τα αγαπημένα σου πρόσωπα!

Η ζωή είναι  απαιτητική, αλλά είναι και μικρή. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που θέλουν να σε ακούσουν, έτσι προσπάθησε να κρατάς σχέσεις με γονείς, παππούδες, φίλους, ή άλλα μέλη της οικογένειας. Όποτε τηλεφωνείς ή στέλνεις ένα γράμμα, η καρδιά σου θα γεμίζει όταν ακούς αυτούς που αγαπάς και σε αγαπάνε.

12. Εκνευρίζεσαι με ασήμαντα πράγματα!

Μικρά πράγματα μπορεί να σου φαίνονται ενοχλητικά πολλές φορές, και ενώ το να νευριάζεις είναι ΟΚ, μην αφήνεις τον εαυτό σου να πέφτει. Μάθε να αφήνεις τα πράγματα να περνάνε και να μην τα φορτώνεσαι, έτσι θα έχεις τη δύναμη να αντιμετωπίσεις τα μεγαλύτερα θέματα που θα προκύψουν στο δρόμο σου.

13. Απολογείσαι για τα πάντα!

Το να λες συγνώμη μοιάζει να είναι κομμάτι της καθημερινότητάς σου. Είναι όμως μια συνήθεια που καταστρέφει  την αυτοεκτίμηση σου.  Σταμάτα να απολογείσαι για οτιδήποτε δεν πήγε καλά και ξεκίνα να αναρωτιέσαι αν κάθε κατάσταση αξίζει πραγματικά να απολογηθείς.

14. Παραλείπεις να φροντίζεις τον εαυτό σου!

Η φροντίδα του εαυτού σου είναι σημαντική, ό,τι κι αν λένε οι γύρω σου. Όταν φροντίζεις τον εαυτό σου, όλα τα άλλα θα πάνε καλύτερα.