Βάλε λίγη θετική ενέργεια στη ζωή σου!

‘’Για να δυναμώσεις το μυαλό σου, χρειάζεται να κάνεις ορισμένες αλλαγές. Έχοντας βιώσει την κατάθλιψη στη νεαρή ενήλικη ζωή μου, έμαθα ότι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία έχει να κάνει με τη διαχείριση του μυαλού. Το να κατανοήσω την αδυναμία του μυαλού μου να διαχειριστεί καταστάσεις ήταν μεγάλη ανακούφιση για να μπορέσω να ανέβω ψυχολογικά και να βοηθηθώ’’, λέει χαρακτηριστικά η Caroline Rushforth από το yourtango.com.

‘’Συνειδητοποίησα ότι είχα τη δύναμη να αλλάξω τις αρνητικές σκέψεις, και με τα χρόνια, το κατάφερα. Τώρα και για σχεδόν 20 χρόνια οι άνθρωποι γενικά με χαρακτηρίζουν ως αισιόδοξο άνθρωπο και συνεχίζω να εφαρμόζω όλα όσα έμαθα. H διατήρηση της υγιούς κατάστασης του μυαλού είναι μια συνεχής καθημερινή πρακτική για μένα και θα πρέπει να είναι για τον καθένα που θέλει να νιώθει καλά στο μυαλό και το σώμα του. Η ζωή πάντα σου βάζει εμπόδια στο δρόμο σου, αλλά το πόσο εσύ θα αφήσεις αυτά τα προβλήματα να σε επηρεάσουν εξαρτάται από το πόσο έχεις εξασκήσει τις κατάλληλες τεχνικές ’’, αναφέρει η Caroline.

Σωστή διαχείριση του μυαλού!

Το μυαλό δημιουργεί κάποιες σκέψεις που επαναλαμβάνονται. Έτσι, αν κάνεις focus σε κάποια συγκεκριμένη σκέψη για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτή θα γίνει πραγματικότητα και κομμάτι του γενικότερου τρόπου σκέψης σου.

Πολύ συχνά, άνθρωποι με κατάθλιψη για μεγάλα χρονικά διαστήματα, σκέφτονται το παρελθόν κάνοντας focus στα λάθη. Μερικές φορές, αναφέρουν γεγονότα που ήταν ιδιαίτερα επίπονα, ίσως τραυματικές καταστάσεις, που τους κάνουν να λυπούνται και να νιώθουν ενοχή.

Αν πιάνεις τον εαυτό σου να το κάνει, ίσως χρειάζεσαι καθοδήγηση, ώστε με μερικές απλές αλλαγές, να γίνεις πιο θετικός. Αν είσαι έτοιμος να φτάσεις στο επόμενο στάδιο με έναν ειδικό, η γνωσιακή  συμπεριφορική ψυχοθεραπεία και το coaching μπορούν να βοηθήσουν καθώς εμβαθύνουν σε ουσιαστικότερες αναλύσεις.

Όσο περισσότερο μιλάς για ένα πρόβλημα τόση περισσότερη ενέργεια καταναλώνεις και τόσο μεγαλύτερο γίνεται καθώς το μυαλό σου περιστρέφεται γύρω από αυτό.

Παρακάτω θα βρεις 23 tips για να νιώσεις πιο δυνατός, να ανεβάσεις την ψυχολογία σου και να βλέπεις τα πράγματα πιο θετικά!

 1. Κατανάλωσε υγιεινές τροφές ώστε να γεμίσεις το σώμα σου με τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.
 2. Εφάρμοσε ρουτίνα ύπνου.
 3. Κοιμήσου χωρίς διακοπές.
 4.  Εξέφρασε τα συναισθήματά σου και γράφε τις σκέψεις σου.
 5. Κάνε διαλογισμό ώστε να δυναμώσεις και να έχεις τον έλεγχο του μυαλού σου.
 6.  Ενυδατώσου με νερό.
 7.  Επικοινώνησε με ανθρώπους που σε κάνουν να νιώθεις καλά και σε σέβονται. Άσε τους υπόλοιπους έξω από τη ζωή σου.
 8. Διάβασε βιβλία που σε εμπνέουν, κάνε focus σε θετικές ειδήσεις.
 9. Εξασκήσου σε θετικά στοιχεία καθημερινά που σε μάθουν να σκέφτεσαι διαφορετικά.
 10. Μάθε τη ‘’στάση της ευγνωμοσύνης.’’ Το να είσαι ευγνώμων ανεβάζει τη διάθεσή σου και σε κάνει να εστιάζεις στα θετικά.  
 11.  Αντιμετώπισε με χιούμορ τις προκλήσεις.
 12.  Κάνε focus στα θετικά που σου συμβαίνουν, οτιδήποτε σου συμβαίνει σε βοηθά να εξελιχθείς.
 13.  Κάνε περισσότερο πράγματα που αγαπάς και που εκφράζουν τη δημιουργικότητά σου.
 14.  Κλείσε την τηλεόραση, το κινητό σου τηλέφωνο, το τάμπλετ, τα video games, και έλα σε επαφή με τη φύση.
 15.  Επίλεξε πράγματα που κάνουν καλό σε σένα και στους άλλους.
 16. Διασφάλισε ότι  έχεις μια καλή ισορροπία ανάμεσα σε δουλειά και προσωπική ζωή και κάνε μικρές αλλαγές που θα σε απαλλάξουν από το στρες.
 17.  Πίστεψε ότι μπορείς να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου.
 18. Επένδυσε στην υγεία σου. Είναι απαραίτητη, επένδυσε σε έναν ειδικό για βοήθεια.
 19. Αντιμετώπισε τις προκλήσεις και κρατά υπεύθυνη στάση.
 20. Δείξε αγάπη και καλοσύνη, για να καλλιεργήσεις αυτό το θετικό συναίσθημα σκέψου ένα πρόσωπο ή ζώο που αγαπάς.
 21. Πίστευε στην αξία σου και κάνε εσωτερικό διάλογο.
 22. Κάνε ένα βήμα τη φορά.
 23. Βάλε τη σωματική άσκηση στη ζωή σου.

Αυτή η λίστα περιλαμβάνει μερικές από τις πιο σημαντικές αλλαγές που μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις τον τρόπο σκέψης σου και να κάνεις ένα βήμα πιο κοντά στο φως. ‘’Έχω εφαρμόσει τα παραπάνω και συνεχίζω να το κάνω’’, λέει χαρακτηριστικά η Caroline. Μπορείς να προσθέσεις και άλλα στοιχεία που ταιριάζουν σε σένα.

Υπέροχα πράγματα γίνονται όταν έρχεσαι σε επαφή με τον εσωτερικό σου κόσμο. Δε νιώθεις καλύτερα μόνο εσύ – τα θετικά vibes που εκπέμπεις πλέον έχουν επίδραση και στους ανθρώπους που σε περιβάλλουν, όπως είναι η οικογένεια και οι οι φίλοι. Όταν κάνεις θετικές σκέψεις και έχεις θετικά συναισθήματα, η ενέργεια αυτή αντανακλάται και στους γύρω σου.