Ασθενής που βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό έφυγε από το σπίτι του και πήγε σε κεντρικό κατάστημα αθλητικών ειδών για να…αγοράσει αθλητικά παπούτσια!

Ωστόσο, λίγο αργότερα λιποθύμισε μέσα στο κατάστημα της Τσιμισκή και μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ για να εξεταστεί αν είναι θετικός στον κορωνοϊό.

Όπως αναφέρει το voria.gr , ο ασθενής φέρεται να είχε ύποπτα συμπτώματα και να του είχε γίνει σύσταση από τον γιατρό του περιορισμός κατ΄οίκον.

Σύμφωνα με την δικηγόρο Ανθούλα Ανάσογλου, ακολούθησαν σκηνές πανικού. Όσοι ήταν μέσα έφυγαν πανικόβλητοι ενώ κλήθηκε το ΕΚΑΒ και η αστυνομία. Το ασθενοφόρο με τους διασώστες που παραλαμβάνουν τα ύποπτα και επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού καθυστέρησε, όπως αναφέρει, να φτάσει με αποτέλεσμα να παραμείνει για περίπου 20 λεπτά στο κατάστημα χωρίς τις αισθήσεις του.

H δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου που βρέθηκε εκείνη τη στιγμή στο σημείο και παρακολούθησε τον πανικό άλλων πολιτών εφιστά την προσοχή για την τήρηση των μέτρων που αφορούν στην αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού, καθώς πλέον ενεργοποιήθηκε το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα. «Το άρθρο αυτό που είχαμε ξεχάσει τα προηγούμενα χρόνια προβλέπει την αυτόφωρη σύλληψη όσων παραβιάζουν τα μέτρα που έχουν διαταχθεί και θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή και τη δημόσια υγεία», επισημαίνει η κυρία Ανάσογλου.

Ήδη μετά την ενεργοποίηση του άρθρου χθες πραγματοποιήθηκαν πέντε συλλήψεις σε φροντιστήρια σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα για την παραβίαση των περιοριστικών μέτρων έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για την πανδημία του κορωνοϊού.

Πηγή: voria.gr