Αυτές οι σύντομες προπονήσεις θα σε κρατήσουν αφοσιωμένο στην προπόνηση σου όλη τη σεζόν

Αν δεν προετοιμάζεσαι έχοντας κάποιο αγωνιστικό στόχο την άνοιξη, ο χειμώνας είναι μια εξαιρετική περίοδος για να διατηρήσεις τη φόρμα σου με κλασσική προπόνηση. Ωστόσο, το να κάνεις πολλά τρεξίματα σε αργές αποστάσεις μπορεί να γίνει λίγο βαρετό μετά από λίγο, οπότε τι μπορεί να κάνεις; Μία μίνι προπόνηση. Αυτά τα γρήγορα sessions μπορούν να γίνουν στη μέση ενός κανονικού τρεξίματος και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να σε κρατήσουν φρέσκο πριν ξεκινήσει η ανοιξιάτικη προπόνηση.

Τι είναι οι μίνι προπονήσεις; Η καθιερωμένη σου προπόνηση αλλά θα “κόψεις” μερικά διαστήματα. Ο στόχος για αυτές τις προπονήσεις δεν είναι να αποκτήσεις καλύτερη φυσική κατάσταση, αλλά να διατηρήσεις την κατάστασή σου και να προσθέσεις περισσότερο ενδιαφέρον και ποικιλία στην προπόνησή σου. Να κάνεις τα πόδια σας να κινούνται λίγο πιο γρήγορα, ώστε να μην σε βρει σκουριασμένο η άνοιξη.

Το να κάνεις προπόνηση ταχύτητας σε ολισθηρές, κρύες χειμωνιάτικες συνθήκες είναι εξαντλητικό, γι’ αυτό και οι μίνι προπονήσεις είναι τέλειες για αυτήν την εποχή του χρόνου.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα μίνι προπόνησης:

Εάν κάνετε συνήθως 5 x 5 λεπτά, κάντε 2 x 5 λεπτά.

Εάν κάνετε συνήθως 2 x 10 λεπτά, κάντε 1 x 10 λεπτά.

Εάν κάνετε συνήθως 6 x 3 λεπτά, κάντε 3 x 3 λεπτά.

Αυτές οι σύντομες, διασκεδαστικές προπονήσεις θα σε κρατήσουν αφοσιωμένο στην προπόνησή σου όλο το χειμώνα, χωρίς να το παρακάνεις πριν ξεκινήσει η ανοιξιάτικη προπόνηση, ώστε να αισθάνεσαι φρέσκος και έτοιμος να ξεκινήσεις όταν πλησιάσει ο ζεστός καιρός.