Είναι μόλις 25 ετών και πάντα είχε το μικρόβιο της… κίνησης και της γυμναστικής μέσα του. ‘Ξεκίνησα να αθλούμαι από πολύ νεαρή ηλικία, καθώς με τις παιδικές μου παρέες, η διασκέδαση μέσω του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ και γενικότερα των αθλημάτων, ήταν καθημερινή υπόθεση. Πέρασα από αρκετά αθλήματα αλλά κατέληξα στις πισίνες και στο πόλο σταθερά από την ηλικία των 7 ετών‘, μας λέει. Υπήρξε  αθλητής υδατοσφαίρισης (water polo) επί σειρά ετών στην ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Ρεθύμνου (Ν.Ο.Ρ.), πόλη στην οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Ειδικεύεται σε πληθώρα ομαδικών προγραμμάτων, τόσο αερoβικά όσο και δυναμικά (aerobic, cross training, functional training, bootcamp, cardio classes, TRX, BOSU, pilates κ.ά.). ‘Τα αγαπημένα μου fitness προγράμματα είναι τα functional-cross προγράμματα και γενικότερα τα δυναμικά. Έχω λατρεία στο πως μπορούν να προσαρμοστούν, έτσι ώστε ο κάθε ασκούμενος να έχει παραλλαγές του ασκησιολογίου στα μέτρα του και να δουλεύει το σώμα του όλη την ώρα με υψηλές προσαρμογές. Τα θεωρώ τρομερά αποτελεσματικά αλλά, ταυτόχρονα, και απαιτητικά‘, εξομολογείται.

Του αρέσει να επιμορφώνεται και να εξελίσσει τις μεθόδους προπόνησης, τόσο στα personal όσο και στα ομαδικά προγράμματα που διδάσκει. Με το group training ασχολείται από τα 19 του. Ουσιαστικά από τότε που ήρθε στην Αθήνα και τα ‘ανακάλυψε’ μέσω ιδιωτικής σχολής. Οι στιγμές που σίγουρα ‘κρατάει γερά’ μέσα του τα τελευταία χρόνια είναι τα classes που δίδαξε σε μεγάλα συνέδρια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Τον ρωτήσαμε για τα πρότυπά του στον χώρο του fitness και μας είπε: ‘Πρότυπά μου είναι όλοι οι άνθρωποι που έχουν καταφέρει να κάνουν την γυμναστική τρόπο ζωής. Θαυμάζω όλους εκείνους που ασκούνται στην καθημερινότητά τους και σφύζουν από υγεία και ενέργεια, ακόμα και σε μεγαλύτερη ηλικία!’

Όσο για το healthy lifestyle… ‘Κατά την γνώμη μου, περιλαμβάνει καθημερινή άσκηση (λόγω όρεξης και ευχαρίστησης και όχι… καταναγκαστικά!), ισορροπημένη διατροφή (με ποικιλία) και αποχή από…  “τοξικότητα” στις διαπροσωπικές σχέσεις (προσωπικές και επαγγελματικές)’, εξομολογήθηκε.

‘Εμπνέομαι από ανθρώπους με κύρος και αποφασιστικότητα!’
‘Εκτιμώ τρελά την ειλικρίνεια και την ευθύτητα!’

Είναι σε τρελά κέφια όταν βρίσκεται με τους φίλους του, ενώ εκείνοι, συνήθως, του λένε ότι πέφτει με τα μούτρα σε ό,τι τον εξιτάρει!

Αγαπημένη του μέρα είναι η Παρασκευή γιατί έχει αρκετό χρόνο για τον εαυτό του και την προσωπική του ζωή.

Είναι Strength Coach των adidas Runners Athens και στόχος του είναι η ενδυνάμωση των δρομέων κάθε επιπέδου και φυσικής κατάστασης. Μέσα από ειδικά προσαρμοσμένα group trainings για δρομείς, φροντίζει σε εβδομαδιαία βάση, για την κινητικότητα, τη σταθερότητα, τη δύναμη και τον καλό νευρομυικό συντονισμό των μελών. ‘Όλη η ομάδα των coaches ρίχνουμε πολύ… μελέτη, μεράκι και κυριολεκτικά ιδρώτα για να προσφέρουμε ένα ολιστικό πρόγραμμα προπόνησης στους συμμετέχοντες. Και γι’ αυτό το λόγο, αυτό το running community είναι πολύ δεμένο και πιστό στα ραντεβού μας!‘, μας λέει. ‘Οποιοσδήποτε αγαπάει το τρέξιμο ή θέλει να ξεκινήσει, ανεξάρτητα από την εμπειρία του, μπορεί να γίνει μέλος των adidas Runners Athens και να απολαμβάνει δωρεάν τις παρεΐστικες προπονήσεις μας‘.

[slideshow_deploy id=’8789′]

Αναρωτηθήκαμε αν ο τρόπος που γυμνάζεται αλλάζει με το πέρασμα του χρόνου. ‘Αλλάζει ριζικά με την πάροδο του χρόνου‘, μας είπε. ‘Εμπλουτίζω τις γνώσεις μου και μπαίνω στην διαδικασία να δοκιμάσω νέα πράγματα στο σώμα μου‘.

Τι είναι όμως αυτό που του δίνει κίνητρο να γυμνάζεται κάθε μέρα; ‘Είναι η αίσθηση ευεξίας που νιώθω. Επειδή έχω περάσει κάποιο χρονικό διάστημα μακριά από την προπόνηση (λόγω τραυματισμού), “εκτιμώ” πλέον ακόμη περισσότερο την αίσθηση της ευεξίας και της δύναμης που προσφέρει η άσκηση στην καθημερινότητα και γι’ αυτό προσπαθώ να μυήσω και τους γύρω μου‘, μας λέει.

Ο καλύτερος τρόπος για να χαλαρώσει μετά από μία κουραστική μέρα είναι: ‘Να δω καλούς φίλους και ανθρώπους που αγαπώ και εκτιμώ, σε συνδυασμό με… ένα καλό γεύμα’, μας εκμυστηρεύεται.

Στα επόμενα χρόνια ‘Σκέφτομαι τον εαυτό μου ακόμα πιο ενεργό (σωματικά και ψυχικά) στον χώρο του fitness, με καλούς φίλους και οικογένεια‘, λέει.

Δεν το βάζει κάτω όταν δεν βγαίνει πρώτος σε κάτι και “φτύνει αίμα” για να βρει χρόνο για ταξίδια – τα οποία αγαπάει πολύ!

Τον λένε Λευτέρη Καλλιτσουνάκη. Είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Πανεπιστημίου Αθηνών και Καθηγητής σε ιδιωτική σχολή Εκπαίδευσης γυμναστών (AF Studies).

Φέτος τον βρίσκουμε στο Ethnic Fitness Club, στο Mega Gym, στο Bodyscape, στο Feel better Kifisia και στους adidas Runners Athens (στο Runbase της adidas).

Follow him at Facebook and Instagram!


Ευχαριστούμε πολύ Λευτέρη! Σου ευχόμαστε καλή δύναμη, και σε σένα και… στους μαθητές σου!

Επιμέλεια: The Runster Squad