Η Gloria Ramos δουλεύει σε κατάστημα adidas στη Μαδρίτη. Παράλληλα κυνήγησε το παιδικό της όνειρο να γίνει ηθοποιός και το κατάφερε μέσα από τη συμμετοχή της στην ταινία Campeones (Champions / Πρωταθλητές), μια πολύ επιτυχημένη ταινία που κυκλοφόρησε το 2018.

Καμιά φορά είναι πολύ δύσκολο να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα, αλλά για την Γκλόρια ήταν λίγο περισσότερο μιας και έχει σύνδρομο Down.

Κυνηγώντας το όνειρο να γίνεις πρωταθλητής!

Το Campeones είναι η ιστορία ενός επαγγελματία προπονητή μπάσκετ που του ζητήθηκε να προσφέρει κοινωνική υπηρεσία στους Los Amigos, μια ομάδα με ανθρώπους με ειδικές ανάγκες. Η Gloria, υποδύεται το ρόλο της Collantes, του μοναδικού κοριτσιού της ομάδας που είναι πραγματική μαχήτρια, με πολύ δυνατό attitude.

Η Gloria εξηγεί: «Η Collantes είναι αρκετά σκληρή και βρίζει αρκετά. Γενικά, δεν είμαι σαν εκείνη σε τίποτα, αλλά έμαθα να φέρομαι σαν εκείνη, με τη βοήθεια του σκηνοθέτη Javier Fesser. Με δίδαξε όλα όσα έπρεπε να ξέρω για το ρόλο. Ακόμα, είχα αρκετή βοήθεια από τον Javier Gutiérrez, τον ηθοποιό που υποδύεται το ρόλο του προπονητή.»

Η ταινία αυτή είχε πολύ μεγάλη εισπρακτική επιτυχία ως Ισπανόφωνη ταινία για το 2018 στην Ισπανία, στα €19.1 εκ. Πώς άραγε η Gloria διαχειρίζεται αυτή τη δημοσιότητα;

Η Gloria ισορροπεί μεταξύ 2 ειδών καριέρας, χάρη στις πολύ καλές συνθήκες δουλειάς και το υψηλό ηθικό. Μάλιστα, σχολιάζει: «Είναι αλήθεια, ότι η ισορροπία μεταξύ υποκριτικής και μιας μέρας στο κατάστημα που δουλεύω είναι δύσκολη. Είναι δύσκολο να είσαι καλός σε όλα. Από τη μια θέλω να αναπτυχθώ ως ηθοποιός και να δουλεύω σκληρά, αλλά επίσης χρειάζεται κάθε Δευτέρα να είμαι η καλύτερη στη δουλειά στην adidas. Πιστεύω ότι αν το θες πολύ, μπορούν να γίνουν και τα δύο.»

Συνεχίζει, η Gloria λέγοντας: «Ήταν υπέροχα. Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι η ταινία βραβεύτηκε για την Καλύτερη Ταινία και εγώ ως η Καλύτερη Νέα Ηθοποιός στα βραβεία Goyas. Εμείς πηγαίναμε απλά όλοι μαζί στο gala, που γινόταν στη Σεβίλλη. Ήλπιζα να φύγω με ένα βραβείο. Αν δεν το κέρδιζα θα ήθελα να ήταν επειδή υπήρχε άλλη ηθοποιός που να το άξιζε περισσότερο».

Η ομαδική δουλειά είναι εκείνη που σώζει τις καταστάσεις!

Η ιστορία της ταινίας εστιάζει στην ομαδική δουλειά και πώς μπορεί να οδηγήσει στην επιτυχία. Στην ερώτηση πόσο σημαντική είναι η ομαδική δουλειά για εκείνη στην καθημερινή ζωή, απαντά: «Έχω εξαιρετική υποστήριξη από τους συναδέλφους στο κατάστημα. Πάντα πρέπει να δουλεύουμε μαζί όπως και στην ταινία – πρέπει να δουλεύεις σκληρά και να ακούς τον προπονητή σου. Σε μια ομάδα δουλεύουμε μαζί, βοηθάμε ο ένας τον άλλον, ξεπερνάμε μαζί τους φόβους μας και έτσι ξεχνάμε όσα δεν μπορούμε να κάνουμε».

Η έκθεση στη μεγάλη οθόνη των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη Gloria. Όπως, χαρακτηριστικά δηλώνει: “Είναι πραγματικά σπουδαίο ότι συνέβη μια τέτοιου είδους ταινία. Μας βοηθάει όλους να φοβόμαστε λιγότερο. Πολλές φορές, κρινόμαστε για τις ειδικές μας ανάγκες και σταματάμε να συμμετέχουμε σε δραστηριότητες – και αυτό πραγματικά πονάει όταν συμβαίνει”.

Τέλος, εξομολογείται: «Θέλω να συνεχίσω την υποκριτική, θέλω να συνεχίσω να μαθαίνω και να παίρνω ρόλους στην τηλεόραση. Θέλω να φτάσω στο επίπεδο ηθοποιών που θαυμάζω. Ταυτόχρονα, αγαπώ τη δουλειά μου στην adidas, με κάνει τόσο ευτυχισμένη ο συνδυασμός και των δύο».


Πηγή: gameplan-a.com

Επιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου