Σε μια προσπάθεια να προτρέψει τους συμπολίτες τους να παραμείνουν τα σπίτια τους κατά τη διάρκεια του lockdown, ο Yoweri Museveni δημοσίευσε βίντεο με την γυμναστική του καθημερινότητα.

«Αν θέλετε να ασκηθείτε, μπορείτε να το κάνετε και στο σπίτι σας»: Ο 75χρονος πρόεδρος όχι μόνο προτρέπει στα λόγια, δείχνει και τον τρόπο. Τρέχει ξυπόλυτος και κάνει κάμψεις στο γραφείο του ενώ οι βοηθοί του ακούγονται να μετρούν.

«Χθες, αποθάρρυνα τους ανθρώπους που κάνουν ομαδικά τζόγκινγκ καθώς θέτους εαυτούς σε κίνδυνο εν μέσω της πανδημίας Covid-19. Δεν χρειάζεται να βγείτε έξω για να ασκηθείτε. Ιδού μια επίδειξη για το πώς να γυμναστείτε στο σπίτι και να παραμείνετε ασφαλείς» συμβούλευε μέσω Twitter τους πολίτες.

Μέχρι στιγμής και σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς και το υπουργείο Υγείας της χώρας, μέχρι τώρα η Ουγκάντα έχει καταγράψει 53 επιβεβαιωμένα κρούσματα και κανέναν θάνατο.

Παρόλα αυτά, έχουν τεθεί σε ισχύ μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης του ιού, περιλαμβανομένης και απαγόρευσης κυκλοφορίας με ισχύ από τις 31 Μαρτίου. Νωρίτερα, στις 18 Μαρτίου έκλεισαν τα σχολεία και απαγορεύτηκαν συγκεντρώσεις, λειτουργίες, επαγγελματικές συναντήσεις και διασκέψεις ενώ περιορισμοί έχουν τεθεί και σε στις δημόσιες συγκοινωνίες.


Πηγή: lifo.gr