Και όμως ο κύκλος σου μπορεί πραγματικά να επηρεάσει τον διασκελισμό σου!

Μήπως όταν σκέφτεσαι το τρέξιμο ενώ έχεις περίοδο διπλώνεσαι στον καναπέ επειδή πονάς; Ή επειδή σκέφτεσαι ότι δεν θα είσαι σε θέση να τρέχεις στον ρυθμό σου; Σύμφωνα με τον Jordan Metzl φυσιολόγο και συγγραφέα του νέου βιβλίου Running Strong, κανένα από αυτά δεν θα πρέπει να σε απασχολεί.

Ο Metzl εξηγεί ότι αυτές τις μέρες του μήνα μπορούν να σε κάνουν να χάσεις τα κίνητρα σου για τρέξιμο καθώς η πτώση των οιστρογόνων και άλλες ορμονικές διακυμάνσεις σου δημιουργούν φούσκωμα και κούραση.

Βγαίνοντας για τρέξιμο θα νιώσεις πραγματικά καλύτερα με την απελευθέρωση των ενδορφινών και τα συμπτώματα σου θα γίνουν λίγο καλύτερα. Ακόμα, θα ξεφουσκώσεις λόγω της αυξημένης ροής του αίματος προς τα νεφρά σου. Με αυτόν τον τρόπο τα νεφρά διαχωρίζουν γρηγορότερα τα απόβλητα από το αίμα σου που οδηγεί σε αποβολή του υπερβολικού νερού που προκαλεί φούσκωμα.

Ο ρυθμός μου θα είναι χάλια;

Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο δεν μπορείς να τρέξεις’, λέει ο Metzl. Ωστόσο αν αισθάνεσαι πολύ χάλια τρέξε λίγο πιο αργά ή για μικρότερη απόσταση. Αυτό είναι καλύτερο από το να μην τρέξεις καθόλου!

Πώς να προετοιμαστώ για την επόμενη μου περίοδο;

Το μυστικό κρύβεται στο ημερολόγιο. Κρατώντας ημερολόγιο θα εντοπίσεις πότε είναι οι μέρες σου και σε εκείνο το διάστημα θα έχεις προγραμματίσει να είναι οι χαλαρές σου προπονήσεις. Πριν σου έρθει η περίοδο φρόντισε να έχεις κάνεις κάποιες δυνατές προπονήσεις.


Πηγή: womenshealthmag.com

Επιμέλεια: Μιχάλης Καραγιώργος, Γυμναστής, Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ.