Ως επί το πλείστον, εμείς οι γυναίκες είμαστε ήδη δυνατές. Δε χρειάζεται να μας πουν τι να κάνουμε ή τι να μην κάνουμε – το ξέρουμε. Αυτό που χρειάζεται είναι να γιορτάσουμε τη γενναιότητα, την δημιουργικότητα ή την ‘πρωτιά’ σε οτιδήποτε κάνουμε. Και αυτός είναι ο Νο2 λόγος που αγαπάμε τη νέα καμπάνια αdidas Running, Fearless AF.

O No1 λόγος που την αγαπάμε; Επειδή ένωσε γυναίκες-δρομείς για τον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης. Η Karlie Kloss (στην πρώτη της συμμετοχή σε Μαραθώνιο) ενώθηκε με την θρυλική Kathrine Switzer (η πρώτη εγγεγραμμένη γυναίκα που έτρεξε στο Μαραθώνιο της Βοστώνης) και άλλες εξαιρετικές αθλήτριες όπως τη Jessie Zapo και τη Robin Arzon.

Τους ζητήθηκαν τα καλύτερα running tips και ορίστε τι είπαν:

1.Βρες ένα φίλο

Η Kathrine Switzer, που έτρεξε τον πρώτο της Μαραθώνιο το 1967 και έχει από τότε τρέξει 38 φορές, είπε: “Έχε ένα φίλο – και ένα φίλο που δε θα σε αφήσει ποτέ να τον περιμένεις”. Η Switzer επίσης δεν πιστεύει ότι χρειάζεσαι τόνους εντυπωσιακού εξοπλισμού. “Δε θα το πολυσκεφτόμουν όσον αφορά την αγορά παπουτσιών, εξοπλισμού και ρολογιών”, είπε. “Απλά πάρε το φίλο σου και αποφασίστε να τρέξετε”.

 2.Κάντο διασκεδαστικό

Η Jessie Zapo, η Running Coach των adidas Runners NYC, επίσης τόνισε την αξία του να έχεις έναν φίλο να τρέχεις μαζί. “Αλλά φρόντισε να είναι κάποιος που πραγματικά σου αρέσει να κάνεις παρέα – όλες οι αποστάσεις μοιάζουν μεγάλες όταν τρέχεις με κάποιον που δε σταματά ποτέ να μιλά. Το τρέξιμο είναι μια fun δραστηριότητα όταν την κάνεις με φίλους”, είπε η Zapo. “Όταν διασκεδάζεις τρέχοντας, τότε μπορείς πραγματικά να συνεχίσεις”.

3.Να σκέφτεσαι λεπτά, όχι χιλιόμετρα

Η Robin Arzon, υπερμαραθωνοδρόμος (με κάθε αγώνα μεγαλύτερο από 42 χιλιόμετρα) και VP του fitness προγράμματος Peloton Cycle, είπε ότι τα χιλιόμετρα δεν μετράνε, τουλάχιστον όχι στην αρχή. Βγες έξω σε λεπτά, όχι χιλιόμετρα, για αρχή, είπε η Arzon. Θα μπορούσες να πας μια 10λεπτη βόλτα με το σκύλο σου και σταδιακά από εκείνο το σημείο να αυξάνεις. Βασικά, μην ανησυχείς για την απόσταση μέχρι να προπονηθείς για έναν αγώνα. Απλά να κινείσαι.


Πηγή: greatist.com

Επιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου