Όλοι έχουν άποψη για το σώμα μιας γυναίκας. Τι σημαίνει fit, τι είναι sexy, τι είναι δυνατό, τι παραείναι δυνατό, τι μέγεθος θα έπρεπε να έχει, από πάνω-πάνω μέχρι κάτω-κάτω και στο ενδιάμεσο! Αρκετά.
Τι είπε η Maggie Q, όταν ρωτήθηκε για το ‘τι είναι για εκείνη το σώμα της’; 
Το σώμα μου είναι ναός και δώρο. Άσχετα με το τι σχήμα ή μέγεθος έχει το σώμα σου, αν κάνεις το καλύτερο που μπορείς για να νοιαστείς για τον ‘ναό’ σου, αυτό είναι ομορφιά. Αν είσαι υγιής και έχεις ένα λειτουργικό σώμα, πόσο μεγαλύτερο δώρο θα μπορούσες να έχεις;
Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν ούτε αυτό. Νομίζω το ξεχνάμε, αλλά είναι θαυματουργό το τι μπορούν να αντέξουν τα σώματά μας και το πού μπορούν να πάνε και το τι τέχνη μπορούν να δημιουργήσουν.Όταν εξαρτάσαι από την οπτική ενός άλλου, πάντα θα κρίνεσαι. Για παράδειγμα, εγώ πάντα ήμουν πολύ αδύνατη. Η μητέρα μου είναι Βιετναμέζα και ο πατέρας μου ένας πολύ αδύνατος Ιρλανδός από τη Νέα Υόρκη. Αθλούμαι όλη μου τη ζωή.
Οι άνθρωποι νομίζουν ότι είσαι τυχερός όταν είσαι αδύνατος, οπότε παίρνουν από μόνοι τους την άδεια να σου λένε κακά πράγματα για το σώμα σου. Αυτό παλιότερα με πλήγωνε. Τώρα με κάνει να γελάω. Ανέβασα το μεταβολισμό μου με το να είμαι ένα active άτομο, οπότε χρειάζομαι περισσότερο φαγητό από τους άλλους. Αλλά οι άνθρωποι μου λένε ότι ‘δεν τρως πραγματικό φαγητό’. Και πώς νομίζουν ότι λειτουργώ; Δεν βάζω τίποτα στο σώμα μου, παρά μόνο τον αέρα που αναπνέω; Μπορώ να σου πω άπειρους ανθρώπους που μου λένε ότι μου χρειάζεται να φάω ένα cheeseburger. Αλήθεια το χρειάζομαι; Μπορείς να το φας εσύ αν θέλεις, εγώ είμαι οκ.
Μην συμπεραίνεις ποιες είναι οι δυνάμεις μου, πόσο δυνατό είναι το μυοσκελετικό μου σύστημα. Δεν θα πρέπει να είναι αποδεκτό από κανέναν απλώς να σχολιάζει το σώμα του άλλου. Δεν ξέρεις ποτέ την ιστορία του άλλου’, κλείνει η Maggie Q.


Πηγή: womenshealthmag.com 
Eπιμέλεια: Ραφαηντίνα Πατρικέλλη, απόφοιτη ΤΕΦΑΑ, running coach