Όταν θέλετε να χάσετε βάρος ουσιαστικά πρέπει να εξασφαλίζετε θερμιδικό έλλειμμα. Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των θερμίδων που καταναλώνετε πρέπει να είναι μικρότερος από τον αριθμό των θερμίδων που καίτε.

Η υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής είναι βασική προϋπόθεση για να αδυνατίσετε, όμως για να διευκολύνετε και να ενισχύσετε το αδυνάτισμά σας, θα πρέπει να βάλετε τη γυμναστική στη ζωή σας.

Η σωματική άσκηση σας βοηθάει να κάψετε θερμίδες και αποτελεί σημαντικό σύμμαχο στην προσπάθειά σας να αδυνατίσετε, αρκεί να μην κάνετε τα παρακάτω λάθη.

Υπερεκτιμάτε τις θερμίδες που κάψατε

Δεν είναι καθόλου σπάνιο φαινόμενο οι άνθρωποι να υπερεκτιμούν τις θερμίδες που έκαψαν κατά τη διάρκεια της γυμναστικής και στη συνέχεια να επιβραβεύουν τον εαυτό τους, τρώγοντας περισσότερο από όσο χρειάζεται ο οργανισμός τους.

Ακολουθώντας μία τέτοια λογική, όχι μόνο δεν θα καταφέρετε να χάσετε βάρος, αλλά είναι αρκετά πιθανό να δείτε τα κιλά σας να αυξάνονται. Φροντίστε λοιπόν να συνδυάζετε τη γυμναστική με μια ισορροπημένη διατροφή.

Δεν κάνετε ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης

Τα βάρη όχι μόνο δεν παχαίνουν, όπως είναι η διαδεδομένη αντίληψη, αλλά είναι ένας σημαντικός σύμμαχος στην προσπάθειά σας να χάσετε βάρος. Οι ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης παίζουν σημαντικό ρόλο στον μεταβολισμό επειδή συνδέονται άμεσα με τη μυϊκή μάζα.

Και όσο μεγαλύτερη μυϊκή μάζα έχετε, τόσο υψηλότερος είναι ο ρυθμός του μεταβολισμού σας. Μάλιστα, όταν αυξάνε­ται η μυϊκή σας μάζα, καίτε περισσότερες θερμίδες ακόμη και σε κατάσταση ηρεμίας, δηλαδή χωρίς να κάνετε τίποτα.

Δεδομένου λοιπόν ότι τα βάρη σάς βοηθούν να καίτε ­περισσότερες θερμίδες, σας βοηθούν και να χάσετε βάρος. Με λίγα λόγια, πέρα από ασκήσεις cardio φροντίστε να κάνετε και ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης.

Πιέζετε υπερβολικά τον εαυτό σας

Η περισσότερη γυμναστική δεν σημαίνει απαραίτητα και καλύτερα αποτελέσματα. Όταν πιέζετε το σώμα σας περισσότερο από όσο αντέχει, το βάζετε σε μία κατάσταση στρες, κάτι το οποίο μπορεί να απορρυθμίσει τις ορμόνες σας και τον μεταβολισμό σας και κατ’ επέκταση να «μπλοκάρει» το αδυνάτισμα.

Για να λειτουργήσει λοιπόν σωστά ο μεταβολισμός σας, πρέπει να δίνετε στο σώμα σας χρόνο να ξεκουραστεί.

Επομένως, φροντίστε να εναλλάσσετε τις υψηλής έντασης προπονήσεις με πιο ήπιες, όπως η γιόγκα.