Η μοναδική αίσθηση φρεσκάδας και αναζωογόνησης που αφήνει ένα σαμπουάν στα μαλλιά σου κάθε φορά μετά από το λούσιμο είναι ό,τι καλύτερο για να ανανεωθεί η διάθεσή σου, να νιώσεις την απόλυτη καθαριότητα και να απολαύσεις τη λάμψη και τη μεταξένια τους υφή, ειδικά μετά τις προπονήσεις σου.

Ωστόσο, πολλές φορές θα έχεις παρατηρήσει ότι αυτά αρχίζουν να εμφανίζουν έντονα σημάδια λιπαρότητας,  ‘λαδώνουν’. Εκτός του ότι αυτό είναι πολύ ενοχλητικό και τα μαλλιά μοιάζουν σχεδόν άλουστα, νιώθεις ότι χάνουν και τον όγκο αλλά και τη διάρκεια στο χτένισμα.

Η εντατική λειτουργία των σμηγματογόνων αδένων και, ως εκ τούτου, η παραγωγή σμήγματος ευθύνονται για τη λιπαρότητα αυτή, όμως δεν είναι μόνο η υπερβολική ζέστη και ο ιδρώτας που οδηγούν σε αυτήν την κατάσταση.

Διάβασε παρακάτω τους παράγοντες που επηρεάζουν την καθαριότητα και τη λάμψη της τρίχας, τους οποίους και θα πρέπει να αποφεύγεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.

1. Η επαφή των χεριών με τα μαλλιά

Τα χέρια σου αγγίζουν εκατοντάδες αντικείμενα καθημερινά και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τόσο τα μικρόβια και η βρομιά, όσο και ο ιδρώτας αλλά και τα φυσικά τους έλαια, να μεταφέρονται στα μαλλιά και αυτά να γίνονται λιπαρά. Ακόμη, η τριβή των χεριών στο τριχωτό της κεφαλής ενισχύει την απελευθέρωση των φυσικών ελαίων της και τη λιπαρότητά τους. Απόφυγε αυτή τη συνήθεια, όπως κάνεις το ίδιο και για το πρόσωπο.2. Το υπερβολικό λούσιμο

Το επίμονο και υπερβολικά συχνό λούσιμο των μαλλιών δεν βοηθάει και τόσο στην καθαριότητα της τρίχας, αντιθέτως απομακρύνει τα φυσικά έλαια από το τριχωτό της κεφαλής σου, με αποτέλεσμα να εκκρίνεται περισσότερο σμήγμα απ’ ό,τι συνήθως. Αν περιοριστείς στις 3 φορές την εβδομάδα, θα δεις αμέσως την αλλαγή.

3. Η λανθασμένη χρήση conditioner (μαλακτικής)

Ενδεχομένως να χρησιμοποιείς ένα προϊόν το οποίο δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του δικού σου τύπου μαλλιών και γι’ αυτό να ‘βαραίνουν’. Ή μπορεί ακόμη να μην ξεπλένεις με τον κατάλληλο τρόπο τα μαλλιά σου μετά την εφαρμογή του conditioner και τα υπολείμματα του προϊόντος να τα κάνουν λιπαρά. Βρες το ιδανικό προϊόν και μην ξεχνάς πως πρέπει να δίνεις έμφαση και στον τρόπο με τον οποίο το απλώνεις στα μαλλιά: μην το εφαρμόζεις ποτέ από τη ρίζα, αλλά μόνο στις άκρες.

4. Το υπερβολικό βούρτσισμα ή χτένισμα

Αυτή η συνήθεια μπορεί να αυξήσει την παραγωγή ελαίων στο τριχωτό της κεφαλής, ακόμα κι αν τα μαλλιά σου δείχνουν καθαρά και λαμπερά. Αν παρόλα αυτά θέλεις να τα ξεμπερδέψεις και να ανανεώσεις  στα γρήγορα τη φόρμα τους, προτίμησε να χτενίσεις κυρίως τις άκρες.

5. Η βρομιά στη βούρτσα ή τη χτένα

Στην περίπτωση που δεν θυμάσαι την τελευταία φορά που καθάρισες ένα από τα εργαλεία styling που χρησιμοποιείς συχνά ή που βλέπεις ότι υπάρχουν υπολείμματα προϊόντων επάνω τους, τότε ξέρεις ποιος είναι ο ‘ένοχος’ της λιπαρότητας.

6. Δεν κάνεις ‘αποτοξίνωση’

Περιόρισε τη χρήση προϊόντων styling που είναι πιθανό να φράξουν τους πόρους και χρησιμοποίησε προϊόντα (σαμπουάν, μάσκες, conditioner) που θα κάνουν βαθύ καθαρισμό και θα απομακρύνουν κάθε βρομιά, αλλά και τους ρύπους που συγκεντρώνονται επάνω στα μαλλιά σου και χάρισέ τους μια αποτοξινωτική περιποίηση.


Πηγή: bovary.gr