Οι ημέρες που ζούμε φαντάζουν και είναι αρκετά δύσκολες για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Παρόλα αυτά το τρέξιμο με ευθύνη πάντα και ασφάλεια είναι ένας τρόπος να ξεφύγει το μυαλό και να δημιουργήσει ένα αίσθημα χαράς  μέσα σε όλη αυτή την στεναχώρια που επικρατεί.

Και επειδή τρέξιμο χωρίς μυϊκούς τραυματισμούς είναι δύσκολο να υπάρξει θα σαν αναφέρω  4 τρόπους για πρόληψη και θεραπεία από το σπίτι.

1)      Παγοθεραπεία από την μέση και κάτω

Γεμίζουμε ένα βαρέλι με νερό ή την μπανιέρα μας και μέσα ρίχνουμε 10 – 15 κιλά πάγο. Έπειτα μπαίνουμε μέσα καλύπτοντας τα σημεία από την μέση και κάτω.

Με αυτόν τον τρόπο προκαλούμε υπεραιμία στα κάτω άκρα και καθώς το αίμα περνάει από τα σημεία φλεγμονής τα θεραπεύει σε έναν μεγάλο βαθμό.

2)      Ασκήσεις ενδυνάμωσης για τους μύες που συχνά εμφανίζουν πόνο

Όταν μια μυϊκή ομάδα εμφανίζει συχνά ενοχλήσεις μπορεί να σημαίνει ότι  είναι αδύναμη συγκριτικά με τον ανταγωνιστή μυ από αυτή. Για παράδειγμα αν ο δικέφαλος μηριαίος εμφανίζει ενοχλήσεις συχνά, μπορεί να σημαίνει ότι ο τετρακέφαλος (οπού είναι ο ανταγωνιστής μυς του δικέφαλου μηριαίου) είναι αρκετά πιο δυνατός και χαλάει την ισορροπία μεταξύ στους δύο αυτούς μύες. Γι’ αυτό τον λόγο μία ήπια ενδυνάμωση των μυών που αισθάνεστε ότι είναι ευαίσθητοι θα προλαμβάνει τραυματισμούς.

3)      Λήψη βιταμίνης μαγνησίου για την χαλάρωση του μυϊκού συστήματος

Το μαγνήσιο είναι βιταμίνη και όχι φάρμακο γι’ αυτό και είναι ακίνδυνο στις περισσότερες περιπτώσεις αλλά παρόλα αυτά καλό θα ήταν να συμβουλευόμαστε πάντα και τον γιατρό μας για τέτοιου είδους πράγματα.

Το μαγνήσιο σε μια  μυϊκή σύσπαση μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στην χαλάρωση του μυ και στην σύνθεση πρωτεϊνών που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην  αποκατάσταση του.

4)      Διατάσεις μυών μετά την άθληση

Οι διατάσεις έχουν ευεργετική δράση στον ανθρώπινο σώμα καθώς αυξάνουν την ελαστικότητα των μυών, αλλά και την κυκλοφορία του αίματος στους μύες με αποτέλεσμα την άμεση επούλωση από φλεγμονές που δημιουργούνται μετά την προπόνηση.

Αυτές τις δύσκολες μέρες προσπαθούμε να βρούμε ασφαλείς λύσεις για άσκηση που δεν βάζουν σε κίνδυνο τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας.

Εύχομαι υγεία σε όσους νοσούν από τον covid_19 και ασφάλεια στους υπόλοιπους.

Σύνταξη και επιμέλεια: Αναστάσιος Ψαρογιάννης, φυσικοθεραπευτής

www.physiowellness.gr  210 6230311
Πηγή: www.RunningNews.gr