#GRILLEDAPPLES

Τα ψητά γεμιστά μήλα με ανθότυρο θα σας θυμίσουν λίγο μηλόπιτα αλλά το ανθότυρο θα δώσει έναν διαφορετικό τόνο.

Συστατικά:

  • 8 μεγάλα μήλα κόκκινα
  • 16 τεμ. γαρίφαλα
  • 8 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 5-6 ξύλα κανέλας
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική μαύρη
  • 100 γρ καρύδια ψίχα
  • 1 φλ. σταφίδα σουλτανίνα
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 100 ml κονιάκ

Οδηγίες:

  1. Προθερμαίνεις τον φούρνο με αντιστάσεις στους 150-160 βαθμούς Κελσίου.
  2. Πλένεις καλά τα μήλα και κόβεις το επάνω μέρος τους όπως κόβεις τις γεμιστές ντομάτες.
  3. Με ένα κουτάλι αφαιρείς το εσωτερικό τους αφήνοντας γύρω-γύρω ένα στρώμα μήλου πάχους ενός εκατοστού και προσέχοντας να μην φτάσεις μέχρι κάτω και ανοίξουμε τρύπα.
  4. Καθαρίζεις προσεκτικά την ψίχα των μήλων από τα κουκούτσια και την κρατάς.
  5. Σε ένα μικρό μπολάκι βάζεις το κονιάκ και τις σταφίδες και αφήνεις για μισή ώρα περίπου να φουσκώσουν.
  6. Σπάς τα καρύδια σε μικρά κομμάτια και τα αναμειγνύεις με την ψίχα των μήλων, την ζάχαρη, την κανέλα και το ανθότυρο προσθέτοντας το κονιάκ με τις σταφίδες που έχουν φουσκώσει.
  7. Με αυτό το μείγμα γεμίζεις τα μήλα μας προσθέτοντας από πάνω από έναν αστεροειδή γλυκάνισο.
  8. Τα βάζουμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
  9. Ψήνεις για  μιάμιση ώρα και μετά βγάζεις το αλουμινόχαρτο, τσεκάρεις με ένα πιρούνι αν τα μήλα σου ψήθηκαν και αφήνεις για μισή ώρα ακόμα ξεσκέπαστα να ροδίσουν.
  10. Αφήνεις να κρυώσουν αρκετά και σερβίρεις με παγωτό ή σαντιγί.

Πηγή: gourmed.gr