Η άσκηση είναι ένα πολύ γνωστό ανακουφιστικό από το άγχος και αποδεικνύεται ότι το περιβάλλον στο οποίο τρέχουμε μπορεί να έχει ακόμη μεγαλύτερο αντίκτυπο στα επίπεδα του άγχους μας. Το τρέξιμο στη γειτονιά μπορεί να προσφέρει κάποια συναισθηματική και σωματική απελευθέρωση, αλλά δεν απέχουμε τόσο πολύ από το πάντα παρόν βουητό της καθημερινότητάς μας. Εάν έχετε σταματήσει ποτέ να τρέχετε για να γράψετε ένα email ή να στείλετε μήνυμα σε έναν συνάδελφο, καταλαβαίνετε τι εννοούμε.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορεί να είναι χρήσιμο για να αλλάξετε ακόμα περισσότερο το περιβάλλον σας. Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε πώς το να πατήσετε σε ένα διαφορετικό μονοπάτι μπορεί να σας κάνει πιο χαρούμενο και πιο ισορροπημένο δρομέα.

Η φύση βοηθά στην ανακούφιση του ψυχικού στρες

Στις αρχές της δεκαετίας του ογδόντα, η ιαπωνική κυβέρνηση επινόησε τη φράση shinrin-yoku, που σημαίνει «κολύμβηση στο δάσος». Ο στόχος της κολύμβησης στο δάσος είναι απλώς η παρουσία στη φύση, είτε είναι βαθιά μέσα στο δάσος είτε σε ένα πάρκο της πόλης. Μελέτες έχουν δείξει ότι το να περνάς χρόνο στη φύση, ακόμη και για δέκα έως είκοσι λεπτά, μπορεί να μειώσει τον καρδιακό σου ρυθμό, την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα κορτιζόλης. Αυτό επηρεάζει τη διάθεσή σας, την ενέργειά σας και την ικανότητα του σώματός σας να ανακάμπτει μετά το τρέξιμο και την προπόνηση.

Όταν τρέχετε ή περπατάτε σε ένα μονοπάτι, λαμβάνετε τα σωματικά οφέλη της άσκησης, ενώ βιώνετε και τα ψυχικά οφέλη της φύσης.

Η εναλλαγή επιφανειών περιορίζει τη φυσική πίεση

Πολλοί τραυματισμοί στο τρέξιμο προκαλούνται από επαναλαμβανόμενο σωματικό στρες. Το τρέξιμο σε πεζοδρόμιο, σκυρόδεμα ή άλλες επίπεδες, ομοιόμορφες επιφάνειες σας κρατούν κλειδωμένους στα ίδια μοτίβα βάδισης και κίνησης και μπορεί να οδηγήσουν σε τραυματισμούς από υπερβολική χρήση.

Ενώ το τρέξιμο σε μια πιο μαλακή επιφάνεια δεν μειώνει απαραίτητα το φορτίο στο σώμα σας, μετατοπίζει το φορτίο από τη μια περιοχή στην άλλη. Το τρέξιμο σε μονοπάτια σας βοηθά να δουλέψετε τους μύες με τρόπους που μπορεί να μην έχετε συνηθίσει ενώ τρέχετε στο δρόμο, διατηρώντας σας δυνατούς και καθιστώντας σας λιγότερο επιρρεπείς σε τραυματισμούς υπερβολικής χρήσης.

Η αλλαγή της ρουτίνας σας κρατά περισσότερο παρόν και κρατά το ενδιαφέρον

Περνάτε ποτέ από την καθημερινή σας ρουτίνα νιώθοντας ότι βρίσκεστε σε αυτόματο πιλότο; Οι συνήθειες μπορούν να μας καθιστούν υπεύθυνους και να μας κρατούν σε κίνηση, αλλά, αν δεν είμαστε προσεκτικοί, μπορούμε να γίνουμε αιχμάλωτοι της ίδιας παλιάς ρουτίνας μας. Το να αλλάξετε τη ρουτίνα σας είναι συναρπαστικό και διεγερτικό. Ο εγκέφαλός σας πρέπει να καταλάβει πού βρίσκεστε και να επικεντρωθεί εκ νέου σε αυτό που κάνετε. Η αλλαγή της κανονικής διαδρομής τρεξίματος και η εξερεύνηση ενός νέου μονοπατιού ή πάρκου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συμμετάσχετε πλήρως στο τρέξιμο που ακολουθεί.

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε μια νέα περιπέτεια στα μονοπάτια; Αυτές οι τρεις συμβουλές θα σας βοηθήσουν να προσεγγίσετε το πρώτο ή το επόμενο μονοπάτι σας νιώθοντας ασφαλείς, προετοιμασμένοι και έτοιμοι να διασκεδάσετε.


Πηγή: fleetfeet.com