Το ότι μόλις τελείωσες το τρέξιμό σου δεν σημαίνει ότι μπορείς να φύγεις και να φας το μήλο σου!

Αν παραλείπεις τις διατάσεις μετά την προπόνηση, είναι πάρα πολύ πιθανό να ‘προσελκύσεις’ ανεπιθύμητους τραυματισμούς. Αφιέρωσε 5-10 λεπτά μετά το τρέξιμό σου για να διατείνεις τους σφιχτούς μύες σου και να αυξήσεις την ελαστικότητά τους. Αυτό δεν θα σε βοηθήσει μόνο στην αποκατάστασή σου, αλλά θα αυξήσει και το εύρος της κίνησής σου.

Η Sophie Jaffe, πιστοποιημένη δασκάλα Yoga από το Los Angeles, μοιράζεται μαζί μας 4 στάσεις Yoga που θα ‘ανοίξουν’ και θα σταθεροποιήσουν τις βασικές μυϊκές ομάδες, από τις αρθρώσεις των ισχίων, μέχρι τους τετρακεφάλους και τους οπίσθιους μηριαίους δικεφάλους.

Σημείωση: Διατήρησε κάθε στάση για 5 αναπνοές ή 30 δευτερόλεπτα.

Ardha Hanumanasana

Αυτή η θέση βοηθάει τους οπίσθιους μηριαίους δικεφάλους και γαστροκνήμιους να χαλαρώσουν μετά το τρέξιμο.

Anjaneyasana

Ουσιαστικά πρόκειται για μια χαμηλή προβολή που στοχεύει στην χαλάρωση των καμπτήρων των ισχίων, μια περιοχή που σφίγγει αρκετά μετά το τρέξιμο.

Χαμηλή προβολή με διάταση τετρακεφάλου

Σε συνέχεια της προηγούμενης άσκησης, προστίθεται και διάταση τετρακεφάλου με στροφή κορμού. Αυτή η παραλλαγή στοχεύει σε τετρακέφαλο και καμπτήρες του ισχίου.

Parivrtta Trikonasana

Αυτή η άσκηση στοχεύει στην εξωτερική μεριά του ισχίου και στην διάταση της λαγονοκνημιαίας ταινίας για να αποτρέψει το γνωστό τραυματισμό ‘το γόνατο του δρομέα’.


Πηγή: active.com

Επιμέλεια: Μιχάλης Καραγιώργος, Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ.