Αποτελείται από τρόφιμα που πυροδοτούν τον κορεσμό ή το αίσθημα της ικανοποίησης. Τέτοιου είδους τρόφιμα είναι οι πηγές άπαχης πρωτεΐνης όπως είναι το γιαούρτι και τα ψάρια, τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες και καλά λιπαρά όπως είναι το αβοκάντο και οι ξηροί καρποί. Στο παιχνίδι μπαίνει και η καψαϊκίνη, η ουσία που δίνει την πικάντικη αίσθηση και φαίνεται να ενισχύει τον κορεσμό και το μεταβολισμό.

Καναδοί ερευνητές αποκάλυψαν πως στην κάθε μέρα θα πρέπει να τρως: τουλάχιστον 4 μερίδες φρούτων και λαχανικών, 5 μερίδες δημητριακών ολικής αλέσεως, άπαχη πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα, ξηροί καρποί και σπόροι, αβοκάντο και λιπαρά τρόφιμα φυτικής προέλευσης και όσπρια τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, χωρίς να ξεχνάς τις καυτερές πιπεριές.

Σε βοηθάει να χάσεις βάρος;

Οι άνδρες φάνηκε να χάνουν τόσο κιλά, όσο και σωματικό λίπος, σημειώνοντας πως δεν νιώθουν καθόλου πείνα σε σχετική με την κλασσική δίαιτα. Το πλάνο της διατροφής κορεσμού αποδίδει περίπου το 20 – 25% από πρωτεΐνη, 45 – 50% από υδατάνθρακες και 30 – 35% από λίπος. Η κλασσική δίαιτα αποδίδει 10 – 15% από πρωτεΐνη, 55 – 60% από υδατάνθρακες και 30% από λιπαρά.

Πώς να το κάνεις;

Ακολούθησε τη Μεσογειακή διατροφή και μην ξεχνάς τις κόκκινες πιπεριές και σίγουρα μην ξεχνάς να ισορροπείς το γεύμα σου και σε πρωτεΐνη και υδατάνθρακες. Εστίασε σε τρόφιμα πλούσια σε μη επεξεργασμένους υδατάνθρακες όπως είναι η βρώμη και η κινόα. Όσον αφορά την πρωτεΐνη διάλεξε τα αυγά, το άπαχο κρέας και το γιαούρτι. Φυσικά, πρώτα από όλα άκουσε το σώμα σου και το ένστικτο σου.


Πηγή: health.com

Eπιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος M.Sc. στην Κλινική Διατροφή & εξειδίκευση στο Life Coaching και στο NLP, Email: maria.mentzelou@hotmail.com, Kινητό: 6984515475