Αντιμετωπίζεις δυσκολία με το λίπος που ‘κάθεται’ περισσότερο στην περιοχή της κοιλιάς; Παρόλο που είναι αδύνατο να χάσεις τοπικό λίπος,  η Christmas Abbott, αθλήτρια του CrossFit και συγγραφέας του The Badass Body Diet μας έδωσε τα φώτα της για την προβληματική κατάσταση της εναπόθεσης λίπους στην κοιλιά. Η Christmas ήταν κι αυτή μια γυναίκα με σωματότυπο που είχε λίπος στην κοιλιά και κατάφερε να μεταμορφώσει το σώμα της εντελώς μέσω του CrossFit και συγκεκριμένης διατροφής. Εκείνη λέει: ‘Το φαγητό είναι η βάση σου και η γυμναστική το αξεσουάρ σου‘, λέει η Christmas. Εκείνη πιστεύει ότι κάθε γεύμα και σνακ πρέπει να αγκαλιάζει την τριάδα μακροθρεπτικών συστατικών, δηλαδή να περιέχει πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και καλά λιπαρά που βοηθούν στη μείωση του συνολικού σωματικού βάρους και κατ’ επέκταση στη μείωση του ‘πεισματάρικου’ λίπους στην κοιλιά.  Σχετικά με τη διατροφή

Η Christmas εξηγεί ότι όλα τα φαγητά μπορούν να κατηγοριοποιηθούν σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες ή λίπη και ένας καλός τρόπος να μην μπερδεύεσαι με το τι τρως είναι ‘να χωρίζεις το πιάτο σου σε τρία μέρη, όπου κάθε μέρος θα έχει από μία βασική κατηγορία (το 1/3 πρωτεΐνες, το άλλο 1/3 υδατάνθρακες και το άλλο 1/3 καλά λιπαρά). Υπάρχουν δύο μόνο τροφές που η Christmas συστήνει να αποφεύγεις εντελώς – οι επεξεργασμένες τροφές και το αλκοόλ – αφού αυτά συνεισφέρουν στο να εναποθέσεις ανεπιθύμητο λίπος.

Σχετικά με την άσκηση

Οι σύντομες προπονήσεις υψηλής έντασης έχουν αποδειχτεί να βοηθάνε γρηγορότερα στη μείωση του κοιλιακού λίπους σε σχέση με τη μεγαλύτερη σε διάρκεια αερόβια προπόνηση σταθερής έντασης. Δες μερικά υπέροχα παραδείγματα τέτοιου τύπου προπόνησης από το Runster.gr:

Και μόλις το λίπος θα αρχίσει να φεύγει, θα θες να αποκαλύψεις μία όμορφη, τονισμένη κοιλιά (πχ. με αυτό το πρόγραμμα για κοιλιακούς). Για αρχή, το να κάνεις προπόνηση 3 φορές την εβδομάδα είναι μια χαρά κι έπειτα μπορείς να προσθέσεις παραπάνω μέρες, όσο δυναμώνεις.

Α! Και κάτι άλλο. Η Christmas, ως ενεργή αθλήτρια CrossFit, άρσης βαρών και επικεφαλής προπονήτρια στο CrossFit HQ, λέει ότι προκειμένου να μείνεις συνεπής στα προγράμματα που ακολουθείς, πρέπει να φροντίσεις να περνάς όμορφα και να περιέχουν ένα στοιχείο fun! 


Πηγή: popsugar.com

Eπιμέλεια: Ραφαηντίνα Πατρικέλλη, απόφοιτη ΤΕΦΑΑ, running coach