Είναι κάτι μέρες που οι δείκτες του ρολογιού φαίνεται να έχουν κολλήσει. Είναι κάτι μέρες που δεν ξεκολλάς από την καρέκλα του γραφείου όσο κι αν το θέλεις. Είναι εκείνες οι μέρες που το στρες και η κούραση μοιάζουν και είναι πραγματικά ανυπόφορα κι εσύ δεν ξέρεις πώς να αντιδράσεις. Η λύση είναι μια και πολύ πιο απλή απ’ όσο πίστευες. Μια αγκαλιά μπορεί να ανατρέψει την δύσκολη μέρα και να σου επιστρέψει το χαμόγελο που αυτή σου έκλεψε.

Για την ακρίβεια έρευνες έχουν δείξει πως δέκα δευτερόλεπτα αγκαλιάς αρκούν και αποτελούν φάρμακο ακόμη και για τις καρδιοπάθειες καθώς σύμφωνα με τον ψυχολόγο-ψυχοθεραπευτή δρ. Γιαν Άστρεμ  «Η θετική συναισθηματική εμπειρία της αγκαλιάς ενεργοποιεί διάφορες βιοχημικές και ψυχολογικές αντιδράσεις». Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο ίδιος λίγα μόνο δευτερόλεπτα αυτής της μικρής αλλά τόσο σημαντικής πράξης αρκούν για να μειωθεί η αρτηριακή πίεση, να αυξηθεί η οξυτοκίνη και οι άλλες ορμόνες ευεξίας και να μειωθεί αισθητά το στρες.

Πάντως, δεν είναι τυχαίο ότι η ορμόνη της οξυτοκίνης, που παράγεται με την αγκαλιές, είναι η ίδια ορμόνη με αυτή που παράγει ο εγκέφαλος κατά τον τοκετό και τον θηλασμό. Βοηθάει στο δέσιμο της μητέρας με το μωρό και είναι καταλυτική στην ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, ένα χάδι, μια απλή αλλά και αυθόρμητη κίνηση πολλές φορές είναι πιο απαραίτητη απ’ όσο νομίζουμε γι’ αυτό καλό θα ήταν να μην την στερούμε από τα άτομα που αγαπάμε και θέλουμε να κρατήσουμε δίπλα μας. Γιατί με μια αγκαλιά μπορείς να δώσεις αλλά και να πάρεις πολλή περισσότερη ενέργεια και κυρίως αγάπη απ΄ όσο μπορείς να φανταστείς. Μια αγκαλιά αρκεί για να στεγνώσει τα δάκρυα και να πλημμυρίσει ζεστασιά και αγάπη την ψυχή σου. Γιατί μια μικρή αγκαλιά μπορεί να γίνει το σπίτι σου όταν αισθάνεσαι πως έχεις χαθεί…


Πηγή: labelnews.gr