Η πρώην δρομέας Dani Stack με διακρίσεις στην πολιτεία της Iowa των ΗΠΑ, μοιράζεται μαζί μας την τρομακτική της ιστορία διατροφικής διαταραχής.

Στο απόγειο της καριέρας της, η Dani Stack ήταν μια από τις καλύτερες κολεγιακούς δρομείς της χώρας. Είχε την δεύτερη θέση 2 φορές στα 10.000 μέτρα σε μεγάλους αγώνες (όπως το Big Eight Conference) και ήταν 4η το 2011 στο πρωτάθλημα της NCAA.

Όμως πίσω από αυτό που φαινόταν προς τα έξω, η Stack υπέφερε από μια διατροφική διαταραχή. Το 2010 στο πρωτάθλημα ανώμαλου δρόμου της NCAA, λίγο πριν συμπληρώσει το 6ο χλμ κατέρρευσε και ποτέ δεν τερμάτισε. Εκεί υποπτεύθηκε ότι ήταν υποσιτισμένη, αποτέλεσμα της πολύμηνης εξαντλητικής δίαιτας.

Πλέον υγιής, αν και δεν έχει επιστρέψει 100%, προπονείται μαζί με τους άλλους δρομείς της ομάδας USA Minnesota. Έτσι μοιράζεται την ιστορίας της με την ελπίδα να βοηθήσει και άλλα νεαρά κορίτσια που ίσως έχουν παρόμοια προβλήματα.

«Στο τέλος του 2ου έτους στο πανεπιστήμιο, φτάνοντας στο καλοκαίρι και αποφάσισα να κόψω λίγο το φαγητό ώστε να χάσω βάρος και να τρέχω πιο γρήγορα.» μας λέει η Stack. «Εκεί μέσα μου έγινε ένα κλικ. Το να έχω λιγότερο βάρος θα με έκανε καλύτερη δρομέα, έτσι εκτός από την μείωση του φαγητού, αύξησα και τα χιλιόμετρά μου. Και δυστυχώς, αν και αρχικά δεν ακούγεται εφικτό, δούλεψε μια χαρά»

qhw

Όμως τελικά η διατροφική αυτή διαταραχή την διέλυσε, και πνευματικά και συναισθηματικά, και τελικά εκτροχίασε εντελώς την κολεγιακή της δρομική καριέρα ακόμα και 2 χρόνια αποκατάστασης πιο μετά.

“Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και θα το ξεπεράσω 100%. Ο μεγαλύτερος μου στόχος για την ώρα είναι να αποδείξω στον εαυτό μου ότι αυτή η διατροφική διαταραχή δεν θα σημάνει το τέλος της δρομικής μου καριέρας.”


Πηγή : Running.competitor.com

Επιμέλεια: Γιώργος Σπύρου