1.Οι πόλεις με μέριμνα για περπάτημα προσφέρουν πολλά περισσότερα από καθαρό αέρα.

Σύμφωνα με μελέτη του Ηνωμένου Βασιλείου, οι άνθρωποι που ζουν σε γειτονιές που μπορούν να περπατάνε τείνουν να έχουν μειωμένη αρτηριακή πίεση και μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης υπέρτασης. Αυτό είναι μια υπενθύμιση ότι απλές παρεμβάσεις όπως η μέριμνα για πεζοδρόμια και πεζόδρομους θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πιο υγιή και active καθημερινότητα.

2. Άλλος ένας λόγος να εντάξεις τον κουρκουμά στη διατροφή σου.

Νέα μελέτη έδειξε και άλλη μια άγνωστη πτυχή του κουρκουμά. Στην Καλιφόρνια, οι ερευνητές βρήκαν ότι οι ενήλικες που κατανάλωναν δύο φορές ημερησίως 90mg συμπληρώματος κουρκουμα είδαν βελτίωση στη μνήμη τους κατά μέσο όρο 28%. Ακόμα, παρατηρήθηκε βελτίωση στη διάθεση. Είναι άγνωστο τι προκάλεσε αυτές τις αλλαγές, αλλά ι ερευνητές το αποδίδουν στην ικανότητα της κουρκουμίνης να μειώνει τη φλεγμονή στον εγκέφαλο.

3.Πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη δύναμη της θέλησης για να κατακτήσεις τα όνειρα σου;

Υποσχέσου στον εαυτό σου ότι θα δοκιμάζεις και κάτι καινούριο κάθε μήνα και τήρησε το. Ειδικά, όσον αφορά το κομμάτι του fitness, το να δοκιμάζεις κάτι διαφορετικό είναι αυτό που θα σε οδηγήσει στην εκπλήρωση των στόχων που έχεις βάλει. Δοκίμασε να φωνάξεις και ένα φίλο σου μαζί για να μείνεις πιστός σε αυτό και ποιος ξέρει μπορεί να βρεις και νέα ενδιαφέροντα.

4.Πόσες ασκήσεις χρειάζεσαι για να αυξήσεις τη δύναμη σου;

Ο μαγικός αριθμός είναι 4, δες εδώ ποιες είναι.

5.Ψάχνεις για μια στιγμή χαλάρωσης στη δουλειά;

Δες εδώ τις 15 φωτογραφίες μπαλέτου στο δρόμο που μπορούν να σε ταξιδέψουν.


Επιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου