Φαίνεται ότι σε κάθε break διακοπών βρίσκεις την αφορμή να ‘ενδώσεις’ σε υπερβολικές ποσότητες φαγητού και το Πάσχα λογικά δεν ήταν για σένα εξαίρεση. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να βρεις ισορροπία και να απολαμβάνεις τις πιο ‘απαγορευμένες’ τροφές μία στο τόσο, ενώ ταυτόχρονα δεν το παρακάνεις και δεν καταστρέφεις την πρόοδό σου προς τους στόχους υγείας και fitness που έχεις θέσει. Εδώ σου έχουμε 3 tips που θα σε επαναφέρουν μετά το Πάσχα.

Κόψε τη σοκολάτα!

Έχει περάσει σχεδόν μια βδομάδα που όλο και κάτι σοκολατένιο τρως, ήρθε λοιπόν η ώρα να σταματήσεις. Η λύση είναι να πετάξεις ό,τι έχει μείνει στο σπίτι από συσκευασμένα αυγά, σοκολάτες, τυλιχτά μικρά σοκολατάκια. Καλύτερα να τα δωρίσεις σε κάποιον άστεγο.

Πρόσεχε τις ποσότητες. 

Η έννοια των διακοπών είναι να απολαμβάνεις τον εαυτό σου, οπότε ναι, είναι ΟΚ να τρως πολύ, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να μαζευτείς και να συγκεντρωθείς ξανά. Ξεκίνα να προσέχεις τι καταναλώνεις και σε τι ποσότητα.  Αντί να τρως φαγητά που έχουν περισσέψει, επειδή ‘πρέπει απλώς να τελειώσουν’, σκέψου αν αυτό σε βοηθάει να κατευθυνθείς προς τους στόχους σου. Κράτα ένα ημερολόγιο τροφίμων για 5 μέρες και δες αν τελικά τρως γλυκάκια πού και πού ή ακόμα και παραπάνω γεύματα από αυτά που χρειάζεσαι. Το να προσέχεις τις ποσότητες που τρως, δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει η απόλαυσή σου. Θα σταματήσεις, όμως, να νιώθεις παρασφουσκωμένος και νωθρός και θα επανέλθεις.Κουνήσου!

Και αυτό πάει για ό,τι αφορά τις διακοπές: εκτίμησε το γεγονός ότι είχες χρόνο να ‘ομορφύνεις’ και να χαλαρώσεις, αλλά τώρα ήρθε πάλι η ώρα να ιδρώσεις. Τι στόχους έχεις θέσει αυτή τη σεζόν; Τι θέλεις να πετύχεις τους επόμενους 3 μήνες; Ποιος θέλεις να είσαι μέχρι το τέλος του έτους; Κράτα αυτήν την εικόνα στο μυαλό σου, γράψε τα κάτω αν θες κιόλας, διάβαζέ τα όλη μέρα και ξεκίνα γυμναστική άμεσα! Προγραμμάτισε τις προπονήσεις σου, συναντήσου με φίλους για ένα τρεξιματάκι. Το να ιδρώσεις θα σε βοηθήσει όχι μόνο σωματικά, αλλά και πνευματικά.

Το Πάσχα τελείωσε, φτάνει με τις δικαιολογίες και το σαμποτάζ προς τους fitness στόχους σου, #Runster!


Eπιμέλεια: Ραφαηντίνα Πατρικέλλη, απόφοιτη ΤΕΦΑΑ, running coach