1.Προπόνηση 4 λεπτών μήπως σου φαίνεται μικρή;

Όταν μιλάμε για tabata, 4 λεπτά αρκούν για να βγεις off. Δες εδώ το πρόγραμμα που δεν πρέπει να χάσεις.

2.Δίαιτα μόνο με πρωτεΐνη, είναι τόσο αθώα;

Το Πάσχα μόλις πέρασε και με το Καλοκαίρι να πλησιάζει επικίνδυνα έχε στο νου σου πώς για να χάσεις τα περιττά κιλά ο πιο σωστός δρόμος είναι ο ασφαλής για την υγεία σου. Δες εδώ τα υπέρ και τα κατά μιας από τις πιο δημοφιλείς διατροφές που είναι η πρωτεϊνική.

3.Το top 5 των φρούτων και λαχανικών με τα περισσότερα φυτοφάρμακα για το 2018

Η αναφορά για το 2018 από το Environmental Working Group επισήμανε ότι ήταν το Νο.1 φρούτο και έπειτα ακολουθούσαν το σπανάκι, τα νεκταρίνια, τα μήλα και τα σταφύλια. Από την άλλη τα πιο “καθαρά” ήταν: το αβοκάντο και το καλαμπόκι.

4.Το να “καθαρίζεις” το μυαλό σου μπορεί να αλλάξει τα γονίδια σου

Νέα μελέτη του πανεπιστημίου του Harvard έδειξε ότι οι άνθρωποι που έκαναν διαλογισμό τακτικά για 8 εβδομάδες άλλαξε η έκφραση 172 γονιδίων τους. Αυτά τα γονίδια ρυθμίζουν σημαντικές λειτουργίες του σώματος όπως της φλεγμονής, του μεταβολισμού της γλυκόζης και τα κιρκάδια συστήματα.

5.Οι περισσότεροι συνεχίζουν να προτιμούν να πάρουν χάπια παρά να κάνουν αλλαγές στον τρόπο ζωής τους.

Ο American Heart Association διεξήγαγε μια έρευνα όπου έθετε το ερώτημα αν προτιμούν καθημερινά να πίνουν μια κουπα τσάι, να πάρουν ένα χάπι ή να ασκηθούν για να διορθώσουν την υψηλή αρτηριακή πίεση. Τελευταία επιλογή των ερωτηθέντων ήταν να ασκηθούν. Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε;


Επιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου