Στον αγωνα Δεν υπάρχει καμία γραμμή τερματισμού

Η νέα συλλογή Nike Beautiful X Powerful, αποτελεί και την πρώτη συλλογή παπουτσιών της Nike που εμπνέεται από τις αθλήτριες και τα επιτεύγματά τους που ξεπερνάνε τα όρια. Στη νέα αυτή συλλογή, ανασχεδιάζονται τέσσερα εμβληματικά παπούτσια της Nike που εκφράζουν το μότο της αθλήτριας Joan Benoit Samuelson «Δεν υπάρχει καμία γραμμή τερματισμού». Παράλληλα, η συλλογή παρουσιάζει επίσης ένα ριγέ ζακάρ πλεκτό υλικό, εμπνευσμένο από τον γύρο του θριάμβου και τις εικόνες από τον μαραθώνιο της Joan Benoit Samuelson.

Η Joan Benoit Samuelson είναι μια εμβληματική προσωπικότητα της γυναικείας κοινότητας και του αθλητισμού παγκοσμίως. Το 1984, στο Λος Άντζελες συμμετείχε στον πρώτο μαραθώνιο γυναικών στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Για την  Joan Benoit Samuelson, 2 ώρες, 24 λεπτά και 52 δευτερόλεπτα ήταν αρκετά για να πυροδοτήσει μια επανάσταση.

Η νίκη της στο Λος Άντζελες σε συνδυασμό με το μότο της ζωής της, «Δεν υπάρχει καμία γραμμή τερματισμού», σίγουρα κατέρριψε τις απαρχαιωμένες απόψεις που μέχρι τότε περιόριζαν τα αγωνίσματα δρόμου γυναικών στα 1.500 μέτρα, δηλαδή την πεποίθηση ότι η φυσική κατάσταση των γυναικών δεν τους επέτρεπε να διανύσουν τέτοιες αποστάσεις. Ο ίδιος ο αγώνας ήταν η ανταμοιβή για τις πολύχρονες εκστρατείες της IRC (Διεθνής Επιτροπή Δρομέων) υπέρ της συμμετοχής των γυναικών, η οποία ιδρύθηκε από μια ομάδα γυναικών δρομέων με την υποστήριξη της Nike.

Η Joan Benoit Samuelson, ενέπνευσε τόσο με τις επιδόσεις της όσο και με τον δυναμισμό της τη Nike να συνεχίσει να προσπαθεί να στηρίζει και να υμνεί τις γυναίκες που συμμετέχουν σε όλα τα αθλήματα. Με την πάροδο των χρόνων, η αφοσίωση της Nike σε αυτές τις αθλήτριες αυξήθηκε σταθερά: αρχικά δημιούργησε τους αγώνες δρόμου NikeWomen και, στη συνέχεια, μια σειρά από διεθνείς αγώνες δρόμου για τη διεύρυνση αυτού του κινήματος σε παγκόσμιο επίπεδο, το οποίο εξελίχθηκε στην κοινότητα NikeWomen – με περισσότερες από τέσσερα εκατομμύρια αθλήτριες από όλο τον κόσμο που τρέχουν και προπονούνται μαζί, με κοινό τρόπο σκέψης και τη δέσμευση να ξεπεράσουν τα όριά τους.

Η Συλλογή Nike Beautiful X Powerful υμνεί αυτή την εξέλιξη και το μότο «Δεν υπάρχει καμία γραμμή τερματισμού» ξεκινώντας από εκείνη την πρώτη νίκη της Joan Benoit Samuelson.

Η Συλλογή Nike Beautiful X Powerful – Premium Leather θα είναι διαθέσιμη από τις 6 Οκτωβρίου μέσω του SNKRS App και σε όλα τα καταστήματα παγκοσμίως.