Στις 29 Σεπτεμβρίου, στο Βερολίνο, έτρεξε το Μαραθώνιο σε χρόνο 3:24:48, με την επίδοσή της να είναι βελτιωμένη από την περσινή της επίδοση στο Σικάγο με 3:27:50. Οι επόμενοι αγώνες της περιλαμβάνουν έναν Ημι-Μαραθώνιο τον Ιανουάριο και έναν Μαραθώνιο το Μάρτιο. Τώρα στα 71 της χρόνια τρέχει πιο γρήγορα απ’ ό,τι στα 70!

Τον Οκτώβριο του 2018, εξέπληξε για πρώτη φορά το running community όταν έσπασε το φράγμα των 3:30 στο Σικάγο και για δεύτερη φορά τώρα στο Βερολίνο σπάζοντας το ρεκόρ στο ηλικιακό γκρουπ 70 – 74 χρόνων.

H Rice έτρεχε όλα τα 5άρια της περίπου στα 23 λεπτά, μέχρι το 35ο χλμ. Μετά χαμήλωσε το ρυθμό και τα έβγαζε σε 26:34. Εξομολογήθηκε σε συνέντευξή της ότι μπορεί να έριξε σε ρυθμό το τελευταίο 5άρι της, αλλά ήξερε ότι το είχε!

Επιπλέον, γνωρίζει ότι έχει περιθώριο βελτίωσης για τον επόμενο Μαραθώνιο, που θα είναι το Μάρτιο του 2020 στο Τόκιο. Δήλωσε επίσης: «Είμαι πολύ χαρούμενη που δεν έσπασα το ρεκόρ των 3:20 για να έχω τη δυνατότητα να δώσω το κάτι παραπάνω».

Φυσικά, είναι σωματικά προικισμένη, όχι μόνο γιατί διατηρεί τέτοιους χρόνους, αλλά και γιατί δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερους πόνους κατά τη διάρκεια του αγώνα. Μετά τον αγώνα της Κυριακής, κάνει τη Δευτέρα ένα χαλαρό run αποθεραπείας και νιώθει σούπερ.

Αποτελεί σίγουρα πηγή έμπνευσης για τους δρομείς κάθε ηλικίας!


Πηγή: runnersworld.com
Επιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου