Ο Περικλής Ιακωβάκης έχει στο ιστορικό του διακρίσεις τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο και έχει πάρει μέρος σε διάφορα meetings στο εξωτερικό. Ας μην ξέχναμε ότι είναι Ολυμπιονίκης και πρωταθλητής Ευρώπης στα 400μ. με εμπόδια.  Τέλος, είναι απόφοιτος από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο από το τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας και διδάσκει ως εισηγητής και ομιλητής σε σεμινάρια και σχολεία με θέματα τον αθλητισμό, την υγιεινή διατροφή και τον υγιεινό τρόπο ζωής. Συμμετέχει για άλλη μια χρονιά στο Navarino Challenge και μοιράζεται μέσω του Runster το δικό του μήνυμα για τη φετινή διοργάνωση.

  1. Άλλη μία χρονιά στο Navarino Challenge για τον Περικλή Ιακωβάκη. Τι εκπλήξεις θα περιμένουμε για φέτος;

Φέτος ειδικά εκτός από το Kids Athletics, θα δοκιμάσουμε κάτι νέο το “Beachathlon” που θα γίνει στην παραλία The Dunes Beach της Costa Navarino! Είναι ένα διασκεδαστικό αθλητικό event στην άμμο για παιδία σε μορφή «στίβου μάχης». Ο κλασικός αθλητισμός έχει αγωνίσματα 3 μεγάλων κατηγοριών: τα άλματα, τους δρόμους και τις ρίψεις. Θα κάνουμε έναν «στίβο μάχης» στην παραλία που θα έχει κάποια από αυτά τα αγωνίσματα σε συνεχόμενη ροή προσαρμοσμένα στις συνθήκες της παραλίας. Πιστεύω πως θα αρέσει πολύ σε μικρούς και μεγάλους!

  1. Έχεις ταυτιστεί με τα παιδιά στο εν λόγω event. Πιστεύεις ότι υπάρχει προοπτική να ασχοληθούν οι νέοι περισσότερο με τον στίβο και συγκεκριμένα με το τρέξιμο;

Τα παιδιά είναι το μέλλον και πρέπει να δώσουμε μεγάλο βάρος και προσοχή στην αθλητική τους “εκπαίδευση”. Το τρέξιμο τα τελευταία χρόνια έχει γίνει η αγαπημένη αθλητική ενασχόληση για τον απλό αθλούμενο και είναι φυσικό να ακολουθήσουν και τα μικρά παιδιά. Εδώ πρέπει οι προπονητές να είναι πολύ προσεκτικοί και να μην κάνουν υπερβολές στην προπονητική επιβάρυνση και με τις μεγάλες απαιτήσεις-προσδοκίες τους. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τους γονείς!Photo Credits by Elias Lefas

  1. Τι σημαίνει για σένα Navarino Challenge;

Όπως πάντα θα είναι μεγάλη μου χαρά η συμμετοχή μου στο Navarino Challenge και φέτος. Δεν θα μπορούσα να λείπω από αυτό το μεγάλο event αθλητικού τουρισμού της Μεσσηνίας. Για εμένα είναι μια ευκαιρία να έρθω σε επαφή με κόσμο που αγαπάει τον αθλητισμό, με παιδιά που θέλουν να γνωρίσουν αθλήματα, αθλητές και φυσικά να νιώσουν το αίσθημα συμμετοχής σε μια αθλητική γιορτή. Είναι ένα φεστιβάλ αθλητισμού σε ένα υπέροχο προορισμό και σε μια πανέμορφη γωνιά της Μεσσηνίας!

  1. Τι πρέπει να προσέχουν και τι να έχουν ως βάση τους όσοι επιλέγουν το τρέξιμο;

Να προσέχουν τις υπερβολές και να έχουν πάντα σαν βάση πως δεν κάνουν πρωταθλητισμό. Πολλές φορές βλέπω πως τους «παρασέρνει» ο ανταγωνισμός και το κυνήγι της ατομικής βελτίωσης και υπερβάλλουν. Πρέπει να θυμούνται πως γυμνάζονται για τον εαυτό τους, για να περνούν καλά και πως δεν κάνουν πρωταθλητισμό ώστε να πιέζουν τόσο πολύ το σώμα τους.

  1. Η διατροφή πόσο σημαντικό ρόλο παίζει;

Πάρα πολύ σημαντικό ρόλο. Το “Navarino Challenge” άλλωστε μέσα από τα μηνύματα του προωθεί τον αθλητισμό, μέσα από την άσκηση και τα οφέλη της υγιεινής διατροφής. Ευτυχώς πια υπάρχει μεγάλη έμφαση και ενδιαφέρον για τον υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής. Απλώς ο κόσμος πρέπει να είναι σίγουρος πως αυτό που ακούει ή διαβάζει είναι και σωστό. Μερικές φορές με μια απλή αναζήτηση στο ιντερνετ καταλαβαίνεις αν μια τροφή σου κάνει καλό ή όχι. Επίσης καλό είναι αν κάποιος θέλει να ακολουθήσει μια «αθλητική διατροφή» να επισκεφτεί τους ειδικούς επιστήμονες του χώρου.Photo Credits by Elias Lefas

  1. Υπάρχει η δυνατότητα μέσα από διοργανώσεις αθλητικού τουρισμού να εμφανιστούν νέα ταλέντα τα οποία μπορεί να είναι αύριο μια νέα Μπελιμπασάκη ή ένας Τεντόγλου;

Ποτέ μην λες ποτέ! Γιατί όχι; Ένα παιδί που ξεχωρίζει και έχει ένα ταλέντο είναι εύκολο να το διακρίνεις. Μετά παίζουν ρόλο η οικογένεια, ο τόπος κατοικίας του, αν υπάρχουν αθλητικές εγκαταστάσεις και τι είδους κλπ. Πάντως είναι σίγουρο πως ταλέντα σε μικρές ηλικίες υπάρχουν πολλά. Το αν θα εξελιχθούν είναι άλλη συζήτηση. Θα είναι χαρά μας να συναντήσουμε όλα αυτά τα νέα ταλέντα στην Μεσσηνία και την Costa Navarino αυτό τον Οκτώβρη.

  1. Πόσο σημαντικός είναι ο αθλητισμός στην καθημερινότητά μας;

Πάρα πολύ σημαντικός. Ο αθλητισμός πάνω απ’ όλα ενώνει όπως αναφέρει και το μότο του “Navarino Challenge”. Το είπα και πριν λίγο, πως υπάρχει μεγάλη άνοδος του ευ ζην τα τελευταία χρόνια. Και εμένα προσωπικά ο στόχος μου είναι να βοηθήσω τα παιδιά και τους εφήβους να αγαπήσουν τον αθλητισμό και να τους γίνει τρόπος ζωής. Ας μην γίνουν πρωταθλητές, το θέμα είναι να εντάξουν τον αθλητισμό στην καθημερινότητά τους και να τους ακολουθήσει για όλη τους τη ζωή!