Ποια είναι τα οφέλη της yoga στο σεξ; Με ποιους τρόπους σε βοηθά να νιώθεις πιο σίγουρος και σέξι από ποτέ;

Τα οφέλη της yoga για την υγεία είναι γνωστά. Καλύτερη αίσθηση της ισορροπίας, ενδυνάμωση ολόκληρου του σώματος, αλλά και μια υπέροχη αίσθηση ηρεμίας και αρμονίας με τον ψυχικό σου κόσμο. Και τώρα ξέρεις ότι αυτή η δημοφιλής πρακτική μπορεί να έχει εκπληκτικά οφέλη και για την σεξουαλική σου ζωή. Ας δούμε, όμως, πώς ακριβώς το καταφέρνει αυτό…

Καλύτερη ευλυγισία

Η yoga μπορεί να κάνει με τον καιρό το σώμα σου να φτάσει σε επίπεδα ευλυγισίας που δεν είχες φανταστεί. Αυτό σημαίνει πως θα έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις πολύ περισσότερα πράγματα στο κρεβάτι, και πολύ λιγότερες ξαφνικές κράμπες.

Υγεία της σπονδυλικής στήλης

Όταν η σπονδυλική μας στήλη είναι ‘’πιασμένη’’ και σε κακή κατάσταση, η σεξουαλική μας ζωή πάσχει. Τα καλά νέα είναι πως η yoga φροντίζει για την υγεία της σπονδυλικής σου στήλης, και μπορεί να ανακουφίσει την ένταση από τους μύες της περιοχής, επαναφέροντας την πλάτη σου στην σωστή της στάση.

Περισσότερη δύναμη

Η yoga όχι μόνο δυναμώνει τους μύες σου, αλλά αυξάνει και τις αντοχές σου. Και, όπως είναι λογικό, αυτή η… αναβάθμιση φαίνεται και στις σεξουαλικές σου επιδόσεις!

Πιο καθαρό μυαλό

Το στρες μπορεί να είναι και ο υπ’ αριθμόν ένα ένοχος για την κακή σεξουαλική ζωή. Μπορεί να προκαλέσει στυτική δυσλειτουργία στους άνδρες, ή απλά να σε κάνει να μην μπορούμε να ευχαριστηθούμε την πράξη. Ευτυχώς, ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη της yoga είναι ότι “καθαρίζει” το μυαλό σου.

Καλύτερη σύνδεση με το σώμα σου

Πολλές φορές, ενώ κάνεις σεξ, μπορεί ο/η σύντροφός σου να κάνει πραγματικά ό,τι σου αρέσει, αλλά για κάποιο λόγο δεν είμαστε “παρόντες” εκείνη την στιγμή. Η yoga σε ξαναφέρνει σε επαφή με το σώμα σου και εντείνει τις αισθήσεις, που σημαίνει ότι μπορείς να αγγίξεις επίπεδα απόλαυσης που δεν είχες καν ονειρευτεί!

Αυξημένη αυτοπεποίθηση

Είτε από την ψυχολογική πλευρά, είτε από την σωματική (καθώς το σώμα σου θα είναι πιο σφιχτό και ευλύγιστο), η αυτοπεποίθηση που σου προσφέρει η yoga σημαίνει μόνο ένα πράγμα: τέλος στην ανασφάλεια.

Καλύτερη διαχείριση των συναισθημάτων σου

Πολλές φορές, τα αισθήματα που εσωτερικεύεις στις σχέσεις σου μπορούν να καταστρέψουν την σεξουαλική σου ζωή. Η yoga σε βοηθάει να τα διαχειρίζεσαι καλύτερα, ώστε να λύνεις τα προβλήματα που προκύπτουν άμεσα. Το αποτέλεσμα; Καλύτερη επικοινωνία, και συνεπώς καλύτερο σεξ.

Το πρώτο κλείδωμα

Πολλές από τις πιο κοινές στάσεις της yoga γυμνάζουν τους μύες του πυελικού εδάφους. Πρακτικά, είναι σαν να κάνεις ασκήσεις Κέγκελ, που σημαίνει ότι θα έχεις πολύ καλύτερο έλεγχο των μυών της περιοχής, και πιο δυνατούς, απολαυστικούς οργασμούς.


Πηγή: iatronet.gr