Τι συμβαίνει όταν στάσεις της παραδοσιακής yoga συνδυάζονται με στοιχεία σωματικής ενδυνάμωσης και αιώρησης με τη βοήθεια πανιών;

Εγένετο Aerial Yoga.

Όπως μας λέει ο Ευάγγελος Αποστολόπουλος, δάσκαλος Yoga στο Mercury Shala στη Φιλοθέη, πρόκειται για μια μορφή άσκησης η οποία συμβάλλει, μεταξύ άλλων, στη σωστή στάση του σώματος, στην αποσυμπίεση των αρθρώσεων, στην τόνωση του κυκλοφορικού συστήματος, στην συνολική ενδυνάμωση και στην οξυγόνωση του εγκεφάλου, όπως μας λέει 

Τα μαθήματα γίνονται με τη βοήθεια ενός ανθεκτικού υφάσματος το οποίο κρεμιέται από το ταβάνι με ασφαλή τρόπο και διαρκούν – περίπου – όσο ένα κανονικό μάθημα yoga ήτοι μια ωρίτσα.

Αν όλα τα παραπάνω σου φαίνονται ελκυστικά, τότε σου δίνουμε αέρα στα πανιά και προτείνουμε τα καλύτερα στούντιο Αθήνας και Προαστίων για να μυηθείς στην Aerial Yoga.

* Προσοχή, πριν ξεκινήσεις να έχεις κατά νου πως το συγκεκριμένο είδος Yoga αντενδείκνυται για όσους έχουν υπέρταση ή υπόταση, αποκόλληση του  αμφιβληστροειδούς ή γλαύκωμα, επιληψία ή πρόσφατο εγκεφαλικό επεισόδιο. 

Στο Spiti Yoga του Γιώργου Ανδρουλάκη στο κέντρο της Αθήνας, με κόστος 10€ για ένα μάθημα, 55€ ανά μήνα για οκτώ μαθήματα και 70€ ανά μήνα για απεριόριστο aerial.

Στο Swaha Yoga Center, δίπλα στο βράχο της Ακρόπολης, με κόστος 11€ για το drop in ή 50€ για έναν μήνα με 2 μαθήματα την εβδομάδα.

Στο Siddhi Yoga Shala της Μαρίας Μαγκανάρη στο Χαϊδάρι, με κόστος 10€ για ένα μάθημα και 35€ για οκτώ μαθήματα τον μήνα.

Στο Anahata Shuddhi της Εύας Τριπολιτσιώτη στο Περιστέρι. Το μάθημα κοστίζει 12€, ενώ ο μήνας 65€ για απεριόριστα μαθήματα.

Στο Social Yogis Project της Σίσσυς Φραγκιαδάκη στα Πετράλωνα. Το μάθημα κοστίζει 6€ , τα 8 μαθήματα 40€, τα 12 μαθήματα 55€ και με 70€ κάνεις απεριόριστο aerial για έναν μήνα. Έχουν μαθήματα και Κυριακές.

Στο Power House Project στη Γλυφάδα, της Νίκης Πετρουλάκη. Το drop in μάθημα στα 12€, ενώ αν γίνεις μέλος αποκτάς ηλεκτρονικό πορτοφόλι και το κόστος πέφτει στα 7€.  Ο μήνας με απεριόριστα μαθήματα στα 100€. 

Στο Purple Mat της Γιώτας Στάμου στο Αιγάλεω, με 10€ το μάθημα. Αυτήν την περίοδο τρέχουν και μηνιαία προσφορά με 60€ για 3 μαθήματα την εβδομάδα.

Στο The Loft Studio της Άντας Στυλιανίδου, στην Νέα Πεντέλη, με το κόστος στα 7€ ανά μάθημα. 

Στο Οκτώ στον Υμηττό, της Υβόννης Τζαθά, με κόστος 50€ για τέσσερα μαθήματα και 80€ για οκτώ μαθήματα. 

Στο Molly’s Place της Μόλλυ Σειρηνάκη στου Παπάγου, με κόστος 13€ ανά μάθημα και 50€ ανά μήνα για ένα μάθημα τη βδομάδα. 

Στο NYSY studio της Βιβής Λέτσου στην Αιόλου, με κόστος 13€ ανά μάθημα ή 65€ για οκτώ μαθήματα ανά μήνα. 

Στο Prana Yoga Studio στο ΟΑΚΑ, με κόστος 10€ ανά μάθημα ή 35€ για τέσσερα μαθήματα τον μήνα ή 65€ για οκτώ μαθήματα τον μήνα.

Στο Studio Kinisis της Κατερίνας Τράντου, στο Ηράκλειο, με 12€ για το drop in μάθημα ή 62€ για το πακέτο των οκτώ μαθημάτων. 

Στο Mercury Shala του Ευάγγελου Αποστολόπουλου στην Φιλοθέη, με κόστος 10€ ανά μάθημα.

Στο Sukha Yoga του Γιώργου Κόντη στην Κηφισιά. Το ένα μάθημα κοστίζει 10€ και τα 8 μαθήματα (μήνας) 60€.

Στο Bodymental Studio της Κατερίνας και της Βιβής Πάλλα στην Λούτσα, με κόστος 10€ ανά μάθημα, 30€ για τέσσερα μαθήματα τον μήνα, 50€ για οκτώ μαθήματα των μήνα και 75€ για 12 μαθήματα για τρεις μήνες. 


Πηγή: