Έχουμε και καλά και κακά νέα. Τα καλά νέα είναι ότι ο ιδρώτας δεν είναι, γενικά, κακός για το δέρμα σου. Και γιατί να είναι; Είναι κάτι το φυσιολογικό και δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να τον σταματήσεις, οπότε καλύτερα να συμβιβαστείς και νιώσεις άνετα. Πέρα από τα καλά νέα, ωστόσο, έχουμε και κάποια ακόμα πιο καλά. Υπάρχουν μελέτες που υποστηρίζουν ότι το να ιδρώνεις, όχι μόνο απομακρύνει τις ακαθαρσίες από το δέρμα, αλλά μπορεί να βοηθήσει στο να προστατευτεί από βακτήρια όπως η E. Coli και ο σταφυλόκοκκος – με την έκκριση ενός φυσικού αντιβιοτικού γνωστού ως παράγοντας επαγωγής πρωτεόλυσης (Dermcidin). Τώρα μπορείς να χαλαρώσεις γνωρίζοντας ότι ο ιδρώτας όχι μόνο είναι φυσιολογικός, αλλά είναι επίσης ωφέλιμος για όλο το δερματικό περιβάλλον. Πρέπει να υπάρχει λόγος, εξάλλου, που τα σπα βασίζουν τη λειτουργία τους σε δωμάτια ατμού και σάουνες για τόσα χρόνια – το να ιδρώνεις μπορεί να σε “καθαρίσει” και να σε βοηθήσει να αποκτήσεις αυτήν την εσωτερική ευεξία.

Αλλά υπάρχουν και κακά νέα σχετικά με το να αφήνεις τον ιδρώτα να κάθεται στο δέρμα σου επάνω για παρατεταμένο διάστημα. Αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω του ότι ο ιδρώτας “κουβαλάει” τους ρύπους που έχουν συσσωρευτεί στους πόρους σου και στο πρόσωπό σου και, αν γυρίσει πίσω στο δέρμα, δεν είναι καλό. Σπυράκια, εξανθήματα, κοκκινίλες… μερικά από τα συμπτώματα του ερεθισμένου δέρματος.

Η λύση είναι πάρα πολύ απλή: Να καθαρίζεις το πρόσωπό σου. Πριν και αμέσως μετά (ή τελοσπάντων όσο πιο άμεσα μπορείς) την προπόνηση. Μπορείς επίσης να φοράς λίγο λιγότερο make up! Ή τουλάχιστον, make up με πιο ελαφριά σύνθεση, έτσι ώστε να μην φράξεις από πριν πόρους που είναι ήδη σχετικά βουλωμένοι. Αν ασκείσαι, άρπα ένα μαντηλάκι καθαρισμού προσώπου (προτείνουμε τα μαντηλάκια καθαρισμού της Garnier) και αφαίρεσε ό,τι απομεινάρια make up ή λιπαρότητας υπάρχουν στο πρόσωπό σου- ξεκίνα τον ιδρώτα σου με καθαρό δέρμα!

Στη συνέχεια, καθάρισε με σαπούνι (αν μπορείς – αν όχι, χρησιμοποίησε άλλο ένα μαντηλάκι και σαπούνισε το πρόσωπό σου όταν βρεις τον κοντινότερο νιπτήρα). Σου προτείνουμε τον πολύ εύκολο στη χρήση αφρό καθαρισμού της Avène, o οποίος κυκλοφορεί και σε φιαλίδιο των 50ml (το πετάς εύκολα μέσα στην τσάντα του γυμναστηρίου σου). Δες εδώ περισσότερα χαρακτηριστικά για το προιόν, αλλά και τον τρόπο εφαρμογής του.

Τέλος, αξίζεις μια δόση ενυδάτωσης και τι καλύτερο από ένα αναζωογονητικό σπρέι ενυδάτωσης; Ένα «πσουτ» και είσαι έτοιμη! Προτείνουμε το Moisture Surge Face Spray Thirsty Skin Relief της CLINIQUE στα 125ml. Θα το βρεις εδώ.

Active, καθαρή και cool λοιπόν, για να ευχαριστιέσαι τις προπονήσεις σου αλλά και τις βόλτες σου μετά από αυτές!


Πηγή: intothegloss.com