Η adidas, όπως και κάθε χρόνο, έτσι και το 2021 είναι πιστή στο ραντεβού της με την εξέλιξη, φέρνοντας στους δρομείς το ULTRABOOST 21, το νέο μοντέλο της σειράς παπουτσιών ULTRABOOST. Δοκιμάσαμε το καινούργιο ULTRABOOST 21 και μείναμε πραγματικά… άφωνοι.

Μια καινούργια σελίδα στην ιστορία των ULTRABOOST

Η περσινή κυκλοφορία του ULTRABOOST 20 αναβάθμισε την κορυφαία σειρά running παπουτσιών της adidas, τη σειρά ULTRABOOST, φέρνοντας την τεχνολογία της NASA στο πόδι του κάθε δρομέα. Ωστόσο, αυτή η αναβάθμιση δε συγκρίνεται με την αναβάθμιση που φέρνει το ULTRABOOST 21 στα running παπούτσια. Το ULTRABOOST 21 καταφέρνει να συνδυάζει τη σταθερότητα και την υποστήριξη με την απόλυτη επιστροφή ενέργειας και την ταχύτητα.

Με το που φοράς το παπούτσι, αισθάνεσαι να αγκαλιάζει το πόδι σου, χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία Primeknit+, το οποίο είναι φτιαγμένο από το υλικό Primeblue, ένα υλικό υψηλής απόδοσης από ανακυκλωμένα υλικά που περιέχει τουλάχιστον 50% πλαστικά Parley. Έτσι, φοράς ένα παπούτσι που σου προσφέρει σταθερότητα, υποστήριξη και ενίσχυση χωρίς να έχεις ενοχές πως επιβαρύνεις το περιβάλλον.

HI ENERGY

Όλοι μας θυμόμαστε όταν η adidas, πριν περίπου 8 χρόνια, κυκλοφόρησε το πρώτο παπούτσι της με τεχνολογία boost, αυτόν τον καινοτόμο… “λευκό αφρό” που βρισκόταν στη σόλα του, επιστρέφοντας ενέργεια στον δρομέα με κάθε βήμα. Η χρήση αυτής της τεχνολογίας εξελίσσεται διαρκώς και αποκορύφωμα αυτής της εξέλιξης είναι το ULTRABOOST 21, το οποίο περιέχει 6% περισσότερο boost σε σχέση με το ULTRABOOST 20. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ακόμα μεγαλύτερη επιστροφή ενέργειας σε κάθε βήμα, κάτι το οποίο γίνεται εμφανές με το που κάνεις τα πρώτα μέτρα τρέχοντας.

Η επιστροφή ενέργειας δεν περιορίζεται μόνο στην τεχνολογία boost, αλλά ενισχύεται και από την αναβαθμισμένη τεχνολογία adidas LEP.

Αναλυτικά, τα 4 τεχνολογικά στοιχεία που ενσωματώνει το adidas ULTRABOOST 21 είναι:

  • Optimized BOOST – 6% περισσότερες κάψουλες BOOST σε σχέση με το ULTRABOOST 20, για να προσφέρει στους δρομείς τον τέλειο συνδυασμό άνεσης και υποστήριξης. 
  • ADIDAS LEP – το επανασχεδιασμένο σύστημα συστροφής LEP “Linear Energy Push” με σκληρότερο, ενισχυμένο υλικό στην ενδιάμεση σόλα, για να παρέχει στους δρομείς λιγότερο εύκαμπτο μπροστινό μέρος και αυξημένη απόκριση του παπουτσιού.
  • PRIMEKNIT+ – πλέξη με μεγαλύτερη ακρίβεια, σχεδιασμένη και κατασκευασμένη για απίστευτη υποστήριξη και βελτιωμένη κίνηση, συνδυάζοντας άνεση και απόδοση.
  • Sustainable Support – το πάνω μέρος του παπουτσιού είναι κατασκευασμένο από PRIMEBLUE, ένα ανακυκλωμένο υλικό υψηλής απόδοσης, το οποίο περιέχει κατά τουλάχιστον 50% Parley Ocean Plastic (πλαστικό από απορρίμματα που έχουν συλλεχθεί από τους ωκεανούς), στηρίζοντας τη δέσμευση της adidas από το 2015 για βιώσιμη ανάπτυξη.

Ένα παπούτσι για κάθε δρομέα

Αν και στην αρχή η τόσο έντονη επιστροφή ενέργειας μπορεί να σε παραξενέψει, μετά από τα πρώτα χιλιόμετρα θα συνηθίσεις το boost-άτισμα σε κάθε σου βήμα και θα αισθάνεσαι ξεκούραστος και γεμάτος με ενέργεια για να συνεχίσεις. Λόγω του ύψους του – είναι λίγο πιο ψηλό από τα προηγούμενα μοντέλα ULTRABOOST (φτέρνα 30,5 χιλιοστά, μύτη 20,5 χιλιοστά) – αποδίδει το μέγιστο σε διαδρομές σε ευθεία.

Το ULTRABOOST 21 για τους πιο έμπειρους δρομείς είναι ιδανικό για προπονητικό παπούτσι αλλά και χάρη στην καλή εφαρμογή του και τη μεγάλη επιστροφή ενέργειας που παρέχει, θα μπορούσε να είναι και ο σύντροφός τους στα long runs τους. Για τους λιγότερο έμπειρους δρομείς, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για αγώνες 5 και 10 χιλιομέτρων, χωρίς να χάσουν χρόνο και κερδίζοντας σίγουρα ενέργεια.

To ULTRABOOST 21 αποτελεί την επιτομή καινοτομίας, στυλ και απόδοσης. Φτιαγμένο για κάθε είδος δρομέα, συνδυάζει το χαμηλό βάρος που θέλεις στο δρομικό σου παπούτσι, την απόλυτη εφαρμογή που θα σου προσφέρει σταθερότητα και άνεση, και τη μέγιστη επιστροφή ενέργειας που θα σε γεμίζει σε κάθε σου βήμα.

Είναι ένα παπούτσι που θα λατρέψεις σίγουρα, θα δεις τις επιδόσεις σου να βελτιώνονται και θα νιώθεις πιο ξεκούραστος και γεμάτος ενέργεια!

Το ULTRABOOST 21 μπορεί να γίνει δικό σου με ένα κλικ ΕΔΩ.


Επιμέλεια: Άγγελος Μαυρογιάννης