Αν δεν είσαι καθόλου πρωινός τύπος και δυσκολεύεσαι πολύ να ξυπνάς κάθε πρωί, δες τι μπορείς να κάνεις για ένα ευχάριστο πρωινό ξύπνημα. 

Κοιμήσου πιο νωρίς. Μπορεί να δυσκολεύεσαι να αφήσεις το laptop στην άκρη αλλά έχε στο νου σου ότι όλα όσα κάνεις μπορούν να περιμένουν μέχρι την επόμενη μέρα. Άρχισε να κοιμάσαι νωρίς και έτσι θα σου είναι πιο εύκολο να ξυπνάς την επόμενη ημέρα. 

Άρχισε να ξυπνάς λίγο νωρίτερα κάθε μέρα. Μπορεί να σου είναι δύσκολο να αρχίσεις ξαφνικά να ξυπνάς νωρίτερα το πρωί αλλά αν βάζεις το ξυπνητήρι σου 10 λεπτά νωρίτερα κάθε μέρα (10 την πρώτη μέρα, άλλα 10 τη δεύτερη κ.ο.κ.) θα σοκάρεις πολύ λιγότερο σώμα σου. 

Τρώγε ένα πιο υγιεινό πρωινό. 
Δώσε ενέργεια στο σώμα σου το πρωί τρώγοντας ένα υγιεινό πρωινό. Θα είσαι πιο ανάλαφρη μέσα στη μέρα. 

Γυμνάσου. Κάνοντας λίγη γυμναστική το πρωί θα αισθάνεσαι πολύ καλύτερα αμέσως μετά και θα έχεις πολύ ενέργεια. Ξύπνα λίγο νωρίτερα κάθε πρωί και κάνε λίγη γυμναστική. Θα ενθουσιαστείς από το πόσο όμορφα θα νιώθεις. 

Έχε το ίδιο πρόγραμμα ύπνου όλη την εβδομάδα. 
Μην παίζεις με τον οργανισμό σου βάζοντάς τον για ύπνο διαφορετικές ώρες κάθε μέρα. Προσπάθησε να κοιμάσαι καθημερινά την ίδια περίπου ώρα ενώ καλό θα είναι να τηρείς το ίδιο πρόγραμμα και τα σαββατοκύριακα.

Χαλάρωσε πριν τον ύπνο. 
Μην βλέπεις τηλεόραση πριν πέσεις για ύπνο και μην ασχολείσαι με το κινητό σου. Πάρε ένα βιβλίο στο κρεβάτι σου και διάβασε λίγο χαλαρώνοντας. Έτσι, θα κοιμηθείς πολύ πιο ήρεμα. 

Επιβράβευσε τον εαυτό σου. 
Θα έχεις περισσότερη όρεξη να σηκώνεσαι από το κρεβάτι το πρωί αν έχεις κάτι να περιμένεις. Είτε πρόκειται για ένα ενδιαφέρον περιοδικό είτε για κάποιο επεισόδιο της αγαπημένης σου σειράς, επιβράβευσε τον εαυτό σου κάνοντας κάτι που σου αρέσει το πρωί.