Το σπίτι μας είναι η εστία μας. Είναι το μέρος από το οποίο ξεκινάμε την ημέρα μας και το μέρος στο οποίο πάντοτε γυρίζουμε. Χρειάζεται να φροντίζουμε το σπίτι μας όπως φροντίζουμε και τον εαυτό μας.
Όλα αποτελούνται από ή είναι ενέργεια όπως η σύγχρονη φυσική μας διδάσκει. Η ενέργεια υπάρχει γύρω μας και μέσα μας και κατά κάποιο τρόπο είναι η ίδια. Η ενέργεια στην φυσική της μορφή ρέει.

Τί συμβαίνει όμως όταν συναντά εμπόδια ή μπλοκαρίσματα; Θα χρειαζόμασταν αρκετούς επιστημονικούς τύπους και διαγράμματα για να αναλύσουμε την παραπάνω ερώτηση…Μια απλούστερη απάντηση θα δινόταν αν λέγαμε πως η ενέργεια αλλάζει ταχύτητα ανάλογα με το εμπόδιο, τον χρόνο αλλά και το περιβάλλον και είτε επιταχύνει, είτε επιβραδύνει.

Εμείς αυτό που θέλουμε να επιτύχουμε, είναι να διατηρήσουμε την ενέργεια στη φύση της ροής. Η ροή της ενέργειας έχει παρατηρηθεί ότι είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις δονήσεις του χώρου. Δόνηση είναι η ταλάντωση ενός «σώματος» ή το αποτέλεσμα ενός συναισθήματος. Αντιλαμβάνεστε πως όσες κινήσεις γίνονται μέσα σε ένα χώρο, όσα εκφράζονται και όσα οι άνθρωποι αισθάνονται επηρεάζουν την ενέργεια του.

Τα αιθέρια έλαια και πώς αυτά συμβάλουν στην ευεξία του χώρου μας

Τα αιθέρια έλαια είναι αυτό που παράγεται από την απόσταξη των φυτών, των βοτάνων και των λουλουδιών. Είναι φυσικά προϊόντα, τα οποία για να παραχθούν χρειάζονται μεγάλες ποσότητες των αντίστοιχων φυτών ή λουλουδιών. Για αυτό είναι σημαντικό να τα χρησιμοποιούμε με σεβασμό, σύνεση & αγάπη. Η φυσική τους μορφή είναι η υγρή, όταν όμως θερμαίνονται, γίνονται πτητικά και διαχέονται στην ατμόσφαιρα. Τα αιθέρια έλαια λόγω της προέλευσής από την μητέρα φύση τους έχουν υψηλή δόνηση και άρα την ικανότητα να απελευθερώσουν και να εξυψώσουν την ενέργεια του χώρου.

Τρόποι χρήσης των αιθέριων ελαίων στο χώρο

Καυστήρας/Oil Burner
είναι το σύστημα όπου το έλαιο θερμαίνεται και καίγεται με αποτέλεσμα την μετατροπή του σε αέριο μέσω της εξάτμισης.

Διάχυτής/Diffuser
είναι το σύστημα όπου το έλαιο τοποθετείτε μέσα σε νερό, θερμαίνεται με αποτέλεσμα την μετατροπή του σε αέριο μέσω του βρασμού.

Κύριες θεραπευτικές ιδιότητες των αιθερίων ελαίων

– Αντισηπτικές, αντιβακτηριακές, αντιικές, αντιμυκητικές
– Επουλωτικές
– Αναλγητικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιτοξικές, υπεραιμικές
– Χαλαρωτικές, κατασταλτικές, αντικαταθλιπτικές
– Σπασμολυτικές, χωνευτικές, διουρητικές
– Ανοσοδιεγερτικές, ορμονικές
– Εντομοκτόνες, απωθητικές
– Αποχρεμπτικές
– Αποσμητικές

Τα Βασικά αιθέρια έλαια που χρειάζεται να έχουμε στην κατοχή μας & οι ιδιότητές τους

Φασκόμηλο – αντιβιοτική, αντιμυκητική, αντισπασμωδική και υπογλυκαιμική δράση

Δεντρολίβανο – για προβλήματα κυκλοφορικού, για τον πονοκέφαλο και την κούραση.Προσφέρει πνευματική διαύγεια.

Ευκάλυπτος – βοηθά το αναπνευστικό σύστημα : για το άσθμα, το βήχα, το συνάχι, την ιγμορίτιδα, τη φαρυγγίτιδα, τις μεταδοτικές ασθένειες, Καθαρίζει και απολυμαίνει το χώρο.

Λεβάντα – χαλαρωτική και αντιβιοτική δράση. Ιδανική σε περιπτώσεις με ένταση, μειώνει το άγχος και εναρμονίζει τις αισθήσεις.

Λιβάνι – για αυτοσυγκέντρωση και πνευματική ανάταση

Λεμόνι – απολυμαντική δράση. για την ισορροπία Ισορροπεί το νευρικό σύστημα.

Υλάνγκ υλάνγκ – το κορυφαίο αφροδισιακό, βοηθάει στην βελτίωση της διάθεσης και στη μείωση του στρες,

Μέντα – αντιμυκητική & αντιμικροβιακή δράση. Βοηθά στη βελτίωση της αναπνοής, στην αύξηση πνευματικής διαύγειας και μνήμης.


Πηγή : Wellness Naturale