‘Τι να κάνω για να χάσω βάρος;’

Να τι να λαμβάνεις υπ’ όψη:

  • Συνδύασε κινήσεις που ενεργοποιούν  πολλαπλές μυικές ομάδες.
  • Δραστηριότητες που προσφέρουν μεγαλύτερο afterburn effect.
  • Δραστηριότητες που στην πραγματικότητα απολαμβάνεις και σε βοηθάνε να μειώσεις το άγχος.

A man doing push upsΕδώ υπάρχουν 6 δραστηριότητες που είναι πιο αποτελεσματικές για αυτούς που σκέφτονται σοβαρά να χάσουν βάρος!

Προπόνηση δύναμης για απώλεια βάρους

1. Προπόνηση με το βάρος του σώματος

Το να ‘πέσεις’ για push ups απαιτεί πολλά περισσότερα από απλώς ένα δυνατό στήθος. Αυτό συμβαίνει γενικότερα με τις ασκήσεις που χρησιμοποιούν ως αντίσταση τη βαρύτητα. Χρησιμοποιείς τα πόδια σου, τους γλουτούς σου, τους μύες του πυρήνα σου, της πλάτης, των χεριών κλπ.

2. Κάνε βάρη 

Καθίσματα με μπάρα, καθίσματα με πιέσεις ώμων, άρσεις θανάτου, προβολές περπατώντας. Είναι μερικές κινήσεις στις οποίες μπορείς να προσθέσεις επιβάρυνση.

Καρδιαναπνευστική άσκηση

3. HIIT και LISS

ΗΙΙΤ (High Intensity Interval Training) = Υψηλής Έντασης Διαλειμματική Προπόνηση. LISS (Low Intensity Steady State Cardio) = Χαμηλής & Σταθερής Έντασης Καρδιαναπνευστική Προπόνηση (πχ. τζόκινγκ, εύκολο ποδήλατο, περπάτημα).

A woman running on the street outside4. Κολύμβηση

Εξαιρετικός τρόπος καρδιαναπνευστικής προπόνησης. Επίσης, είναι μια πολύ καλή cross – training δραστηριότητα για δρομείς, λόγω την χαμηλής επιβάρυνσης που έχει στις αρθρώσεις.

Μείωσε το άγχος για να πετύχεις απώλεια βάρους

5. Yoga

Μία μελέτη του Πανεπιστημίου το Γέιλ βρήκε ότι το στρες (που αυξάνει την παραγωγή της κορτιζόλης) μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερο κοιλιακό λίπος στις γυναίκες. Βρήκε επίσης ότι οι γυναίκες με περισσότερο κοιλιακό λίπος είχαν πιο αρνητική διάθεση και υψηλότερα επίπεδα στρες που αφορούσε τη ζωή τους. Φαύλος κύκλος. Σκέψου το ξανά πριν φτάσεις στα όριά σου με 5-6 μέρες την εβδομάδα χωρίς καθόλου αγάπη για τον εαυτό σου.

6. Περπάτημα 

Οι μεγάλοι περίπατοι είναι το τελευαταίο αυτής της λίστας, αλλά το να συσσωρεύεις ημερήσια βήματα, βοηθάει στην απώλεια βάρους. Εκτός αυτού, το περπάτημα έχει πολλά οφέλη για την υγεία σου.


Πηγή: runtastic.com

Επιμέλεια: Ραφαηντίνα Πατρικέλλη, απόφοιτη ΤΕΦΑΑ, running coach