Δεν είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου και αυτό σε ρίχνει; Mην ανησυχείς. Ο καθένας μπορεί να έχει βρεθεί σε αντίστοιχη θέση και καταλαβαίνει πόσο απογοητευτικές μπορεί να είναι αυτές οι σκέψεις.

Αλλά τα καλά νέα είναι ότι δε χρειάζεται να βρίσκεσαι κάτω από τα βροχερά σύννεφα της αρνητικότητας. Η αυτοπεποίθηση είναι περισσότερο μια δεξιότητα που καλλιεργείται παρά ένα χαρακτηριστικό. Και είναι μια δεξιότητα που μπορείς εύκολα να διδάξεις στον εαυτό σου. Έτσι ξέχνα τη θεωρία ότι η αυτοπεποίθηση είναι ένα χαρακτηριστικό με το οποίο γεννιούνται ορισμένοι άνθρωποι.

Αν ψάχνεις τρόπους ώστε να δώσεις ένα boost στην αυτοπεποίθηση σου, παρακάτω θα βρεις 8 εύκολες πράξεις που μπορείς να κάνεις ώστε να έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Έχε σωστή στάση σώματος!

Για άλλη μια φορά, η μαμά σου είχε δίκιο. Σύμφωνα με έρευνα, η σωστή στάση σώματος δε σχετίζεται μόνο με περισσότερη αυτοπεποίθηση, θετικές σκέψεις, αλλά επίσης αυξάνει τη συνολική διάθεσή σου.

Έτσι, την επόμενη φορά που πιάνεις τον εαυτό σου να κάθεται καμπουριάζοντας, θυμήσου τη συμβουλή της μαμάς σου: ίσιωσε τους ώμους σου, άνοιξε το στέρνο σου και κάθισε στητός.

Πιες περισσότερη καφεΐνη!

Είσαι λάτρης του καφέ; Τότε είσαι τυχερός, καθώς η καφεΐνη έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την ενέργεια, την εγρήγορση, και ναι, ακόμη και την αυτοπεποίθηση. Έτσι βάλε άλλη μια extra κούπα καφέ.

Αποτέλεσμα εικόνας για coffee lover

Ασκήσου!

Όλοι γνωρίζουν ότι η άσκηση κάνει καλό στη φυσική σου κατάσταση, αλλά γνώριζες ότι όταν ασκείσαι σε καθημερινή βάση μπορείς παράλληλα να καλλιέργησεις και την πνευματική σου υγεία, επίσης;

Έρευνες έχουν δείξει ότι ακόμη και η ελαφριάς μορφής άσκηση μπορεί να σε εφοδιάσει με περισσότερη αυτοπεποίθηση, για να μην σου πω ότι σου μειώνει και το stress.

Βάλε το αγαπημένο σου άρωμα!

Χρειάζεσαι κι άλλη δικαιολογία για να βάλεις το αγαπημένο σου άρωμα; O ειδικός και ιδρυτής του Note Fragrances, Danielle Fleming υποστηρίζει ότι το άρωμα παίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία σου και μπορεί σε μια στιγμή να πυροδοτήσει μεγάλο αριθμό συναισθημάτων, συμπεριλαμβανομένης της αίσθησης ότι είσαι περισσότερο ξεκούραστος, χαρούμενος και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. 

Αποτέλεσμα εικόνας για perfume lover

Οραματίσου μια επιτυχία!

Αν δεν έχεις πολύ χρόνο στη διάθεσή σου, αλλά χρειάζεσαι ένα boost στην αυτοπεποίθησή σου, λάβε υπόψη σου τη διαδικασία να κλείσεις απλά τα μάτια σου και να επικαλεστείς τη φαντασία σου. Προετοίμασε τον εαυτό σου για την πνευματική επιτυχία κάνοντας εικόνα τον εαυτό σου να πετυχαίνει έναν προσωπικό σου στόχο.

Όσο περισσότερο οραματίζεσαι ένα κατόρθωμα, τόσο πιο κοντά θα έρθεις στην επιτυχία, και αυτός ο τρόπος σκέψης μπορεί να σε οδηγήσει να έχεις μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό σου.

Άκου μουσική!

Όχι μόνο το άκουσμα ανεβαστικής μουσικής μπορεί να σου φτιάξει αμέσως τη διάθεση, αλλά το να ακούς γενικά μουσική μπορεί επίσης να σε κάνει να νιώθεις περισσότερο δυνατός. Και ποιος δεν αγαπά ένα καλό jam session;

Αποτέλεσμα εικόνας για music lover

Χαμογέλα!

Μην κρύβεις το χαμόγελό σου άλλο πια. Αντίθετα, φόρεσε το χαμόγελό σου και δείξ’ το στον κόσμο. Κάνοντας αυτό, θα νιώσεις μαζί αυτοπεποίθηση και ηρεμία, και πίστεψέ με, οι άνθρωποι θα το παρατηρήσουν.

Αλλά μη νομίζεις ότι το χαμόγελο έχει μόνο συνέπειες που φαίνονται εξωτερικά. Έρευνες έδειξαν ότι το χαμόγελο μπορεί να μειώσει τα σημάδια του stress, κάνοντάς σε να νιώθεις περισσότερο χαρούμενος και πιο χαλαρός.

Γίνε ο προσωπικός σου cheerleader!

Και τέλος, μην ξεχάσεις να ανεβάζεις τον εαυτό σου. Μίλα στον εαυτό σου. Κάνε θετικές σκέψεις. Χρησιμοποίησε τη δύναμη της αυτοεπιβεβαίωσης και κάνε focus στο καλό.

Ποια στοιχεία κάνουν εσένα να είσαι αυτό που είσαι; Koίταξε τον εαυτό σου στον καθρέφτη και πες σε αυτό το άτομο που βλέπεις πόσο υπέροχος είσαι ΕΣΥ.

Κόλλησε post-it σε διάφορα σημεία στο σπίτι και υπενθύμισε το στον εαυτό σου, επίσης, γιατί όσο πιο συχνά εξασκείσαι σε τεχνικές να αγαπάς περισσότερο τον εαυτό σου, το γρηγορότερο θα το πιστέψεις πραγματικά!


Πηγή: popsugar.com

Επιμέλεια: Αμαλία Χατζηλάμπρου