Τον Απρίλιο ανακοίνωσε ότι περιμένει το τρίτο της παιδί και μιας και είναι γνωστό ότι είναι ¨κολλημένη¨ με το pilates, ήταν βέβαιο ότι θα συνέχιζε και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.

Είναι ασφαλές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης να γυμνάζεσαι εφόσον είναι υγιής και η εγκυμοσύνη σου βαίνει ομαλώς. Μορφές άσκησης που συστήνονται είναι περπάτημα, κολύμβηση, στατικό ποδήλατο και συγκεκριμένες εκδοχές yoga και pilates. Ουσιαστικά, καλόν είναι να αποφεύγονται αθλήματα που έχουν αυξημένη επαφή και κίνδυνο για πτώσεις. Διαφορετικά, αν και ο γιατρός σου στο επιτρέπει, μπορείς να έχεις ένα τακτικό πρόγραμμα γυμναστικής.

Το Pilates κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να αποδειχθεί πραγματικά ωφέλιμο.

Βοηθάει στην ενδυνάμωση του κορμού και στην ανάπτυξη των κοιλιακών μυών που διατείνονται κατά τη διάρκεια της κύησης. Προωθεί, επίσης, την καλή στάση και την αναπνοή βοηθώντας στην ικανότητα χαλάρωσης και εστιάσεις.

Όσο για τη Hudson; Δίνει πολύ σημασία στις ασκήσεις γλουτών.

Γιατί; Καθώς η κοιλιά φουσκώνει και περιορίζεται η κινητικότητα είναι πιο δύσκολο οι κοιλιακοί να συστέλλονται. Οι ασκήσεις που εστιάζουν στους γλουτούς βοηθούν στην ενεργοποίηση των κοιλιακών με πιο άνετο τρόπο, μιας και γίνονται ενώ εσύ είσαι ξαπλωμένη στο πλάι. Οι ασκήσεις που βοηθούν στην αύξηση της ευελιξίας και της κινητικότητας των γλουτών μπορούν να βοηθήσουν και τη διεξαγωγή του τοκετού.

  1. Αρχικά, η Hudson ξεκινάει ξαπλωμένη στο πλάι και κάνει άρσεις με το πόδι λυγισμένο. Πώς το κάνει; Ξάπλωσε στο πλάι με τα γόνατα λυγισμένα 90 μοίρες. Μετά σήκωσε το πάνω πόδι και κατέβασε το, κρατώντας το παράλληλο με το έδαφος. Ανεβοκατέβασέ το 10 με 15 φορές και έπειτα επανέλαβε από την άλλη πλευρά.
  2. Επόμενη άσκηση είναι το clamshells, για να ενδυναμώσεις τους γλουτούς και το ισχίο σου. Να πώς να την κάνεις: Κράτησε τα γόνατα σου στην ίδια αρχική στάση με πριν, αλλά αυτή τη φορά κράτα και τα δύο σου πόδια στο έδαφος και μετά ¨ άνοιγε το πάνω πόδι και κλείνε το». Φαντάσου σα να ανοίγει ένα κέλυφος. Οι πατούσες σου θα πρέπει να είναι ενωμένες όλη την ώρα. Σήκωσε το γόνατό σου 10 με 15 φορές πριν αλλάξεις πλευρό.
  3. Τελευταία άσκηση είναι μια παραλλαγή του clamshell με κλωτσιά. Να πώς να την κάνεις: Κάνε το clamshell όπως είδες παραπάνω, αλλά αυτή τη φορά όταν το πάνω γόνατο είναι στην σηκωμένη στάση κλώτσησε προς την οροφή. Μετά περίμενε για ένα δευτερόλεπτο και μετά ένωσε τις πατούσες και φέρε το γόνατο στην αρχική θέση. Ξανά, κάνε αυτή την κίνηση 10 με 15 φορές από κάθε πλευρά.

Πηγή: self.com

Επιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου