1.Σήμερα είναι η μέρα σου!

Πολύ συχνά ξεχνάμε ότι το πώς θα εξελιχθεί η μέρα μας εξαρτάται από εμάς. Η κάθε μέρα είναι δική σου και έχεις τη δύναμη να την κάνεις όπως ακριβώς θες! Σίγουρα έχεις υποχρεώσεις που πρέπει να βγάλεις εις πέρας, αλλά είναι στο χέρι σου να μετατρέψεις το “πρέπει να” σε “θέλω να”. Ξεκίνα την κάθε μέρα σου λέγοντας πως είναι ΔΙΚΗ σου!

2.Ακόμα αναρωτιέσαι πώς δημιουργούνται, οι συνήθειες;

Επανάληψη, επανάληψη, επανάληψη. Αναρωτηθηκες επίσης πώς αλλάζουν οι συνήθειες; Δε θα σε εντυπωσιάσω. Επανάληψη, επανάληψη, επανάληψη. Γίνεσαι αυτό που σκέφτεσαι, για αυτό και η κυρίαρχη σκέψη σου είναι και η κυρίαρχη πράξη σου. Αλλάζεις τη σκέψη σου, αλλάζεις και τις πράξεις σου. Ο πατέρας, λοιπόν, της εναλλακτικής σκέψης Edward de Bono είχε πει: “Αν δεν μπορείς να αλλάξεις το μυαλό σου, γιατί τότε να έχεις;” Καθόρισε εσύ τις συνήθειες σου.

3.Έτοιμος για αγώνα; 

Με αυτό το πρόγραμμα προπόνησης για τα 5 χλμ. θα έχεις όλες τις προοπτικές για ένα νέο ατομικό ρεκόρ.

4.Σε προβληματίζει αν πρέπει να ασκείσαι, ενώ είσαι έγκυος; 

Η Ντενίζ Δημάκη εδώ θα σου εξηγήσει γιατί δε θα πρέπει να αγχώνεσαι, αλλά και πώς να το διαχειριστείς μέσα από την προσωπική της εμπειρία.

5.Που μπορεί να οφείλεται ο πόνος στο ισχύο;

Η άρθρωση του ισχύου μπορεί να είναι λιγότερο ευπαθής από άλλες όπως αυτή της κνήμης παραδείγματος χάριν, αλλά οι αιτίες που μπορεί να κρύβονται πίσω από το τραυματισμό της ποικίλλουν σε σοβαρότητα. Δες εδώ τις κυριότερες.


Επιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου