Στις περισσότερες περιπτώσεις αν τα γόνατα σου κάνουν κρακ ενώ εκτελείς καθίσματα ή burpees, τότε πρόκειται για ένα τρίξιμο που δημιουργείται από φυσαλίδες αέρα, λέει ο Tony Gentilcore

Σίγουρα το τρίξιμο ακούγεται τρομακτικό, αλλά αυτά τα αέρια οξυγόνου, αζώτου και διοξειδίου του άνθρακα είναι μέρος του αρθρικού υγρού, οπότε χαλάρωσε.

Αυτό που δεν είναι φυσιολογικό είναι όταν αυτό το ‘κρακ’ συνοδεύεται από πόνο.

‘Μερικοί σπρώχνουν πολύ μπροστά τα γόνατα τους ενώ κάνουν καθίσματα, και βάζουν πολύ πίεση στις αρθρώσεις τους’ λέει ο Gentilcore.

Με την πάροδο του χρόνου αυτό προκαλεί φθορά στον χόνδρο και χάνει την ομαλότητά του με αποτέλεσμα έναν ηχητικό θόρυβο όταν τα οστά σου έρχονται σε επαφή μεταξύ τους.

Χειρότερη περίπτωση; Να σχιστεί ο μηνίσκος σου.

Αν τα γόνατα σου πονάνε είναι καλύτερο να τα ελέγξει ένας γιατρός. Μπορεί να σου πει να πάρεις μερικές μέρες ξεκούρασης μακριά από την άσκηση.

Όταν επιστρέψεις στα καθίσματα έλεγξε τη θέση κάνοντας το τεστ στο τοίχο. Με πρόσωπο στο τοίχο ακούμπα τις μύτες των ποδιών σου στο τοίχο. Στη συνέχεια κάνε κάθισμα και αν τα γόνατα σου ακουμπούν το τοίχο σημαίνει ότι κάτι δεν κάνεις καλά.


Πηγή: runnersworld.com