Το σημείο καμπής ήρθε την πρώτη φορά που πήγα για ψώνια μετά τον ερχομό του παιδιού μου.

ΠΡΙΝ: 86 κιλά / ΜΕΤΑ:  63 κιλά

Δεν ήμουν ποτέ από εκείνες που μισούσε τη γυμναστική και το υγιεινό φαγητό. Ξεκίνησα το τρέξιμο για διασκέδαση στα 18 μου, αυτό οδήγησε στο τρέξιμο του Ημιμαραθωνίου, τον Μαραθώνιο και έπειτα σε δύο Ironman. Έπειτα έμεινα έγκυος το 2015 και όλα άλλαξαν.

Ξαφνικά ένοιωσα να είμαι off από την fitness καθημερινότητα μου και σταμάτησα τους αγώνες. Δεν ασκούμουν καθόλου – έτρωγα όμως τα πάντα. Κατά τους 9 μήνες της εγκυμοσύνης πήρα συνολικά 22,5 κιλά.

Τον Ιούλιο του 2015, 1 μήνα μετά αφότου γεννήθηκε η κόρη μου, πήγα για ψώνια. Θυμάμαι ότι στην αρχή δοκίμαζα πολύ χαρούμενη ρούχα, δεδομένου ότι ψώνιζα για πρώτη φορά από τη στιγμή που γεννήθηκε η Catalina. Μπήκα στα δοκιμαστήρια, με τα χέρια μου γεμάτα ρούχα και δοκίμασα 10 παντελόνια στο νούμερο μου – προ εγκυμοσύνης. Δεν μου ταίριαζαν ούτε στο ελάχιστο. Τότε ήταν η στιγμή που έκατσα στο πάτωμα και άρχισα να κλαίω.

Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι θα έφτανα σε αυτό το σημείο.

Σιγουρεύτηκα ότι έτρωγα σνακ καθόλη την διάρκεια της μέρας.

Ασχολούμαι πολύ με τα social media και έτσι ξεκίνησα να ακολουθώ τοπικούς trainers. Έβλεπα τα αποτελέσματα στους πελάτες τους και ήθελα και εγώ για αυτό και τον Ιούλιο του 2015.

Με βάση το στόχο μου να επιστρέψω στα κιλά προ – εγκυμοσύνης, ο γυμναστης στον οποίο απευθύνθηκα με βοήθησε με ένα διατροφικό πλάνο: 2.000 θερμίδων ημερησίως με περισσότερη πρωτεΐνη, λιγότερους υδατάνθρακες, περιορισμένο καφέ και χωρίς πρόσθετα σάκχαρα.

Μια τυπική μέρα θα μπορούσε να είναι:

Πρωινό: 3 αυγά, ζαμπόν, αβοκάντο, και τοστ με ψωμί χωρίς γλουτένη

Σνακ: 3 φέτες άπαχο αλλαντικό, π.χ. γαλοπούλα

Μεσημεριανό: 1 φλιτζάνι καστανό ρύζι με λαχανιικά και κοτόπουλο

Σνακ: Ελιές

Δείπνο: Άπαχο κρέας και λαχανικά στον ατμό

Προ ύπνου: Ξηροί καρποί ή κάποιο αλλαντικό

Είχα αυτά τα σνακ καθόλη τη διάρκεια της μέρας με στόχο να επιταχύνω το μεταβολισμό μου. Η προσαρμογή σε αυτές τις αλλαγές δεν ήταν εύκολη, αλλά επέμεινα και συνέχισα. Μετά τον πρώτο μου μήνα στο πρόγραμμα, έχασα 5,5 κιλά.

Σταμάτησα να κάνω μόνο προγράμματα cardio.

Ξεκίνησα τη fitness καθημερινότητα μου στο γυμναστήριο και ήταν εντελώς διαφορετική από το τρέξιμο στο οποίο συνήθιζα να βασίζομαι για την καθημερινή γυμναστική μου.

Έκανα προπόνηση 5 φορές την εβδομάδα για 45 – 60 λεπτά, αναμειγνύωντας cardio ασκήσεις όπως box jumps με ασκήσεις αντιστάσεως όπως κωπηλατική και πιέσεις σε πάγκο. Μετά απο 3 μήνες, ξεκίνησα να ενσωματώνω περισσότερα βάρη και αντίστασεις.

Ο γυμναστής ήταν δίπλα μου καθόλη την πορεία, όχι μόνο για να προσφέρει τις γνώσεις του στο αντικείμενο, αλλά και σαν life coach. Συζητούσαμε κάθε μέρα για θέματα διατροφής και fitness και ήταν χαρούμενος να απαντάει σε κάθε μου ερώτηση. Μετά από 5 μήνες που πρόσεχα τη διατροφή μου και γυμναζόμουν, έχασα τα 18 κιλά.

Το να μείνω προσκολλημένη στη νέα μου καθημερινότητα δεν ήταν εύκολη υπόθεση

Τον πρώτο χρόνο από τη στιγμή που έγινα μαμά έπρεπε να παίρνω μαζί στο γυμναστήριο την κόρη μου. Αυτό σήμαινε άπειρες διακοπές για να θηλάσω, να αλλάξω πάνες κ.λ.π. Παρ’ όλα αυτά πάντα σιγουρευόμουν ότι έκανα αυτά που έπρεπε.

Μόλις άρχισα να βλέπω τη διαφορά, ξεκίνησα να μοιράζομαι φωτογραφίες από το ταξίδι της απώλειας βάρους στο Instagram. Έλαβα πολλά υποστηρικτικά σχόλια από πολλούς followers. Γνωρίζοντας ότι είχα ανθρώπους που με ακολουθούσαν σε όλο αυτό μου έδωσε δύναμη να συνεχίσω. Τώρα που η κόρη μου είναι μεγαλύτερη, προετοιμάζω το φαγητό και για τα 3 μέλη της οικογένειας, πράγμα που μας βοήθησε να τρώμε υγιεινά και να αποφεύγουμε να δίνουμε χρήματα για φαγητό κακής ποιότητας.

…Αλλά άξιζε.

Η μεγαλύτερη ανταμοιβή είναι ότι εμπνεύστηκαν και άλλες γυναίκες, προκειμένου να αποκτήσουν μια υγιή καθημερινότητα. Μοιραζόμενη την ιστορία μου στο Instagram με βοήθησε να δείξω και σε άλλες γυναίκες ότι δεν υπάρχει κάποιο εμπόδιο που δεν μπορούν να ξεπεράσουν – απλά πρέπει να θες να πετύχεις το στόχο σου αρκετά και να δουλέψεις για αυτό.

Το #1 μυστικό μου:

Μη φοβάσαι να επενδύσεις στον εαυτό σου. Αν ξοδεύεις αρκετά χρήματα στους άλλους – ή ακόμα χειρότερα σε πράγματα που είναι ανούσια – δεν είναι καθόλου κακό να δώσεις μερικά σε έναν καλό trainer ή διαιτολόγο, ώστε να σε οδηγήσει σε μια πιο υγιεινή ζωή.


Πηγή: womenshealthmag.com

Επιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος