7 μαθητές θυμούνται ποια ήταν η πρώτη φορά που συνηδητοποίησαν ότι ο όρος τους ταιριάζει!

Stephen S. Tang, 57, πρόεδρος και CEO του Πανεπιστημίου City Science Center

Έχοντας κάνει εκτεταμένη δουλειά με το μυαλό μου καθόλη τη διάρκεια της ζωής μου, πάντα εστίαζα στο σώμα και το πνεύμα. Η yoga με βοήθησε να αναγνωρίσω και να ενσωματώσω μέσα στις πρακτικές μου στην καθημερινότητα το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα. Παρατήρησα ότι όποτε ασχολιόμουν με κάτι το οποίο ήταν συναισθηματικά φορτισμένο, η yoga με δίδαξε να σταματώ, να ‘συνδέομαι’ με την αναπνοή μου και έπειτα να προχωρώ με καθαρό μυαλό.

Ben McBrien, 41, εργάτης ξυλείας Farmhaus και surfer

Δεν μπορώ να πω ακριβώς μια στιγμή. Δεν υπήρξε κάποιο συγκεκριμένο δευτερόλεπτο, αλλά όταν συνειδητοποίησα ότι η yoga ταίριαζε με το surfing, ήταν να σαν να είχα υπνωτιστεί. Οι περισσότεροι surfers μετά τα 40 δεν είναι ευχάριστο ‘θέαμα’. Η μειωμένη φυσική κατάσταση και η γενικότερη αμέλεια, καθιστούν πιο δύσκολο το να κάνεις κουπί και να σταθείς. Ο πόνος στην πλάτη είναι εκείνος που δείχνει ότι το τέλος έχει φτάσει. Για μένα το surfing είναι το στοιχείο μου, προσδιορίζει τον εαυτό μου και τον τρόπο ζωής μου. Η yoga με έχει κάνει να νιώθω πιο νέος και λαμπερός στα 41 μου απ΄ ό,τι ήμουν στα 37 μου, όπου πρωτοξεκίνησα. Βλέποντας τη βελτίωση στο σώμα και στις στάσεις μου στη yoga, κατάφερα να δεσμευτώ στο surfing.

Dominic Episcopo, 50, ιδιοκτήτης της εταιρείας φωτογραφίας Dominic Episcopo

Ήξερα ότι ήμουν yogi, όταν ήθελα να κάνω yoga συνέχεια. Έπερνα μαζί μου το στρώμα μου όπου και αν ταξίδευα, από διακοπές τα Σαββατοκύριακα ως επαγγελαμτικά ταξίδια. Εξασκούμουν σχεδόν καθημερινά. Έπιανα τον εαυτό μου να είναι το πρώτο πράγμα που θα έκανε το πρωί και έπειτα πήγαινα στη δουλειά μου.

John Moore, 48, επενδυτής κεφαλαίων

Συνειδητοποίησα ότι ήμουν yogi, όταν μετά από 2 χρόνια εξάσκησης, έχασα 2 εβδομάδες λόγω ενός εξαντλητικού προγράμματος στη δουλειά. Όταν σταμάτησα, ένιωθα ότι οι μύες μου είχαν σφίξει και εγώ λαχταρούσα να κάνω yoga. Σώμα και μυαλό ανυπομονούσαν να επιστρέψουν στην εξάσκηση.

Gabrielle Cook, 32, διαδραστική προγραμματίστρια

Εκείνο το σημείο ήταν όταν άρχισα να εστιάζω στον εαυτό μου και στην ανάσα μου κατά τη διάρκεια του μαθήματος yoga παρά στο να εστιάζω τι έκαναν οι άλλοι γύρω μου. Μετά παρατήρησα ότι έκανα το ίδιο και στη δουλειά μου. Ξεκίνησα να εστιάζω στην ανάσα και στη δουλειά που έιχα μπροστά μου, χωρίς να νιώθω πιεσμένη ή αγχωμένη από τους αντιπερισπασμούς που ήταν γύρω μου.

Ashley Brenner, 36, αναπληρώτρια καθηγήτρια Αγγλικών στο Community College στη Φιλαδέλφεια

Ταξίδευα για την καλοκαιρινή πρακτική μου στη Γκάνα, όπου μπορούσα να ξυπνάω κάθε πρωί και να εξσκούμαι στη yoga. Όταν με είδε η φίλη μου, μου είπε ότι ήμουν σαν να προσεύχομαι. Ποτέ δε το είχα σκεφτεί έτσι, αλλά είχε δίκιο. Είναι πραγματικά κάτι ιερό για μένα.

Michael Romanko, 52, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος προώθησης και ανάπτυξης προϊόντων στο Five Below

Πραγματικά θυμάμαι το πρώτο μου μάθημα όπου είπα Μου κάνουν πλάκα; Δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Πώς μπορώ να αναπνέω έτσι, να στέκομαι με τα χέρια ή με το κεφάλι μου; Και μια μέρα, κάτι έκανε κλικ μέσα μου. Δε φοβόμουν πια αυτά που με τρόμαζαν, ήμουν πρόθυμος να αποδεχτώ την πρόκληση. Ήταν η στιγμή που ήξερα ότι ήμουν yogi. Δε διατηρούσα πλέον τους φόβους μου, αλλά χρησιμοποιούσα την ενέργειά μου για να προχωρήσω και να τους κάνω να αντιμετωπίσουν τον πραγματικό εαυτό μου. Μια αίσθηση ηρεμίας, σιγουριάς και ενθουσιασμού πλημμύρισε το μυαλό μου.


Πηγή: usnews.com

Επιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου