Μπορεί να σου ακουστεί πολύ οικεία εμπειρία, τρως τρόφιμα πλούσια σε ζάχαρη και νιώθεις τέλεια για περίπου 90 λεπτά και μετά νιώθεις μια αίσθηση εξάντλησης και πείνας, οπότε τρως και άλλο γλυκό και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται.

Οι υδατάνθρακες λοιπόν έχουν αποκτήσει κακή φήμη, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να τους βγάλεις από τη διατροφή σου. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και για αυτό είναι εξαιρετική προσθήκη στα γεύματα σου, για να μειώνεται η γλυκαιμική του επίδραση.

Προσπάθησε, επίσης, να επιλέγεις δημητριακά προϊόντα ολικής αλέσεως, όπως και μπες στη διαδικασία να δοκιμάσεις κράκερς και ζυμαρικά από όσπρια ή λαχανικά. Ακόμα και το αλεύρι μπορεί να αντικατασταθεί από αλεύρι από όσπρια.

Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι δε θα ξανά φας κανονικά ζυμαρικά, αλλά το κλειδί είναι η ισορροπία και να υπάρχουν όλες οι ομάδες τροφίμων στο πιάτο σου.


Συγγραφέας: Jason Wachob

Πηγή: mindbodygreen.com

Eπιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος M.Sc. στην Κλινική Διατροφή & εξειδίκευση στο Life Coaching και στο NLP, Email: maria.mentzelou@hotmail.com, Kινητό: 6984515475