Η πρόσληψη εργαζομένων που αγαπούν το τρέξιμο και είναι δρομείς, έχει πολλά θετικά, και μάλιστα υπάρχουν μελέτες που το αποδεικνύουν. Από λιγότερες μέρες ασθένειας και αυξημένη ενέργεια και συγκέντρωση, μέχρι μειωμένο στρες. Οι δρομείς τείνουν να είναι μια πιο αξιόπιστη επιλογή όταν πρόκειται για την εύρεση του επόμενου συνεργάτη. Το τρέξιμο ενισχύει επίσης τη δημιουργικότητα σύμφωνα με έρευνα από το Rhode Island College. “Δώσε ένα εμπόδιο σε ένα δρομέα και αυτός θα το ξεπεράσει με ένα τρέξιμο. Μέχρι να επιστρέψει, θα έχει μια λίστα από ρεαλιστικές λύσεις”. Υπάρχουν βέβαια και μειονεκτήματα.

Διάβασε τα παρακάτω και τσέκαρε αν ισχύουν για κάποιον γνωστό σου δρομέα ή ακόμα και … για σένα!

Θα δώσει τέρμα στην αμήχανη σιωπή στο γραφείο

Ανάμεσα σε όλα τα άλλα, ο εργαζόμενος-δρομέας σου μιλάει για το προπονητικό του πρόγραμμα ή τον τελευταίο αγώνα που έτρεξε. Θα σε ρωτάει: “Πώς είσαι” ως μια ευκαιρία για να… κουβεντιάσει μαζί σου πραγματικά. Θα σου μιλήσει μέχρι και για τους ασταθείς του τένοντες και τη λαγονοκνημιαία του ταινία. Οι δρομείς είναι πάντα πρόθυμοι να μιλήσουν για τον εαυτό τους!

Οι συνάδελφοι θα γίνουν λίγο πιο… active

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ένας συνάδελφος-δρομέας τους εμπνέει όλους ξαφνικά να αρχίσουν το τρέξιμο ή το περπάτημα. Κάποιοι ίσως και να επηρεαστούν θετικά και να θελήσουν να δοκιμάσουν. Κάποιοι άλλοι μπορεί απλά να πηγαινο-έρχονται μέσα στο γραφείο ακόμα περισσότερο, απλά για να… αποφύγουν τον δρομέα που πάλι θα τους ζητήσει να ενισχύσουν τον επόμενο αγώνα που έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Το ψυγείο στην κουζίνα του γραφείου θα είναι επιτέλους καθαρό

Όντως! Τέρμα πια τα αποφάγια ή τα “ξεχασμένα” κέικ. Η πείνα δεν γνωρίζει όρια ή… αγένειες όταν πρόκειται για έναν δρομέα. Όλα τα τρόφιμα είναι “μέσα στο παιχνίδι” και δεν υπάρχει κανένας λόγος να “μένουν” ή να πετιούνται.

Θα ανανεωθεί η διακόσμηση του γραφείου

Όταν προσλάβεις έναν δρομέα, θα συνειδητοποιήσεις ότι η διακόσμηση του γραφείου συνεχώς θα ανανεώνεται… με μετάλλια, αφίσες και κολάζ φωτογραφιών από αγώνες, έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να νιώθει μέρος της επιτυχίας.

 Θα φέρει νέες μυρωδιές

Όσοι πιστεύετε ότι οι δρομείς έχουν μια “φυσική” μυρωδιά, ξανασκεφτείτε το. Οι δρομείς χρησιμοποιούν τόσα πολλά cosmetics όπως λοσιόν, δροσιστικά σπρέι για το σώμα και αποσμητικά παπουτσιών, που πλέον το γραφείο θα μυρίζει σαν ένα ποτ πουρί από αθλητικές, ανοιξιάτικες μυρωδιές.


ΠηγήWOMENS RUNNING (COMPETITIOR)