H Louise Green ήταν πάντα ένα λίγο πιο μεγαλόσωμο κορίτσι, αλλά δεν είχε πάντα μεγάλα όνειρα ή τουλάχιστον δεν είχε την αυτοπεποίθηση να το πει “δυνατά”. Ειδικότερα, όσον αφορά τους στόχους που έβαζε στο τομέα του fitness προσπαθούσε όσο πιο πολύ μπορούσε ώστε να μην τραβάει την προσοχή.

Πάντα βίωνε δυνατά το φόβο της αποτυχίας, ότι δε θα μπορέσει να είναι πραγματικά πειθαρχημένη και αφοσιωμένη στο στόχο της. Άλλες φορές φοβόταν ότι θα την κατακρίνουν και θα εκτεθεί.

Με απόλυτη βεβαιότητα ο φόβος της την κράτησε μακριά από το να ονειρεύεται και να πετύχει τους fitness στόχους της. Την κράτησαν μακριά από τη ζωή που ήθελε να ζήσει.

Εκείνη είχε βάλει στόχο να γίνει δρομέας, όποιος και αν είναι όμως ο δικός σου στόχος μπορείς να τα καταφέρεις.

Μπορεί στο κόσμο των celebrities να μην είναι πολλοί με μεγάλα σώματα, αλλά υπάρχουν γυναίκες που ονειρεύονται και κατακτούν τους στόχους τους – έχοντας μεγάλο σώμα.

Παρακάτω θα δεις μερικά μυστικά της για να κάνεις τα όνειρα σου πραγματικότητα.

  1. Ανέπτυξε ένα θετικό καθημερινό μάντρα που μπορείς πάντα να επιστρέφεις όταν παλιές συνήθειες αρχίζουν να εμφανίζονται.

Το ανθρώπινο σώμα έχει έναν εκπληκτικό τρόπο να προσαρμόζει τις ανάγκες του όταν προπονείται προοδευτικά αυξανόμενα. Μερικές φορές, είναι θέμα μυαλού και όχι σώματος. Μιας και πολλοί άνθρωποι που είχαν μεγαλύτερο σώμα συνειδητοποίησαν ότι το μυαλό τους έβαζε εμπόδια.

Το να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου δε θα γίνει σε μια νύχτα. Έχε κάποιο μάντρα ώστε να ξέρεις που να επιστρέψεις όταν χρειάζεσαι κάτι απλό και αποτελεσματικό για να διώξεις μακριά τις αρνητικές σκέψεις. Μπορεί να ακούγεται κοινότυπο, αλλά όντως πιάνει.

  1. Ακόμα και αν αποτύχεις σε κάτι, χρησιμοποίησε το σαν ευκαιρία να μάθεις τι θα μπορούσες να είχες κάνει διαφορετικά.

Παλιά η Louise θεωρούσε τις αποτυχίες πράγματα για τα οποία θα έπρεπε να ντρέπεται. Με το πέρασμα τόσο του χρόνου αλλά και αποτυχιών, μπόρεσε να αλλάξει τον παλιό τρόπο σκέψης της. Αντί να βλέπει αποτυχία, πια βλέπει ευκαιρία. Να πώς έχει, μπορεί ακόμα να μην έχεις πετύχει τους πιο μεγαλεπήβολους fitness στόχους που έχεις βάλει, πιθανότατα ακόμα και μετά από πολλές προσπάθειες, αλλά το ίδιο έχει συμβεί και σε πολλούς αθλητές Ολυμπιακών Αγώνων! Το να χρειάζεται να προσπαθείς ξανά και ξανά είναι μέρος της αθλητικής διαδικασία. Η διαφορά είναι ότι αντί να το δουν ως αποτυχία το βλέπουν σαν μια ευκαιρία να αναθεωρήσουν τη στρατηγική τους και να αναπτυχθούν. Κάθε φορά που αποτυγχάνεις, δες το σα μια ευκαιρία να ανακαλύψεις τι δεν λειτούργησε ώστε στην επόμενη προσπάθεια να φτάσεις ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο σου.

  1. Κάνε τον εαυτό σου και τα όνειρα σου προτεραιότητα.

Πολλοί άνθρωποι νιώθουν ότι δεν αξίζουν να κάνουν όνειρα επειδή δεν βλέπουν την αξία τους. Ένα από τα πιο βασικά πράγματα είναι να μάθεις πώς να κάνεις τον εαυτό σου προτεραιότητα. Πρέπει να αλλάξεις αυτή τη συμπεριφορά και σκέψη αν θες να ονειρεύεσαι. Όταν κάποιος σου ζητήσει να κάνεις κάτι για αυτόν, αντί να πεις αμέσως ναι, πες τους ότι θα το σκεφτείς και θα απαντήσεις. Αυτό δημιουργεί χώρο και χρόνο να δεις αν θα πεις ναι θα επηρεαστούν οι στόχοι σου. Επίσης να θυμάσαι ότι είναι ΟΚ να πεις όχι!

  1. Σκέψου πώς οι στόχοι σου μπορεί να εμπνεύσουν τους άλλους.

Οι μεγάλοι στόχοι μπορούν να αλλάξουν το μήνυμα. Υπάρχουν πολλές γυναίκες που ξεκίνησαν από το 0 και παρά το μεγάλο σώμα τους κατάφεραν να βγάλουν εις πέρας Μαραθωνίους. Δε σταμάτησαν μέχρι να πετύχουν το αδύνατο και να δείξουν πως είναι δυνατό.

Όταν τα πράγματα δυσκολέψουν, επειδή θα συμβεί, σκέψου τον αντίκτυπο που θα έχει το να κυνηγήσεις το όνειρο σου και να δείξεις στους άλλους ότι γίνεται. Γίνε η αλλαγή που θες να δεις στον κόσμο.

  1. Να θυμάσαι: Έχεις κάθε δικαίωμα να κυνηγήσεις τα όνειρα σου.

Εσύ, σε όποιο size και αν ανήκεις, έχεις κάθε δικαίωμα να ονειρεύεσαι και να τα κυνηγάς! Δεν είναι συχνά το μήνυμα που μεταδίδει η κοινωνία, μιας και πολλές γυναίκες που δεν έχουν το super fit σώμα δεν είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτες στον fitness κόσμο.

Να πώς έχει: Μην περιμένεις για κάποια πρόσκληση. Ακολούθησε τα όνειρα σου με τους δικούς σου κανόνες. Έχεις κάθε δικαίωμα. Φυσικά, πολύ συχνά δεν είναι εύκολο, μιας και είναι πολύ συχνό φαινόμενο το στίγμα σε ανθρώπους με μεγάλο σώμα. Κάθε φορά, όμως που νιώθεις ότι είσαι στο περιθώριο να θυμάσαι ότι έχεις κάθε δικαίωμα να είσαι μπροστά και να ονειρεύεσαι!

  1. Ονειρέψου, αλλά ξεκίνα με μικρούς στόχους.

Δουλεύοντας προς την κατεύθυνση να επιτύχεις τον πιο μεγάλο σου στόχο, μερικές φορές εμφανίζονται εμπόδια. Μπορεί να σκεφτείς να κάνεις πίσω. Θυμήσου, ότι το σώμα σου είναι εκπληκτικό και ικανό να κάνει σπουδαία πράγματα και έχοντας αυτό το mentality δύσκολα θα μπορέσει κάτι να σε αναστατώσει. Με την κατάλληλη προπόνηση, όλα είναι πιθανά. Δεν πρόκειται να γίνει σε μια μέρα, μπορεί να σου πάρει βδομάδες ή μήνες ή σε κάποιες περιπτώσεις και χρόνια. Και αυτό είναι ΟΚ. Το κλειδί είναι να κάνεις μικρά βήματα κάθε φορά.


Πηγή: self.com

Επιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος