Προκειμένου να αισθανθείς άνετα μέσα στο ίδιο σου το δέρμα, πρέπει να μπορείς να απολαμβάνεις το να είσαι ο εαυτός σου. Οπότε, καλό είναι να μένεις μόνος/μόνη σου κάποιες φορές και να ανακαλύπτεις την πραγματική σου φύση, τις σκέψεις σου, τα αισθήματά σου και τα εμπόδιά σου προς το δρόμο για να αγαπήσεις πραγματικά τον εαυτό σου. Το να καταλάβεις τον εαυτό σου καλύτερα με αυτόν τον τρόπο, θα σου επιτρέψει να τα κάνεις όλα πιο ξεκάθαρα στο μυαλό σου.

Χαμογέλα κάθε φορά που σε κοιτάς στον καθρέπτη. Βάζε τον εαυτό σου πρώτα. Δημιούργησε μία λίστα με πράγματα που σου αρέσουν πάνω σου. Με τον καιρό. κάνοντας μικρές, θετικές αλλαγές, θα βοηθάς τον εαυτό σου να εξελιχτεί. Κάνε εξάσκηση με τα εξής:

1. Βελτίωσε τη διατροφή σου, τρώγε καλύτερα.

2. Κάνε αυτό που σου αρέσει (ακόμα κι αν είναι τόσο απλό, όπως η ζωγραφική).

3. Κάνε κοπλιμέντα στον εαυτό σου και να είσαι επιεικής μαζί του.

4. Μία στο τόσο, κάνε ένα διάλειμμα, να δεις πόσο προχωράς. 

5. Να θυμάσαι ότι σου επιτρέπεται να συγχωρείς τον εαυτό σου και να σου δίνεις περισσότερες ευκαιρίες.6. Να αντιλαμβάνεσαι ότι είσαι αρκετός/ αρκετή.

7. Σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους. Αυτοί είναι αυτοί, εσύ είσαι εσύ.

8. Αυτή τη φωνή που έχεις μέσα σου που σου λέει αρνητικά σχόλια, σίγασέ τα. 

9. ‘Ασε τις θετικές σκέψεις να είναι πιο πάνω από τις άλλες. 

10. Αγκάλιασε τις ατέλειές σου, τα μοναδικά μειονεκτήματα και προτερήματά σου – ποτέ δεν θα υπάρξει κάποιος ίδιος με σένα. 

Η ζωή μπορεί να είναι δύσκολη και απαιτητική πολλές φορές, αλλά το να παραμένεις δυνατός, αγαπώντας ουσιαστικά εσένα και αυτά που κάνεις, θα σου δώσει τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να είναι όλα πολύ πιο όμορφα! Νοιάξου για σένα και το ίδιο θα κάνουν και οι άλλοι έπειτα.


Πηγή: bonvitastyle.com

Επιμέλεια: Ραφαηντίνα Πατρικέλλη