Το να αποκτήσεις οργάνωση στη ζωή σου είναι ευκολότερο να το λες από το να το κάνεις, ωστόσο είναι εφικτό να το καταφέρεις αν κάνεις μερικές αλλαγές στην καθημερινή σου ρουτίνα.

Οι οργανωμένοι άνθρωποι είναι περισσότερο αποδοτικοί καθώς τους είναι πιο εύκολο να παραμένουν συγκεντρωμένοι στα tasks τους. Όπως εκείνοι ακολουθούν κατά γράμμα τις συνήθειες τους, έτσι και εσύ μπορείς να συμπεριφερθείς ώριμα.

Δες τι κάνουν οι οργανωμένοι άνθρωποι κάθε μέρα!

1. Ξύπνα και σκέψου τι θα κάνεις την υπόλοιπη μέρα!

Το να ανοίξεις την πόρτα και να ”βουτήξεις” μέσα στα tasks που έχεις βάλει μπορεί να γίνει κουραστικό. Μπορεί επίσης να ξοδέψεις χρόνο προσπαθώντας να καταλάβεις τι πραγματικά πρέπει να κάνεις πρώτα.

Πριν ξεκινήσεις για τα καλά τη μέρα σου, κοίταξε το πρόγραμμά σου και προετοιμάσου κατάλληλα ψυχολογικά. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να διαχειριστείς το χρόνο σου σωστά και εποικοδομητικά.

2. Χρησιμοποίησε calendar!

Είναι δύσκολο να είσαι οργανωμένος αν απλά σκέφτεσαι τα πράγματα μέσα στο κεφάλι σου. Οι οργανωμένοι άνθρωποι σημειώνουν τις δραστηριότητες τους ηλεκτρονικά ή στο χαρτί.

Είναι εύκολο να ανατρέξεις εκεί για τα μελλοντικά σου σχέδια και έτσι μπορείς καλύτερα να βάλεις σε προτεραιότητα τα πράγματα γνωρίζοντας το πρόγραμμά σου.

3. Να έχεις to-do list!

Το να καταγράφεις τι χρειάζεται να έχεις κάνει σε καθημερινή βάση κάνει ευκολότερη τη ζωή σου. Είναι άκρως απολαυστικό να σβήνεις πράγματα που έκανες από τη λίστα σου και πάντα να γνωρίζεις τι έχει απομείνει στη συνέχεια να κάνεις.

4. Κράτησε το email inbox σου υπό έλεγχο!

Υπάρχουν 3 τύποι ανθρώπων σε αυτόν τον κόσμο: αυτοί με εκατοντάδες (ή και χιλιάδες) αδιάβαστα emails, αυτοί με κανένα αδιάβαστο email, και αυτοί που βρίσκονται στο ενδιάμεσο. Να είσαι το άτομο που βρίσκεται στο ενδιάμεσο.

Το να διαβάζεις κάθε email που σου έρχεται μπορεί να είναι χρονοβόρο, αλλά το να τα αφήνεις εκεί αδιάβαστα για πάντα, δε δουλεύει επίσης για σένα.

Τσέκαρε τον τίτλο των email που σου έρχονται και χρησιμοποίησε εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να τα οργανώσεις ανά group. Tαξινόμησε τα πιο σημαντικά για να τα διαβάσεις αργότερα, μετακίνεισαι αυτά που απαιτούν δράση στην task λίστα σου. Βάλε σε προτεραιότητα τα πιο σημαντικά και έτσι θα έχεις αποτέλεσμα. Η ζωή σου με αυτόν τον τρόπο θα γίνει πολύ ευκολότερη.

5. Ασχολήσου με αυτά που χρειάζεται να έχεις κάνει μέχρι το τέλος της μέρας!

Προχώρα με το τι σου λείπει από τη λίστα σου με τα to-do και μετακίνεισαι πράγματα αν χρειαστεί. Αυτό που χρειάζεσαι το πρωί είναι μια γρήγορη ανανέωση.


Πηγή: popsugar.com

Eπιμέλεια: Αμαλία Χατζηλάμπρου