Πόσες φορές είπες στον εαυτό σου ότι αύριο θα πας στο γυμναστήριο ή έβαλες στο snooze το ξυπνητήρι σου 5 φορές επειδή ‘είχε πολύ κρύο για να σηκωθείς από το κρεβάτι’; Ή λες ότι θα πίνεις πιο πολύ νερό, αλλά δεν κουβαλάς μαζί σου κανένα μπουκάλι νερό;

Υπάρχει τρόπος να πετύχεις αυτά που θες ευκολότερα! Ποιος άλλωστε δε θέλει να κάνει τις υγιεινές συνήθειες πιο εύκολα; Είναι αρκετά δύσκολο να αρχίσεις ένα νέο πλάνο – κάνε τα βήματα της επιτυχίας να μοιάζουν όλο και ευκολότερα!

Ο κανόνας των 20 δευτερολέπτων

Αν θες δημιουργήσεις μια νέα συνήθεια, θα πρέπει να μπορέσεις να την ενσωματώσεις εύκολα στην καθημερινότητά σου.

Το μήνυμα: Όσο λιγότερος χρόνος χρειάζεται για να γίνει (ιδανικά 20 δευτερόλεπτα ή λιγότερο), τόσο πιο πιθανό είναι να το κάνεις!

Μερικά παραδείγματα είναι:

  • Έχε τα ρούχα του γυμναστηρίου σου δίπλα στο κρεβάτι ώστε όταν ξυπνάς να θυμάσαι ότι έχεις να πας γυμναστήριο
  • Έχε ένα μπουκάλι νερό μαζί σου όλη την ώρα για να εξασφαλίσεις ότι θα πίνεις περισσότερο.
  • Να αφήσεις ένα μπουκάλι νερό στο κομοδίνο σου, για να καλύψεις σίγουρα τις ανάγκες σου σε υγρά.
  • Αν θες να αρχίσεις πάλι την εξάσκηση της κιθάρας να την έχεις στο σαλόνι και όχι στην ντουλάπα σου.
  • Να αφήσεις το κουτί με τις βιταμίνες σου δίπλα στο κρεβάτι σου, μαζί με ένα ποτήρι νερό ώστε να τις παίρνεις κάθε πρωί.

Με βάση τα παραπάνω μπορείς να αναστρέψεις και τις κακές σου συνήθειες, αυξάνοντας το χρόνο που χρειάζονται για να γίνουν, είναι πιο πιθανό να τις αποφύγεις.

  • Μη κρατάς τα γλυκά στο σπίτι αν θες να χάσεις βάρος
  • Βγάλε τις μπαταρίες από το τηλεκοντρόλ αν θες να σταματήσεις να κάθεσαι στον καναπέ και να βλέπεις στην τηλεόραση. Βάλε τες σε ένα δωμάτιο που απέχει περισσότερο από 20 δευτερόλεπτα.

Η δύναμη της θέλησης δεν είναι πάντα τόσο βοηθητική

Η δύναμη της θέλησης κυμαίνεται και μερικές φορές δε νιώθεις ότι μπορείς να κάνεις πράγματα  που θα ήθελες να κάνεις. Δεν μπορείς να βασιστείς απόλυτα στη δύναμη της θέλησης, οι περισσότερο δύσκολες μέρες θα έρθουν – σίγουρα.

Φτιάξε το δρόμο της επιτυχίας και απόκτησε νέες συνήθειες με τον κανόνα των 20 δευτερολέπτων!


Πηγή: runtastic.com

Επιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου