Αυτό που εξασκείς καθημερινά είναι αυτό που θα αποκομίσεις στο τέλος της μέρας.

Ο τρόπος που κινείσαι όλη μέρα κάθε μέρα – τι διώχνεις και τι έλκεις – είναι αυτό που τελικά θα πάρεις.

Η ευτυχία δε ξεκινά με μία ώρα yoga ή στο γυμναστήριο ή όταν τρέχεις ή όταν τρως. Η ευτυχία αρχίζει και τελειώνει μέσα από την οπτική που βλέπεις τον εαυτό σου. Μπορεί να δοκιμάσεις διάφορα tips για να «ελέγξεις» την ευτυχία, όμως τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει αν πιστεύεις ότι η καθημερινότητα είναι σκληρή και ότι αληθινά συναισθήματα είναι μόνο το άγχος και ο πόνος – γιατί αυτά θα είναι που θα νιώσεις.

Η στάση σου για τα πράγματα είναι εκείνη που σε ακολουθεί στη ζωή σου – την ώρα που γυμνάζεσαι ή τρως και οι διαπροσωπικές σχέσεις σου. Γι’ αυτό σταμάτα πια να στοχεύεις σε πράγματα που νομίζεις ότι θα σε κάνουν ευτυχισμένο και στόχευσε στην ίδια την ευτυχία.

Γι’ αυτό υπάρχουν 3 παγίδες που πρέπει να αποφύγεις και 3 πράγματα που πρέπει να απολαύσεις.

3 Παγίδες ευτυχίας

1.Νομίζεις ότι χρειάζεσαι περισσότερα χρήματα.

Από τις πιο γνωστές παγίδες. Το σημείο εκκίνησης αυτής της σκέψης είναι η ασφάλεια, να έχεις ένα καταφύγιο, αρκετό νερό να πιεις και φαγητό να φας. Τα λεφτά βλέπεις δεν είναι μέσα σε αυτά. Πώς το αλλάζεις; Άλλαξε το πού εστιάζεις.

2.Πιστεύεις ότι πρέπει να έχεις την τέλεια δουλειά.

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν δουλειές που δεν τους αρέσουν και κάνουν ό,τι λιγότερο μπορούν, περιμένοντας την επόμενη καλύτερη δουλειά επειδή αυτό αξίζουν. Δεν δουλεύει! Αυτό που θες πρέπει να είσαι τώρα. Γενικά αυτό που ισχύει είναι ότι ο προϊστάμενός σου σε θέλει να αποδίδεις το διπλάσιο από τη δουλειά που σου έχει αναθέσει να κάνεις πριν σου δώσει προαγωγή. Έτσι λειτουργούν τα πράγματα. Επειδή απλά, όσα μπορείς πρέπει να είσαι ΤΩΡΑ. Ξανά, άλλαξε αυτό που στοχεύεις.

3.Βασίζεσαι σε μια σχέση για να είσαι ευτυχισμένος.

Το να περνάς όλη σου τη ζωή με κάποιον που αγαπάς είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα. Όμως αν δεν υπάρχει τώρα αυτός ο άνθρωπος στη ζωή σου; Θα ζεις περιμένοντας κάποιον άλλον αντί να ζεις δημιουργώντας και βελτιώνοντας τον εαυτό σου; Μην περιμένεις. Θα είσαι πιο χαρούμενος αν εστιάζεις ακριβώς σε σένα, τώρα.

3 μαθήματα ευτυχίας

1.Όλα τα χρήματα του κόσμου είναι δικά σου.

Μπορεί να σου ακούγεται ανούσιο, αλλά το να προσπαθείς να κυνηγάς αποτελέσματα είναι επίσης ανούσιο. Το χρήμα είναι ένα αποτέλεσμα. Στόχευσε στην ευτυχία. Κυνήγησε ό,τι αγαπάς και άσε τα πράγματα να πάρουν το δρόμο τους από μόνα τους. Ούτως ή άλλως αυτό είναι που συμβαίνει! Επίσης, όλα τα χρήματα του κόσμου είναι δικά σου. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτόν τον κόσμο!

2.Να είσαι ενθουσιασμένος στη δουλειά που βρίσκεσαι τώρα.

Ακόμα και αν δεν έχεις σταθερή δουλειά, ό,τι δουλειά και αν κάνεις, να είσαι ενθουσιασμένος μαζί της. Πώς; Να είσαι ο εαυτός σου. Άφησέ τον ελεύθερο. Στοχεύοντας σε σένα, θα είσαι πραγματικά καλός στη δουλειά σου, ανεξαρτήτως πού βρίσκεσαι.

3.Να είσαι ενθουσιασμένος με τις σχέσεις σου με τους άλλους, τώρα.

Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, με την σχέση που έχεις με τον εαυτό σου. Ξανά, που πρέπει να στοχεύεις; Σε σένα – να είσαι χαρούμενος, τώρα.

Το θέμα με την ευτυχία είναι ότι αφορά “την στιγμή”, το “τώρα”. Οι περισσότεροι προγραμματίζουν την ευτυχία στο μέλλον. Πολύ πιθανόν να λες κι εσύ στον εαυτό σου: “για να γίνω ευτυχισμένος, πρέπει να έχω το ένα το άλλο, να πετύχω εκείνο και μετά επιτέλους θα φτάσω στο νησί της ευτυχίας.”

Όμως η ευτυχία δε βρίσκεται στο επόμενο τετράγωνο, είναι στο “εδώ και τώρα”, μόνο εκεί θα τη βρεις. Γι’ αυτό, άκου την αγαπημένη σου μουσική, νιώσε τον ήλιο, περπάτα, ανάπνευσε βαθιά και πίστεψε πως ό,τι νιώθεις αξίζει να του δώσεις σημασία και κάν’ το!


Πηγή: mindbodygreen.com

Επιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος