Ο αθλητής του crossfit και manager του γυμναστηρίου της Reebok, Austin Malleolo, αρχίζει να προσαρμόζεται με την καθημερινότητα με την ύπαρξη της κόρης του.

Ποτέ δεν μπορούσε να κάθεται ακίνητος. Έχει ολοκληρώσει 8 φορές CrossFit Games και διαχειρίζεται 3 CrossFit ONE Nation γυμναστήρια στην περιοχή της Βοστώνης. Έτσι, πάντα οι μέρες του ήταν γεμάτες.

Έτσι, το Σεπτέμβριο ήρθε στη ζωή του το πρώτο του παιδί, τη Haley. Πολλοί άνθρωποι λένε «Δεν ήξερα τι σημαίνει να είσαι πολυάσχολος μέχρι να αποκτήσω παιδί». Αλλά για εκείνον, το να γίνει πατέρας δεν είχε να κάνει με το ότι άλλαξε η ζωή του όσο ότι άλλαξε η οπτική που βλέπει τα πράγματα. Το να βλέπει τη σύντροφό του να γίνεται μητέρα, τον έκανε να καταλάβει τις γυναίκες με ένα τρόπο που δεν φανταζόταν.

Θέλει να γίνει ο καλύτερος πατέρας που μπορούσε να γίνει και αυτό σημαίνει να γίνει το καλό παράδειγμα για την κόρη του. Θέλει η κόρη του να τον δει η κόρη του να κυνηγάει το πάθος του για το fitness, αλλά θέλει να παρέχει τα πάντα και στην κόρη του και στην γυναίκα του.

Προσπαθώντας να βρει την ισορροπία, έμαθε τα παρακάτω και τα μοιράζεται μαζί μας.

1.Να είσαι αποδοτικός με το χρόνο που διαθέτεις.

Μπορεί να μην διαθέτεις τόσο χρόνο όσο θα ήθελες, έτσι λοιπόν φέρσου έξυπνα με τον χρόνο που έχεις. Για εκείνον, αυτό σημαίνει να είσαι έξυπνος με τα workouts του. Αν έχει λίγα λεπτά στη διάθεση του για ζέσταμα, δε θα επιλέξει να κάνει ασκήσεις όπως η κωπηλασία.

2.Έχε πρόγραμμα. «Σχεδίασε τι θες να πετύχεις και πήγαινε προς τα εκεί.»

Πάντα προγραμματίζει τα προγράμματα γυμναστικής. Ο έγκαιρος προγραμματισμός της γυμναστικής τον κάνει κατευθείαν να πηγαίνει να γυμνάζεται αντί να περιφέρεται στα όργανα προσπαθώντας να αποφασίσει τι θα κάνει. Την ίδια τακτική χρησιμοποιεί και για τις επαγγελματικές του συναντήσεις. Χρησιμοποιεί agenda και θέτει καθαρούς στόχους για να κάνει τις συζητήσεις όσο πιο παραγωγικές γίνεται. Αυτό ξανά τονίζει την αξία της αποτελεσματικής χρήσης του χρόνου – σχεδίασε αυτό που θες να πετύχεις και κυνήγησέ το.

3.Μάθε τις προτεραιότητές σου.

Το fitness για εκείνον είναι η πιο σημαντική του προτεραιότητα και ακόμα πιο σημαντικό είναι το πάθος του. Σαν πατέρας, επιχειρηματίας και προπονητής, δεν έχει αρκετό χρόνο και όταν έχει βάζει σε προτεραιότητα το fitness. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να γυμναστεί είτε στις 5 το πρωί είτε στις 11 το βράδυ ή ακόμα και σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου αντί για ένα γυμναστήριο.

Εν κατακλείδι, «αν κάτι είναι σημαντικό για σένα, βάλτο σε προτεραιότητα, να είσαι ευέλικτος και κάντο.»

4.Διαχειρίσου τις προσδοκίες σου.

Η έλλειψη ύπνου μπορεί να σε δυσκολεύει να γυμνάζεσαι – είτε αυτό σημαίνει για να βρεις το κίνητρο να γυμναστείς είτε του ίδιου προγράμματος. Η πραγματικότητα είναι ότι κανένα workout δεν είναι το τέλειο. Πρέπει να αλλάξεις τις προσδοκίες σου. Αναρωτήσου, τι προσπαθείς να πετύχεις σήμερα; Είναι οκ να είσαι φιλόδοξος. Σιγουρέψου όμως ότι είναι εφικτό μαζί με τις παραμέτρους που συνυπάρχουν.

5.Βρες ένα σύστημα υποστήριξης.

Η γυναίκα του είναι η Νο1 θαυμάστριά του. Ξέρει πόσο παθιασμένος είναι με τη γυμναστική, τον υποστηρίζει να βρει χρόνο να γυμναστεί και ενδιαφέρεται για τις προπονήσεις του. Το να έχεις κάποιον να σε υποστηρίζει με τα πάθη σου μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Έμαθε δύο πράγματα ως πατέρας. Πρώτον, ο χρόνος είναι ένα “εμπόρευμα”. Αν πρόκειται να κάνεις κάτι για τον εαυτό σου, σιγουρέψου ότι έχει αξία. Δεύτερον, όταν γίνεις πατέρας αποκτάς μεγαλύτερη συγκέντρωση. Δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα όπως στο παρελθόν. Πλέον, όταν είναι με την κόρη του είναι 100% σε αυτήν. Σκέφτεται περισσότερο πώς ξοδεύει το χρόνο του και αυτά που κάνει να έχουν κάποιο αντίκτυπο.

Πηγή: gameplan-a.com

Επιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου