Η ζωή τρέχει με πολύ γρήγορο ρυθμό. Η έλλειψη συγκέντρωσης στη δουλειά, δραστηριότητες και άλλα γεγονότα σε κρατάνε μακριά από το να εστιάζεις στα πιο σημαντικά κομμάτια της ζωής και γίνεται τελικά συνήθεια το να χάνεις ευκαιρίες να βοηθάς τους άλλους ή να δημιουργείς αναμνήσεις.

Όμως, η ζωή δε χρειάζεται να είναι τόσο πολύπλοκη. Οι αποφάσεις που παίρνουμε σήμερα, δημιουργούν τις αναμνήσεις που θα θυμάσαι μετά. Μια μέρα θα κοιτάξεις πίσω σου και είτε θα νιώσεις χαρά ή λύπη. Γιατί να μην κάνεις κάτι, ώστε να εξασφαλίσεις τη χαρά;

1.Να πας μια βόλτα με κάποιον που αγαπάς

Υπάρχει ένα δέσιμο που συμβαίνει όταν περπατάς και μιλάς σε κάποιον που αγαπάς. Η στενοχώρια ξεθωριάζει και η ηρεμία εμφανίζεται. Το άγχος εξανεμίζεται και η ελπίδα εμφανίζεται ξανά. Οι μόνες βόλτες για τις οποίες θα μετανιώσεις είναι αυτές που δεν πήγες.

2.Να στείλεις ένα χειρόγραφο σημείωμα

Η ευγνωμοσύνη είναι το κλειδί που ξεκλειδώνει τη χαρά. Ποιον ευχαρίστησες πρόσφατα; Το να στείλεις ένα χειρόγραφο σημείωμα δείχνει την αληθινή εκτίμηση. Χρειάζεται χρόνο και προσπάθεια, αλλά το αξίζει. Όταν λες ευχαριστώ προφορικά, η λέξη εξαφανίζεται τη στιγμή που τη λες. Όμως, ένα χειρόγραφο σημείωμα είναι κάτι που μπορεί να μείνει για πάντα.

3.Να χαμογελάς

Το χαμόγελο βελτιώνει την υγεία σου και τη διάθεση σου και σε κάνει περισσότερο ελκυστικό. Το χαμόγελο σου είναι μεταδοτικό και σου δίνει τη δυνατότητα να βελτιώσεις και τη μέρα των άλλων γύρω σου. Ποτέ δεν ξέρεις ποιο είναι το επόμενο άτομο που θα δεις να αντιμετωπίζει κάποια δύσκολα και το χαμόγελο σου να είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται εκείνη τη στιγμή. Χάρισε το χαμόγελο σου σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

4.Ενθάρρυνε κάποιον

Οι περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις. Η δυσκολία μπορεί να είναι σωματική, οικονομική ή πνευματική, αλλά κανένας δε τα έχει όλα. Να θυμάσαι ότι ανεξαρτήτως του τι συμβαίνει, όλοι λίγο πολύ χρειαζόμαστε ενθάρρυνση.

Οι λέξεις έχουν δύναμη. Απλές λέξεις υποστήριξης μπορεί να σημαίνουν τα πάντα σε κάποιον που βρίσκεται σε μια δύσκολη στιγμή. Γίνε αυτός που θα φέρει την ελπίδα σε κάποιον που μοιάζει αβοήθητος. Το να δίνεις κουράγιο στους άλλους είναι κάτι που δε θα μετανιώσεις ποτέ.

5.Το να μοιράζεσαι ένα γεύμα με φίλους

Από ανέκαθεν, το να μοιράζεσαι ένα γεύμα με φίλους είναι ανεκτίμητο. Οι σχέσεις γύρω από το τραπέζι δυναμώνουν και οι συζητήσεις γίνονται ευκολότερες και χτίζονται οι δεσμοί και οι αναμνήσεις.

Έχεις φίλους που θα ήθελες να περνάς περισσότερο χρόνο μαζί τους; Έχεις ανθρώπους που δεν έχεις δει καιρό τώρα και σου λείπουν; Δεν είναι αργά να δυναμώσεις αυτούς τους δεσμούς ή να αναζωογωνήσεις αυτές τις σχέσεις. Προσκάλεσε εκείνους που αγαπάς για δείπνο. Είναι απλό και τόσο αποτελεσματικό.

6.Γυμνάσου

Η σωματική σου υγεία καθορίζει την ποιότητα της ζωής σου. Το πέρασμα των χρόνων σίγουρα μπορεί να σε φέρει αντιμέτωπο με σωματικές προκλήσεις, αλλά η γυμναστική μπορεί να σου παρέχει σωματική υγεία και δύναμη να αντιμετωπίσεις ό,τι η ζωή σου φέρει. Μπορεί να φοβάσαι στην αρχή της προπόνησης, αλλά ποτέ δε θα το μετανιώσεις όταν ολοκληρωθεί.

Δεν υπάρχει καλύτερη ώρα από το ΤΏΡΑ για να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι!

7.Κράτα ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης

Μελέτες έχουν δείξει ότι η εξάσκηση ενός ημερολογίου ευγνωμοσύνης μπορεί να οδηγήσει σε μια καλύτερη υγεία και μια πιο θετική στάση. Είναι επίσης εξαιρετικό να κρατάς ένα αρχείο με ανθρώπους, εμπειρίες και πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων. Αυτό το ημερολόγιο είναι ιδανικό για να θυμάσαι για πόσα πράγματα πρέπει να είσαι ευγνώμων όταν η ζωή αρχίζει να δυσκολεύει.

Το να συγκεντρώνεσαι και να θυμάσαι γιατί πρέπει να είσαι ευγνώμων αποτρέπει το μυαλό σου να εστιάζει σε πράγματα που προκαλούν στενοχώρια, άγχος ή φόβο.


Πηγή: mindbodygreen.com

Eπιμέλεια: Μαρία Μεντζέλου